Ενίσχυση αθλητικών δραστηριοτήτων στη Γορτυνία

Ενίσχυση αθλητικών δραστηριοτήτων στη Γορτυνία

Νοέμβριος 27, 2014 - 10:50
0 σχόλια

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας αποφάσισε ομάφωνα και εγκρίνει τη συνεργασία του Δήμου με τα αθλητικά σωματεία με έδρα τη Γορτυνία, δηλαδή:

Παγγορτυνιακό Αθλητικό Όμιλο με έδρα την Τ.Κ. Δόξας, Αθλητική Ένωση Δημητσάνας με έδρα την Τ.Κ. Δημητσάνας και ομάδα μπάσκετ Δόξας με έδρα την Τ.Κ. Δόξας.
Ο σχεδιασμός της συνεργασίας θα αφορά κυρίως την στήριξη για ένταξη νέων στις αθλητικές δραστηριότητες, την ανάπτυξη δράσεων μαζικού αθλητισμού, την δημιουργία ακαδημίας ποδοσφαίρου και την βελτίωση και αξιοποίηση αθλητικών υποδομών (γηπέδων κ.λ. εγκαταστάσεων) στο Δήμο Γορτυνίας.

Εγκρίνει συνολική πίστωση 12.000,00 € σε βάρος του ισχύοντος προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2014 του Δήμου Γορτυνίας για την επιχορήγηση των Αθλητικών σωματείων με έδρα εντός του Δήμου Γορτυνίας ως εξής:

Στον Παγγορτυνιακό Αθλητικό Όμιλο με έδρα την Τ.Κ. Δόξας το ποσό των 10.000,00 €
Αθλητική Ένωση Δημητσάνας με έδρα την Τ.Κ. Δημητσάνας το ποσό των 1.000,00 €
Ομάδα μπάσκετ Δόξας με έδρα την Τ.Κ. Δόξας το ποσό των 1.000,00 €

Αναμορφώνει τον Προϋπολογισμό έτους 2014 ως εξής: εγγράφει στον ΚΑ 00.6737.006 με τίτλο «Επιχορήγηση Αθλητικών σωματείων με έδρα εντός του Δήμου Γορτυνίας» ποσό 12.000,00€ προερχόμενο από την έκπτωση της δημοπρασίας του έργου «Ολοκλήρωση και Βελτίωση δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Λαγκαδίων (ΕΣΠΑ MIS 448811)» στον ΚΑ 25.7341.50002 δια μέσω του αποθεματικού.
Παραχωρεί τη χρήση του γηπέδου της Τ.Κ. Δημητσάνας για έδρα της παιδικής ομάδας του Παγγορτυνιακού Αθλητικού Ομίλου μέχρι ανακλήσεως της απόφασης αυτής.

Ο δήμαρχος κ. Γιαννόπουλος αναφερόμενος στις αρμοδιότητες ενίσχυσης, προώθησης και διαχείρισης προγραμμάτων αθλητισμού, είπε ότι, επειδή ο Δήμος δεν διαθέτει αντίστοιχες υπηρεσίες και προσωπικό μπορεί να συνεργαστεί με αθλητικά σωματεία που αναπτύσσουν δράση και έχουν έδρα στη Γορτυνία, τα οποία άλλωστε ζητούν κάθε χρονιά την στήριξη του Δήμου. Πρόκειται για τον Παγγορτυνιακό,
την Αθλητική Ένωση Δημητσάνας και η ομάδα μπάσκετ Δόξας.

Για την ανάπτυξη συνεργασίας, οι δράσεις της ομάδας να είναι στη Γορτυνία και η δημιουργία ακαδημίας ποδοσφαίρου. Μια πρώτη σκέψη είναι η να φτιαχτεί το γήπεδο ποδοσφαίρου της Δημητσάνας ως έδρα της ομάδας που σήμερα τα μέλη της προπονούνται στην Τρίπολη και αντιμετωπίζουν δυσκολίες, καθώς και στις μετακινήσεις τους. Χρειάζεται δηλαδή τεχνητό γρασίδι
για να μην υπάρχουν υψηλά έξοδα συντήρησης και επίσης να αξιοποιηθούν αθλητικές υποδομές που βρίσκονται σε άλλες κοινότητες, όπως το Βυζίκι, Νυμφασία κ.λ. Θα χρειαστεί επίσης
σχεδιασμός της συνεργασίας με το Δήμο.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.