Ενίσχυση των ομάδων πυρασφάλειας των κυνηγών με οχήματα με δεξαμενές ζήτησε ο Ρουμελιώτης στο ΠΣ

Ενίσχυση των ομάδων πυρασφάλειας των κυνηγών με οχήματα με δεξαμενές ζήτησε ο Ρουμελιώτης στο ΠΣ

Ιούνιος 18, 2013 - 09:37
12 σχόλια

Οι κυνηγοί έχουν δεύτερο σπίτι το δάσος

Έχω την αίσθηση ότι μένουμε στα λόγια, ανέφερε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Ρουμελιώτης στη διάρκεια της συζήτησης που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για την πυροπροστασία και την ασφάλεια. Ο κ. Ρουμελιώτης πήρε το λόγο και ως πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης και η παραπάνω φράση, όπως και ο ίδιος είπε απορρέει από την συμμετοχή του σε πάρα πολλές συσκέψεις όλα αυτά τα χρόνια αλλά και τις καταστροφές που είδε όμως να συμβαίνουν στα δάση της περιφέρειας την τελευταία 10ετία.

Μία φράση που απεικονίζει την πραγματικότητα, αφού τα έργα δεν συνάδουν κάθε φορά με τα λόγια και πολλά πράγματα που οφείλουν κάποιοι να τα πράξουν δεν τα πράττουν,
Ο κ. Ρουμελιώτης στη συνέχεια του λόγου του τόνισε πως εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι η πρόληψη και η οργανωμένη και αποτελεσματική πυρασφάλεια.
Οι καθαρισμοί στα πρανή των δρόμων, η διάνοιξη μονοπατιών, ο καθαρισμός των δασικών δρόμων που γίνονται, όπως είπε αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια.
Ως πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης τόνισε πως για τους κυνηγούς όταν καίγεται ένα δάσος, καίγεται το δεύτερο σπίτι τους. Μίλησε για ανάγκη ενημέρωσης και κυρίως για ανάγκη συμμετοχής στις δράσεις πυροπροστασίας με τους εθελοντές να είναι σε 24ωρη βάση μέσα στα δάση.
Οι κυνηγοί όπως είπε είναι κάθε μέρα στα δάση και οι θηροφύλακες βοηθούν ιδιαίτερα στους ελέγχους στα δάση και αν τηρείται η διάταξη της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και αυτό τα κάνουν αυτοχρηματοδοτούμενοι και χωρίς τη βοήθεια κανενός. Ενώ είναι δεδομένο ότι γνωρίζουν το δάσος καλύτερα από πολλούς.

«Δεν είναι τυχαίο ότι για πολλές πυρκαγιές η Πυροσβεστική έχει ειδοποιηθεί από τους κυνηγούς και όταν αρχίζει το κυνήγι σταματούν οι πυρκαγιές» συμπλήρωσε ο κ. Ρουμελιώτης .
Το αίτημά τους είναι να τους δοθούν οχήματα από την Πολιτεία για τους καλοκαιρινούς μήνες με δεξαμενές ώστε στις προγραμματισμένες περιπολίες τους να έχουν τη δυνατότητα της άμεσης επέμβασης αν εντοπίσουν εστία πυρκαγιάς για να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος.
Ακόμα ανέφερε πως πρέπει να τοποθετηθούν και άλλες δεξαμενές νερού σε κομβικά σημεία (έχουν τοποθετήσει και οι κυνηγοί με δικά τους έξοδο)γιατί και αυτό θα βοηθήσει πολύ στην προσπάθεια κατάσβεσης.
Τέλος τόνισε πως η ενίσχυση του δυναμικού των κυνηγών και των ομάδων που δημιουργούν εθελοντικά και η στενή συνεργασία με την πυροσβεστική θα βοηθήσει πολύ στην πυρασφάλεια.

ε.τ.
 


12 Σχόλια

ΜΠΡΑΒΟ ΠΡΟΕΔΡΕ.ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΗΞΕΙ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΨΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΔΙΑ ΑΜΟΛΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΚΑΜΙΑ ΠΡΑΞΗ.

ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ

Προεδρε καλα τους τα πες, επρεπε να μας εχουνε δωσει δεκα μεχρι τωρα να κανουμε δουλεια μας αλλα και παλι εμεις θα ειμαστε στην πρωτη γραμμη μαχιμοι. οσο για τον ταυρο εκει στο μπερμπερη ακομα 100 χρονια πισω εισαστε? σας ψαχνει ο εισαγγελεας ταυρε για το σπασιμο του πνευματικου κεντρου και τον παραλιγο θανατο ανθρωπου.

<p>Εγώ που πάω για ψάρεμα ρε παιδιά, να μου κάνετε δώρο ένα εξοπλισμένο και υπερσύγχρονο σκάφος σαν αυτά του λιμενικού. Εκεί που θα πηγαίνω (και θα *******), παράλληλα θα περιπολώ και θα προσέχω μήπως περάσει καμιά τούρκικη φρεγάτα ή κάποιο πλοίο με λαθρομετανάστες κλπ. και θα τους καταδιώκω. Εννοείται ότι θα μου το γεμίζεται με καύσιμο, μη βάζω κι απ' την τσέπη μου. Τέτοιο τεράστιο κοινωνικό έργο θα επιτελώ...</p>

Μπράβο ρε πρόεδρε, να μας βολέψεις και μας που έχουμε στάνες, στρούγκες και μαντριά στο βουνό, να μας φέρνετε και νερό τζάμπα... που λέει ο λόγος.

και τροχόσπιτα γιατί όχι, ρε δε πάτε καλύτερα να κάνετε βάρδιες στη Πυροσβεστική τον ελεύθερο χρόνο σας και να οδηγείτε εσείς τις υδροφόρες

ΜΠΡΑΒΟ ΠΡΟΕΔΡΕ, ΜΑΚΑΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΑ ΟΙΚΟΛΟΓΑΚΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΕΜΕΙΣ ΤΡΕΧΑΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΝΑ ΕΚΚΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΕΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΥΡΩ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΜΕΙΣ ΣΠΕΙΡΑΜΕ. ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΑΦΑΝΤΟΙ, ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΜΕΤΑΦΕΡΑΜΕ ΤΑ ΠΕΖΟΠΟΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ, ΕΜΕΙΣ ΦΥΛΑΓΑΜΕ ΣΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΜΑΣ

Πρόεδρε κοίτα πρώτα να μαζέψεις τους θηροφύλακες από το παράνομο κυνήγι που είτε οι ίδιοι διαπράτουν είτε καλύπτουν....... και μετά βλέπουμε και για νέα καθήκοντα...... Και δε μιλάω για γουρούνια που είναι αμέτρητα, αλλά για τους λαγούς που έχει μειωθεί τρομερά ο αριθμός τους. 30 χρόνια κυνηγός.

Αγαπητε φιλε κυνηγε, αν εχεις στοιχεια για παρανομη θηρα απο πλευρας των θηροφυλακων και για συγκαλυψη λαθροθηρων να τα καταθεσεις επωνυμα, γιατι πρωτον αν συμβαινει αυτο τοτε το δικο σου θηραμα χανεται και πρεπει να το προστατεψεις αφου οπως λες εισαι 30 χρονια κυνηγος και δευτερον το πληθος των μηνυσεων, των ελεγχων και η αψογη ολα αυτα τα χρονια τελεση των καθηκοντων τους ειναι γνωστα και αναγνωρισμενα απο ολους και σε καμια περιπτωση δεν μπορουν να ακυρωθουν απο ανωνυμες και κατα συνεπεια συκοφαντικες κατηγοριες οπως αυτη. Προς ενημερωση δικη σου και του κοσμου μονο απο τον θηροφυλακα του Συλλογυσ της Τριπολης την κυνηγετικη περιοδο 2012-2013 πραγματοποιηθηκαν 573 ελεγχοι και υποβληθηκαν 37 μηνυσεις. Με εκτιμηση Δ.Σ Κυνηγετικου Συλλογου Τριπολης.

ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ, ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΟΥΜΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ. ADMIN

Αλήθεια κ. Ρουμελιώτη εκτός από πρόεδρος των κυνηγών με τι άλλο απασχολείστε, πως βιοπορίζεστε γιατί συνέχεια στα καφέ περνάτε την ώρα σας. Εισοδηματίας είστε; Και αν επιτρέπετε τι ενοικιάζετε;

Μαλλον φιλε μου τον μπερδευεις με αλλον. 40 χρονια φιλος με τον Γιωργο εχουμε να τον δουμε τουλαχιστον 6 χρονια σε καφετερια οπως και κανενας αλλος δεν τον εχει δει γιατι απλα δεν παει.Αν τον εχεις δει εσυ εστω και μια φορα πες το μας που και ποτε.Ποση χολη και βλακεια μπορει να κρυβετε πισω απο μια ανωνυμια.