Ενίσχυση δομών και προσβασιμότητα για τα ΑµεΑ στην Αρκαδία (vid)

Ενίσχυση δομών και προσβασιμότητα για τα ΑµεΑ στην Αρκαδία (vid)

Φεβρουάριος 20, 2017 - 13:41
0 σχόλια

Στο Γενικό Συμβούλιο της ΕΣΑμεΑ  εξελέγη ο κ. Νίκος Καραλής από την ομοσπονδία ατόμων με αναπηρία στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017, η εφορευτική επιτροπή των εκλογών του 9ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα στα οποία ο κ. Καραλής εξελέγη.

Την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου σε συνέντευξη Τύπου όπου παραχώρησε ο κ. Καραλής ευχαρίστησε όλους τους Συνέδρους ,από όλη την Ελλάδα , που παρευρέθηκαν στο 9ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΕΣΑμεΑ στην Αθήνα και που τον στήριξαν.

Σας υπόσχομαι ότι θα κάνω το καλύτερο δυνατό , έτσι ώστε να ανταποκριθώ επάξια στα αιτήματα όλων σας.

Ο κ. Καραλής μίλησε για τους στόχους που έχει θέσει βάζοντας στο τραπέζι των συζητήσεων το πρόβλημα της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία, τόσο σε δημόσιες υπηρεσίες, όσο και σε επιχειρήσεις, τονίζοντας ότι το 2020 θα είναι απαραίτητη σε όλα τα κτίρια η ράμπα και η διευκόλυνση των Ατόμων με αναπηρία.

Θέλω να κατασκευάσουμε δομές για τα ΑµεΑ στην περιφέρεια Πελοποννήσου

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι τα άτομα με αναπηρία όταν ολοκληρώνουν στις σχολικές τους υποχρεώσεις δεν μπορούν να απορροφηθούν σε κάποια εργασία ή να προχωρήσουν στην μετέπειτα ειδίκευσή τους.

Ο κ. Καραλής ανέφερε ότι η πρόσβαση στις παραλίες και στην θάλασσα για τα άτομα με αμαξίδιο θα είναι ένας επόμενος στόχος όπως και η δημιουργία ασανσέρ στην εκκλησία του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη.

Τέλος ο Άρης Καρνέζης γραμματέας του συλλόγου ΑµεΑ Αρκαδίας έδωσε και αυτός τις ευχές του για την νέα αυτή εκλογή του κ. Καραλή.

Ο αγώνας των ατόμων με αναπηρία στοχεύει στην πλήρη και άνευ όρων κοινωνική ένταξη στην κοινωνία αλλά και στη συλλογική προσφορά και εν τέλει στην εμπέδωση της ατομικής και συλλογικής αξιοπρέπειας.

Έφ.Κ

Ειδήσεις: 
Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Συστηματική ενσωμάτωση και στήριξη ατόμων με αναπηρία στην Αρκαδία


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.