Ένταση και αποχωρήσεις στο δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης (vid)

Ένταση και αποχωρήσεις στο δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης (vid)

Δεκέμβριος 12, 2019 - 09:10
0 σχόλια

Μεγάλες εντάσεις και έντονες λογομαχίες για ακόμα μια φορά είχαμε στο δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης. Βασική αφορμή το θέμα για τον ορισμό των 2 εκπροσώπων του δήμου στην επιτροπή παρακολούθησης για το λιγνιτόσημο. Ο κ. Χριστογιαννόπουλος επέμενε ότι πρέπει να είναι 2 σύμβουλοι από την παράταξη του λόγω της νομοθεσίας για την κυβερνησιμότητα των δήμων και η παράταξη του Κώστα Μιχόπουλου και του Σπύρου Τσιριγώτη επέμεναν ότι πρέπει να βγουν από ψηφοφορία του συμβουλίου με προτάσεις από όλες τις παρατάξεις.

Στην αρχή του συμβουλίου έγινε ενημέρωση από τον Δήμαρχο για διάφορα θέματα και τέθηκαν ερωτήσεις.

Συγκεκριμένα:

Έγινε ερώτημα για το πόσες αιτήσεις έγιναν για τις 2 θέσεις ειδικών συνεργατών του Δημάρχου , ο Δήμαρχος απάντησε ότι έγιναν 8 η 9 αιτήσεις. Ο κ. Χριστογιαννόπουλος είπε ότι ο Δήμαρχος επιλέγει τους συνεργάτες του με βάση τα κριτήρια που έχει στο μυαλό του αρκεί να έχουν τα βασικά προσόντα και να είναι της εμπιστοσύνης του.

Έγινε ερώτηση από τον Βασίλη Κουρουνιώτη πόσα ακίνητα έχει ο Δήμος . Ο Δήμαρχος εδώ άφησε πολλές και σοβαρές αιχμές ακόμα και για κακοδιαχείριση ενώ οι απαντήσεις του δείχνουν ότι ίσως υπάρχουν και αδικήματα. Είπε συγκεκριμένα: “Υπάρχουν πολλά ακίνητα στον Δήμο η απογραφή που έχει γίνει δεν τα δείχνει όλα, εγώ είμαι μόνο 2-3 μήνες, έχω βρει πολλά ακίνητα και μάλιστα με υψηλά εισοδήματα που δεν είναι περασμένα στον Δήμο και δεν φταίω εγώ που δεν είναι, ούτε περασμένα ως περιουσιακά στοιχεία του Δήμου είναι, τα χρήματα πηγαίνουν όχι στον Δήμο αλλά αλλού και προφανώς δεν ευθύνεται ο Χριστογιαννόπουλος που βγήκε πριν τρεις μήνες. Δεν ξέρω ακόμα πόσα κτίρια είναι, είμαι στην προσπάθεια να βρω ποια κτίρια είναι και θα σας τα πω όταν τα βρω. Αλλά πρέπει να ενημερωθώ και εγώ από κάποιους προηγούμενους αν υπάρχουν ακίνητα. Είναι κάποια που δεν έχουν πληρώσει ΕΝΦΙΑ ποτέ και τώρα θα πρέπει να πληρώσουμε εμείς, δεν έχει έρθει φράγκο στον Δήμο από αυτά.Υπάρχουν ακίνητα που δεν πληρώνονται νοίκια για πολλά χρόνια και κανείς δεν έκανε κάτι.”

Θέμα τέθηκε από τον Κώστα Μιχόπουλο και για το γεγονός ότι παρά τις υποσχέσεις δεν κατέβηκε για διάλογο στην Μεγαλόπολη κυβερνητικό κλιμάκιο. Ο Δήμαρχος είπε ότι έχει κάνει 2 φορές επικοινωνία και συνεχώς ο Υπουργός κ. Χατζηδάκης έχει υποχρεώσεις. Ο κ. Χριστογιαννόπουλος έκανε ειδική αναφορά ότι δεν υπάρχει καμία κρυφή κουβέντα και ότι έχουν γίνει μόνο δυο φορές επαφές. Επίσης είπε ότι ο Δήμος είχε σαν δεδομένο ότι η μονάδα 3 θα κλείσει τον Ιούνιο του 2020 και τώρα με διάφορες ενέργειες ξέρουμε ότι θα πάρει παράταση για το 2023. Τίποτα δεν ήταν έτοιμο και όλα αξίζει τον κόπο να τα παλεύουμε τόνισε ο κ. Χριστογιαννόπουλος! Για την επίσκεψη του κλιμακίου της Κυβέρνησης είπε: “Δεν ξέρω πότε θα έρθουν στην Μεγαλόπολη αλλά πιστεύω ότι θα κατέβουν, είναι μια υπόσχεση που έχει δοθεί σε όλους”. Τόσο ο κ. Χριστογιαννόπουλος, όσο και ο Κώστας Μιχόπουλος δήλωσαν ότι πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να συζητήσει προτάσεις για την ενεργειακή μετάβαση.

Στην συνέχεια για δυο θέματα υπήρχε μια κάποια ένταση, ζητήθηκε από τον Βασίλη Κουρουνιώτη ενημέρωση για την Τηλεθέρμανση, τα οικονομικά της και από τον Κώστα Μιχόπουλο να δοθούν ονόματα αν κάποιος χρωστάει γιατί ακούγονται πολλά. Η απάντηση του Δημάρχου προς την παράταξη Μιχόπουλου ήταν ότι αν θέλατε ενημέρωση να μπαίνατε στο 11μελές συμβούλιο που σας πρότεινα να πάρετε 3 θέσεις. Επίσης τέθηκε θέμα από τον Βασίλη Κουρουνιώτη ότι δεν γράφονται σωστά τα πρακτικά. Εκεί είχαμε πάλι ένταση με αφορμή το τι ακριβώς λέχθηκε στην απόφαση για τα ταμειακά διαθέσιμα του δήμου και για την παράταση εργασιών στο παλαιοντολογικό μουσείο στο Ίσιωμα.

Όλα όσα ειπώθηκαν στην έναρξη της συνεδρίασης δείτε τα στο βίντεο:

 

Βίντεο 1 από 3 Ερωτήσεις και ενημερώσεις

Στα θέματα του συμβουλίου είχαμε πιο κυριότερα την απόφαση της νέας δημοτικής αρχής να αγοράσει 2 νέα απορριμματοφόρα, ένα 8 κυβικών για να είναι ευέλικτο στα χωριά και ένα μεγαλύτερο 12 κυβικών. Η κατάσταση με τα υπάρχοντα οχήματα όπως την περιέγραψαν ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μανιάτης είναι πολύ σοβαρή, “τα οχήματα είναι προβληματικά και είναι σαν να μην έχουμε καθόλου. Είναι συνέχεια χαλασμένα και πρέπει να πάρουμε καινούργια” τόνισαν και οι δυο.

Ένα ακόμα σημαντικό θέμα ήταν για την αποδοχή της μελέτης έργων αποκατάστασης της λειτουργίας του Βιολογικού Μεγαλόπολης και την ένταξη στην χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Φιλόδημος με 1.520.000. Εδώ ρωτήθηκε ο Δήμαρχος αν με την μελέτη αυτή και τα χρήματα αυτά προβλέπεται να λειτουργήσει πλήρως ο βιολογικός και η απάντηση ήταν ότι έτσι έχουν διαβεβαιώσει οι μελετητές. Ακολούθησαν θέματα που αφορούν το πρόγραμμα Φιλόδημος, η Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες , η Προμήθεια απορριμματοφόρων και η Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Βίντεο 2 από 3 Θέματα ημερήσιας διάταξης

Στη συνέχεια φτάσαμε στο θέμα 24 για τον Ορισμό εκπροσώπων του Δήμου Μεγαλόπολης στην Επιτροπή Παρακολούθησης Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος (Ε.Α.Π.) Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης. Εδώ προκλήθηκε πολύ μεγάλη ένταση όπως σας γράψαμε και στην αρχή του άρθρου και τελικά είχαμε την αποχώρηση των παρατάξεων Μιχόπουλου και Τσιριγώτη. Μετά την αποχώρηση των 2 παρατάξεων στην αίθουσα του συμβουλίου έμειναν μόνο 7 δημοτικοί σύμβουλοι, δεν μπορούσε να συνεχιστεί το συμβούλιο και ο πρόεδρος έκανε διάλειμμα για να προσπαθήσουν να βρουν κάποιον σύμβουλο να έρθει στην συνεδρίαση. Τελικά η συνεδρίαση διακόπηκε στο 24ο θέμα λόγω έλλειψης απαρτίας.

δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Βίντεο 3 από 3 Ορισμός εκπροσώπων στο ΕΑΠ

Από το Καφενείο Μεγαλόπολης

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.