Ενημέρωση σχετικά με την εμφάνιση της σφήκας της καστανιάς σε έκταση του Λυκαίου

Ενημέρωση σχετικά με την εμφάνιση της σφήκας της καστανιάς σε έκταση του Λυκαίου

Ιούνιος 13, 2019 - 16:23
0 σχόλια

Το έντομο της σφήκας της καστανιάς που προσβάλλει διάφορα είδη καστανιάς εμφανίστηκε και σε εκτάσεις με καστανιές ανάμεσα στις Τ.Κ. του Δήμου μας: Καστανοχώρι, Λύκαιο και Λυκόσουρα. Η Υπηρεσία μας (το τμήμα Γεωπόνων του Δήμου) έχει έρθει σε επικοινωνία για το θέμα με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο όπως και με το Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η αντιμετώπιση γίνεται με πρόγραμμα βιολογικής καταπολέμησης. Πριν από αρκετούς μήνες σε άλλες περιοχές της Αρκαδίας έχει γίνει τοποθέτηση του ειδικού παρασίτου για την βιολογική καταπολέμηση και στο επόμενο διάστημα αναμένεται να εξαπλωθεί και στην ευρύτερη περιοχή πολύ μακριά από εκεί που πρωτοτοποθετήθηκε. Η βιολογική καταπολέμηση είναι μέθοδος η οποία λειτουργεί μακροπρόθεσμα και σε βάθος χρόνου.

Τις προσεχείς ημέρες γεωπόνοι του Δήμου θα πραγματοποιήσουν αυτοψία στην περιοχή με τις καστανιές για να εξακριβωθεί με λεπτομέρειες το μέγεθος της προσβολής της συγκεκριμένης ασθένειας αλλά και να εξεταστούν συγχρόνως και άλλες παθογόνες συνθήκες.

Αμέσως μετά την αυτοψία, όπως είναι και η συνεννόηση με το αρμόδιο τμήμα της Περιφέρειας, θα ακολουθήσει πλήρης αναφορά από την Υπηρεσία του Δήμου για την συνέχιση όλων των απαιτούμενων ενεργειών. Παράλληλα από τους γεωπόνους του Δήμου θα ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι καλλιεργητές στην περιοχή που παρουσιάζεται το πρόβλημα.

Εκ του Δήμου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.