Ενημερωτική ημερίδα για τα εμβόλια παιδιών και ενηλίκων στην Τρίπολη (pics,vid)

Ενημερωτική ημερίδα για τα εμβόλια παιδιών και ενηλίκων στην Τρίπολη (pics,vid)

Μάιος 19, 2018 - 14:32
0 σχόλια

Ο εμβολιασμός είναι μια από τις σημαντικότερες πράξεις που πραγματοποιούνται προκειμένου ο πληθυσμός να προστατευθεί από σοβαρά λοιμώδη νοσήματα, μας αναφέρουν οι ιατροί.

Η επανεμφάνιση παλαιότερων ασθενειών είναι υπαρκτός κίνδυνος. Οφείλεται όχι μόνο στον πλημμελή εμβολιασμό των παιδιών, αλλά και στο γεγονός ότι πολλοί ενήλικες δεν έλαβαν τις επαναληπτικές δόσεις των εμβολίων και δεν είναι επαρκώς προστατευμένοι.

Με στόχο την ενημέρωση των πολιτών ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας το Σάββατο 19 Μαΐου στο  Μαλλιαροπούλειο  Θέατρο πραγματοποίησε μία ενδιαφέρουσα ημερίδα  με  θέμα  «Εμβόλια παιδιών και ενηλίκων – Μύθοι και  Πραγματικότητα».

Ομιλήτριες  στην εκδήλωση ήταν  οι  κυρίες  Λουρίδα  Σούλα Παιδίατρος, Λοιμοξιολόγος  και  Πατρόζου  Ελένη – Παθολόγος, Λοιμοξιολόγος.

Σκοπός των εμβολίων είναι να ισχυροποιήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα εναντίον συγκεκριμένων μικροβίων, έτσι ώστε να είναι ικανός ο οργανισμός να αντισταθεί στα συγκεκριμένα μικρόβια όταν ξαναέρθει σε επαφή μαζί τους.

Ο εμβολιασμός προλαμβάνει 2-3 εκ. θανάτους κάθε χρόνο και αποτελεί μία από τις πλέον επιτυχημένες και αποδοτικές από άποψη κόστους παρεμβάσεις στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Ενημερωτική ημερίδα για τα εμβόλια παίδων και ενηλίκων στην Τρίπολη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.