Εννέα νεκροί από επίθεση ενόπλου στο Μόναχο

Εννέα νεκροί από επίθεση ενόπλου στο Μόναχο

Ιούλιος 23, 2016 - 10:44
1 σχόλια

Οι Αρχές δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα την επίθεση ενός Γερμανού ιρανικής καταγωγής με όπλο σε εμπορικό κέντρο στο Μόναχο που στοίχισε τη ζωή σε εννέα ανθρώπους, ενώ άφησε πίσω 18 τραυματίες, οι τρεις σε κρίσιμη κατάσταση, το απόγευμα της 22ας Ιουλίου 2016.

Ο άνθρωπος που πιστεύεται ότι είναι ο δράστης της επίθεσης στο Μόναχο είχε μία οργισμένη συνομιλία με περαστικό λίγο πριν αυτοκτονήσει. «Είμαι Γερμανός» φέρεται να φώναξε ο 18χρονος ιρανικής καταγωγής άνδρας, λίγο πριν αυτοκτονήσει.

Ένοπλος εισέβαλε στο εμπορικό κέντρο Olympia στη γερμανική πόλη και άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας εννέα άτομα και τραυματίζοντας άλλα 21, λίγο πριν αυτοκτονήσει. Στο νοσοκομείο παραμένουν 16 άτομα, τρία από τα οποία νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται και παιδιά.

Ο 18χρονος είχε διπλή γερμανική και ιρανική υπηκοότητα και καθαρό ποινικό μητρώο.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, ένας άνδρας που δεν διακρίνεται ακούγεται από κάποιο μπαλκόνι να μιλά σε έναν άλλο άνδρα που φορά μαύρα και περπατά πάνω κάτω στον τελευταίο όροφο ενός άδειου πάρκινγκ.

Ο άνδρας που δεν διακρίνεται φωνάζει ότι ο άνδρας στο πάρκινγκ έχει όπλο και ο φερόμενος ως δράστης ακούγεται να λέει: «Γα***ένοι Τούρκοι».

Ο άνδρας από το μπαλκόνι λέει: «Έχει οπλίσει το όπλο του. Φέρτε εδώ τους αστυνομικούς». Ο ένοπλος ακούγεται να απαντά: «Είμαι Γερμανός».

Οι δύο άνδρες αρχίζουν να ανταλλάσσουν βρισιές με τον άνδρα που δεν διακρίνεται να φωνάζει: «Είσαι μα***ς, αυτό είσαι. Τι στο διάβολο κάνεις;»

Ο ένοπλος απαντά: «Ναι, εδώ γεννήθηκα» και προσθέτει ότι μεγάλωσε στη Γερμανία.

Λίγο αργότερα αρχίζει να πυροβολεί και ο άνδρας στο μπαλκόνι αναζητά καταφύγιο.

Οι Αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο.

Η αστυνομία του Μονάχου σημειώνει ότι το κίνητρο του δράστη δεν είναι ξεκάθαρο και ότι αυτό θα βρεθεί στο επίκεντρο της έρευνας.

(ΠΗΓΗ: in.gr, Φωτογραφία ΑΠΕ)

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.