Ένωση Ενεργών Πολιτών: «Απάράδεκτη η κατάσταση στην Τρίπολη»

Ένωση Ενεργών Πολιτών: «Απάράδεκτη η κατάσταση στην Τρίπολη»

Οκτώβριος 18, 2018 - 08:17
0 σχόλια

Οι συμπολίτες μας διαμαρτύρονται για την απαράδεκτη κατάσταση σχετικά με ζωτικά προβλήματα της πόλης μας, όπως:

1) Το κυκλοφοριακό πρόβλημα, το οποίο αντί να επιλυθεί, καθημερινά οξύνεται. Στους πεζόδρομους κυκλοφορούν αυτοκίνητα και μηχανάκια, με κίνδυνο να τραυματιστούν οι πεζοί. Οι κανονιστικές διατάξεις έχουνε ψηφιστεί από τη Δημοτική Αρχή από το 2015 και ακόμα δεν έχουν εφαρμοστεί.

2)Το θέμα των σκουπιδιών. Φορείς και πολίτες παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια με τα σκουπίδια. Ακούμε για οριστική λύση από τις εξαγγελίες της Περιφέρειας και του Δήμου. Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένα πρόβλημα που, είτε από ανικανότητα είτε εσκεμμένα δεν έχει λυθεί μέχρι σήμερα. Πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Τρίπολης αναφέρουν ότι στη θέση Μεγαβούνι έχει διαμορφωθεί ο χώρος που θα γίνουν οι εγκαταστάσεις και θα δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα. Είμαστε σε αναμονή.

3)Τα αδέσποτα   σκυλιά   συνεχίζουν να κυκλοφορούν στις πλατείες και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται συχνές επιθέσεις σε συμπολίτες μας. Τέτοια περιστατικά συμβαίνουν καθημερινά.

 4) Η απουσία φωτεινού σηματοδότη. Έχουμε αναφέρει σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας ότι υπάρχει ανάγκη άμεσης τοποθέτησης φωτεινού σηματοδότη στη συμβολή των οδών  Παπαρηγοπούλου  και Δήμητρος, όπου στεγάζεται το 4ο Δημοτικό Σχολείο, προκειμένου να αποφευχθούν κι άλλα ατυχήματα κα να μη θρηνήσουμε θύματα. Γιατί οι αρμόδιοι δεν μεταφέρουν στο παραπάνω σημείο το φωτεινό σηματοδότη που βρίσκεται στη διασταύρωση Παπαρηγοπούλου και Αγίου Κωνσταντίνου και που εδώ και χρόνια έχει καταργηθεί; Χωρίς κανένα λόγο είναι και η ύπαρξη του φωτεινού σηματοδότη σε δρόμο που δεν έχει ακόμη ανοιχθεί  (στον παράδρομο της οδού  Μ. θεοδωράκη).

  5)   Οι καλυμμένες πινακίδες. Οι περισσότερες πινακίδες καλύπτονται από αυτοκόλλητα με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται οι οδηγοί να διακρίνουν τα σήματα. Όπως στη γωνία των οδών Επαμεινώνδα και Καλαβρύτων, όπου η πινακίδα έχει καλυφθεί με πολλά καλάμια και δε φαίνεται καθόλου.

  6)  Οι λακκούβες στους δρόμους. Σε πολλούς δρόμους της πόλης μας υπάρχουν λακκούβες, με κίνδυνο να καταστρέψουν οι συμπολίτες μας τα αυτοκίνητα τους. Όπως στις οδούς Σπετσεροπούλου, Δαρειώτου, 11ου Συντάγματος,  Δούνια, Ομήρων  και σε άλλες.

  7)   Ο δρόμος που οδηγεί στο Πανεπιστήμιο και είναι απαράδεκτος, στενός, γεμάτος με λακκούβες, χωρίς φωτισμό. Έχουν περάσει χρόνια από την λειτουργία του και κανείς από τους αρμόδιους της Περιφέρειας και του Δήμου δεν έχει ενδιαφερθεί για τη βελτίωσή του. Για να εντοπίσει κανείς το Πανεπιστήμιο, χρειάζεται να χρησιμοποιήσει πυξίδα.

  8)    Στο πίσω μέρος του Μαλλιαροπουλείου (το οποίο αποτελεί στολίδι της πόλης μας) υπάρχει μια μικρή σκάλα με σκουριασμένα σίδερα που οδηγεί σε μια πόρτα βρώμικη και άβαφη (η πόρτα οδηγεί στο εσωτερικό του κτιρίου). Δεν πρέπει η σκάλα και η πόρτα να αποκατασταθούν;

 

  9)   Αποτέλεσμα της συνάντησης των φορέων στο Πνευματικό κέντρο, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της έκπτωσης στο τιμολόγιο ρεύματος Δ.Ε ήταν ένα ψήφισμα. Ποιο είναι αυτό;

  10)    Το γενικό πολεοδομικό σχέδιο σε ποιο στάδιο βρίσκεται;

  11)   Όσον αφορά στο θέμα πάρκινγκ, αυτό εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα για τους συμπολίτες μας. Παράλληλα, τα πάρκινγκ που υπήρχαν είναι κλειστά, με αποτέλεσμα ο Δήμος να στερείται εσόδων.

  12)    H επέκταση  της  ενότητας Συν. Κολοκοτρώνη πότε θα τελειώσει;                            

Η Ένωση Ενεργών Πολιτών προτείνει στη Περιφέρεια και στη Δημοτική Αρχή όπως οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού και Δημοτικού Συμβουλίου να μεταδίδονται από την τηλεόραση, ώστε ο πολίτης να έχει προσωπική άποψη για όλα τα θέματα.

Η Ε.Ε.Π είναι εδώ για να ελέγχει καλοπροαίρετα, να μεταφέρει στις αρμόδιες Αρχές τη φωνή των πολιτών, να συνεργάζεται με αυτές και να βοηθάει όσο μπορεί στην επίλυση των προβλημάτων.

                                                      ΓΙΑ           TO  Δ.Σ

                                                      ΜΟΥΤΣΙΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ    

                                             ΓΡΑΜΜΑΤΕΣ ΤΗΣ  Ε.Ε.Π  ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.