Ενημερώθηκαν στην Τρίπολη για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού (pics,vid)

Ενημερώθηκαν στην Τρίπολη για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού (pics,vid)

Οκτώβριος 25, 2019 - 12:37
0 σχόλια

Η 1η ΤΟΜΥ Τρίπολης, με αφορμή τον ορισμό της 25ης Οκτωβρίου ως παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού, διοργάνωσε ενημερωτική δράση για την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού

Η δράση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Πετρινού και κατά τη διάρκειά της, πολίτες της Τρίπολης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου, τα συμπτώματα καθώς και τις βασικές στρατηγικές πρόληψης.

Έγινε διανομή έντυπου υλικού και ενημέρωση του πληθυσμού, με στόχο την ευαισθητοποίηση των γυναικών σχετικά με τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου και φυσικά παρότρυνση των γυναικών για τον ετήσιο προληπτικό έλεγχο και η σύνδεση τους με τις δομές υγείας, η οποία αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη νίκη κατά του καρκίνου των γυναικών.

Όπως μας ανέφεραν οι νοσηλεύτριες που προώθησαν την δράση  η εκδήλωση αυτή «είναι μία ευκαιρία να υπενθυμίσουμε σε όλες τις γυναίκες ότι πρέπει να εντάξουν τον τακτικό προληπτικό έλεγχο στη ζωή τους και να αντικαταστήσουν το φόβο για την ασθένεια με επιλογές που προάγουν την υγεία».

Η πρόληψη είναι το κλειδί

Στην Ελλάδα αναφέρονται 6.000 περίπου νέες περιπτώσεις το χρόνο, ενώ υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως θα παρουσιάσει καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της.

Ωστόσο, οι μέθοδοι διάγνωσης και θεραπείας έχουν εξελιχθεί τόσο, ώστε να είναι δυνατή η διάγνωση της νόσου σε πρώιμο στάδιο, τότε που μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία.

Δείτε ΕΔΩ χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ενημέρωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.