Ενίσχυση του τουρισμού στην Πελοπόννησο με στοχευμένες ενέργειες

Ενίσχυση του τουρισμού στην Πελοπόννησο με στοχευμένες ενέργειες

Σεπτέμβριος 22, 2015 - 09:18
0 σχόλια

H χρυσή συνταγή για την άνοδο της τουριστικής κίνησης είναι οι τουριστικές περιοχές να μην εξαρτώνται μόνο από Έλληνες ή ξένους τουρίστες, ανέφερε ο κ. Μαρινάκος, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας στις τουριστικές επιχειρήσεις και στην τοπική οικονομία.

Τα μηνύματα τα οποία έστειλε ο εσωτερικός τουρισμός το καλοκαίρι του 2015 στις παράκτιες περιοχές της Αρκαδίας είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, με λιγότερες εβδομάδες σε σχέση με το παρελθόν. Όχι μόνο η παράκτια αλλά και η ορεινή Αρκαδία παρουσίασε μια κινητικότητα με αρκετό εξωτερικό τουρισμό από Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία και Αυστρία.

Ιδιαίτερα οι ξένοι τουρίστες είναι αυτοί που ενδιαφέρονται για προορισμούς οι οποία είναι προσβάσιμοι με το αεροπλάνο. Και, όπως τόνισε και ο κ. Μαρινάκος, οι ξένοι που θα επισκεφθούν την Πελοπόννησο θα προτιμήσουν τη Μεσσηνία, αλλά και όσες περιοχές της Ελλάδας έχουν και πρόσβαση αερομεταφορών.

Για την τόνωση του τουρισμού πρέπει οι περιοχές που θέλουν μια δυναμική να διαθέτουν πολιτικά αεροδρόμια, τόνισε, κάνοντας λόγο για το αεροδρόμιο της Τρίπολης, το οποίο η Πολιτεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση είχε δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει, αλλά υπάρχει μια αναμονή ως προς το τι θα γίνει.
Σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες κάνουν στοχευμένες καμπάνιες προώθησης και ανάδειξης του τουριστικού μέρους, ο κ. Μαρινάκος τόνισε ότι  ενέργειες που γίνονται μέχρι τώρα είναι εξαιρετικές, αλλά θα απέδιδαν τα μέγιστα αν αποτελούσαν μέρος ενός συνολικότερου σχεδίου προώθησης της περιοχής, ώστε να γίνονται στοχευμένες ενέργειες και σε στοχευμένες αγορές.
 

Έφη Καστραντά


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.