Ενίσχυση του «Ψηφιακού Μουσείου Βλαχοκερασιάς»

Ενίσχυση του «Ψηφιακού Μουσείου Βλαχοκερασιάς»

Σεπτέμβριος 17, 2019 - 14:43
0 σχόλια

Η Επιτροπή Ψ. Μ. Β, δεν διαθέτει, προς το παρόν, ειδικό για την κατασκευή συντήρηση και εμπλουτισμό της ιστοσελίδας της Ψ. Μ. Β.. Συνεπώς είναι υποχρεωμένη να απασχολεί ένα ειδικό για τις σχετικές εργασίες. Οι ετήσιες δαπάνες τις Επιτροπής (πάγιες και ελαστικές) για συντήρηση της ιστοσελίδας, ανανέωση της ονομασίας (domain), επεξεργασία και εμπλουτισμό του Ψ. Μ. Β. ανέρχονται σε περίπου 1000€ -1200€, έξοδα που μέχρι πρόσφατα καλύπτονταν κυρίως από ίδιους πόρους των μελών της Επιτροπής.

Ο τελευταίος εμπλουτισμός της ελληνικής σελίδας πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2019 και αφορούσε σε υλικό που συγκέντρωσε η Επιτροπή την περίοδο Σεπτ. 2018 – Απρ. 2019. Ο σχετικός εμπλουτισμός περιελάμβανε (1) την προσθήκη στα υπάρχοντα ηλεκτρονικά βιβλία (flipping books) 55 νέων σελίδων, 26 εκ των οποίων συνοδεύονται από σχετικές υπερσυνδέσεις, με επιπλέον υλικό τεκμηρίωσης (π.χ. άλμπουμ φωτογραφιών, ιστορικά ντοκουμέντα, βιογραφικά και αφηγήσεις από συγχωριανούς) και (2) τη δημιουργία δύο νέων ηλεκτρονικών βιβλίων: «Οικογενειακά Δέντρα Βλαχοκερασιωτών» και «Βλαχοκερασιώτες στις Ένοπλες Δυνάμεις».

Το κόστος για τον πρόσφατο εμπλουτισμό της ελληνικής σελίδας ανήλθε σε 500€, ποσό που καλύφθηκε κυρίως από δωρεές ομογενών (Χρήστο και Κωνσταντίνο Κ. Σώτο, Γιώργο Η. Σκούφη και δευτερευόντως από άλλους συμπατριώτες και το «Σύλλογο Βλαχοκερασιωτών Αττικής…» (Σ.Β.Α.).

Η ανάρτηση του ίδιου υλικού στην αγγλική σελίδα και ο περαιτέρω εμπλουτισμός του Ψ. Μ. Β., γενικά, συνεπάγονται νέες δαπάνες, τις οποίες προς το παρόν η Επιτροπή του Ψ. Μ. Β. δεν διαθέτει. Μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ του Σ. Β. Α., συμπατριώτες και φίλοι τους μπορούν πια να ενισχύσουν οικονομικά το Ψ. Μ. Β., κάνοντας δωρεές (καταθέσεις ή εμβάσματα) στο λογαριασμό EUROBANK του “Συλλόγου Βλαχοκερασιωτών Αττικής – Ο Προφήτης Ηλιας:” Αριθμ. 0026-0630-05-0100295549, IBAN GR0502606300000050100295549, SWIFT/BIC ERBKGRAA). Οι σχετικές δωρεές θα πρέπει να είναι πληρωτέες στο «Σύλλογο Βλαχοκερασιωτών Αττικής – Ο Προφήτης Ηλίας» και ως αιτιολογία θα πρέπει να οριστεί η ενίσχυση του «Ψηφιακού Μουσείου Βλαχοκερασιάς» (συντομογραφία: Υπέρ του Ψ.Μ.Β.)

Tα ονόματα των δωρητών και η προέλευσή τους (πόλη, χώρα) θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα του Ψ. Μ. Β. ( Τα «Νέα του Ψ. Μ. Β.», τα «Νέα των Απανταχού Βλαχοκερασιωτών») και στη σελίδα του Ψ.Μ.Β. στο Facebook, εκτός αν δωρητές δεν το επιθυμούν.

Νίκος Πετρόπουλος
Συντονιστής Επιτροπής Ψ. Μ.Β.
Πρόεδρος του Σ. Β.Α.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.