Ενημερωτική εκδήλωση «Οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση» στην Τεγέα

Ενημερωτική εκδήλωση «Οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση» στην Τεγέα

Μάιος 05, 2016 - 10:48
0 σχόλια

Ο όρος εμμηνόπαυση δηλώνει την οριστική παύση της εμμηνορρυσίας είτε σαν φυσιολογική συνέπεια της ηλικίας, είτε σαν αποτέλεσμα χειρουργικής αφαίρεσης αμφοτέρων των ωοθηκών  για κάποιο λόγο.  Ο μέσος όρος ηλικίας της γυναίκας κατά την εμμηνόπαυση στις δυτικές κοινωνίες  είναι γύρω στο 51ο έτος.

Κατά την εμμηνόπαυση, οι γυναίκες παρουσιάζουν μια πλειάδα συμπτωμάτων που σχετίζονται κυρίως με την έλλειψη οιστρογόνων, τα οποία δεν παράγονται πλέον από τις ωοθήκες. Συμπτώματα όπως οι εξάψεις, οι νυχτερινές εφιδρώσεις, οι συναισθηματικές διαταραχές και οι διαταραχές ύπνου επηρεάζουν δυσάρεστα την ποιότητα ζωής της γυναίκας, ενώ κάποια εξ΄αυτών έχουν θεωρηθεί παράγοντες κινδύνου σοβαρών χρονίων παθήσεων, όπως η καρδιαγγειακή νόσος και η οστεοπόρωση.

Πώς επηρεάζει η εμμηνόπαυση τη ζωή της γυναίκας; Πότε χρειάζεται ιατρική παρέμβαση; Με ποιους τρόπους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματα  της  εμμηνόπαυσης;

Απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα θα μας δώσει

ο κ. Βασίλης ΜπέλλιοςΜαιευτήρας-Γυναικολόγος την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 και ώρα 7.30μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος στο Στάδιο Τεγέας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 
Επόμενο άρθρο
Λάθη και Πάθη

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.