Ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους έσφαξαν ιερέα στη Γαλλία

Ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους έσφαξαν ιερέα στη Γαλλία

Ιούλιος 26, 2016 - 15:51
0 σχόλια

Τον τρόμο ζει για ακόμα μία ημέρα η Γαλλία, μετά την ομηρεία δύο καλογρεών, ενός ιερέα και δύο πιστών που έληξε με αιματηρό τρόπο μέσα σε έναν ναό.

Έναν ιερέα έσφαξαν με μαχαίρι οι ένοπλοι που εισέβαλαν σε εκκλησία κοντά στην πόλη Ρουέν στη Νορμανδία, κρατώντας ομήρους, ενώ αγωνίζεται να κρατηθεί στη ζωή ακόμα ένας όμηρος. Οι δράστες έπεσαν νεκροί κατά την επέμβαση της Αστυνομίας. Αποκλείστηκε η περιοχή στο Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επί τόπου και ασθενοφόρα. 

«Οι δράστες είχαν δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ από το σημείο της επίθεσης όπου έσπευσε, διακηρρύσσοντας ότι η Γαλλία θα πολεμήσει εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης με όλα τα μέσα. 

Ακολούθησε ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος με το προπαγανδιστικό πρακτορείο ειδήσεων Amaq να μεταδίδει ότι «δύο στρατιώτες» του Ισλαμικού Κράτους διέπραξαν την επίθεση.

Ο ιερέας κρατούνταν όμηρος μαζί με άλλα τέσσερα άτομα -δύο μοναχές και πιστούς. Το Βατικανό, μετά τη βάναυση δολοφονία του ιερέα, καταδίκασε το συμβάν μεταφέροντας το σοκ και τον αποτροπιασμό του Πάπα Φραγκίσκο μπροστά στα γεγονότα.

Την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει η Εισαγγελία αρμόδια για θέματα τρομοκρατίας.

Στο σημείο της επίθεσης έσπευσαν ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Πυροσβέστες δήλωσαν στο δίκτυο RTL ότι αρκετά άτομα έχουν τραυματιστεί.

(Φωτογραφία: Reuters)

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.