Ενημέρωση για την «Χοληστερόλη» στο Kέντρο Υγείας Άστρους (vid)

Ενημέρωση για την «Χοληστερόλη» στο Kέντρο Υγείας Άστρους (vid)

Μάρτιος 22, 2018 - 16:00
0 σχόλια

Την Τετάρτη 21/3 πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Υγείας η 4η ενημερωτική συνάντηση με το θέμα «Xoληστερόλη».

Σε αυτή την συνάντηση πήραν μέρος και οι πολίτες παρακολουθώντας με μεγάλη προσήλωση και μεγάλο ενδιαφέρον όσα ειπώθηκαν.

Οι λιποπρωτεΐνες χαμηλής πυκνότητας (ή LDL), αποτελούν μέρος μιας ομάδας ουσιών τις οποίες παράγει ο οργανισμός για να μεταφέρουν τη χοληστερίνη μέσα στο σώμα μας.

Η LDL-χοληστερίνη λέγεται συχνά “κακή” χοληστερίνη.

Aυτό συμβαίνει γιατί η χοληστερίνη που περιέχεται στα σωματίδια LDL μπορεί, με τον καιρό, να συσσωρευθεί στα τοιχώματα των αρτηριών, και να προκαλέσουν έμφραγμα ή εγκεφαλικό.

Η ομιλία ξεκίνησε με την κυρία Πηγή Περδικάκη την διευθύντρια του Κέντρου Υγείας, η οποία προλόγισε τους γιατρούς και τους επαγγελματίες υγείας, και κάποιες βασικές πληροφορίες για την νόσο και την αντιμετώπισή της.

Αρχικά μίλησε ο γενικός γιατρός κος Γιώργος Μουρούτσος, κι αναφέρθηκε στα φάρμακα και στις παρενέργειες των φαρμάκων.

Στη συνέχεια πρόσθεσε κάποιες σημαντικές πληροφορίες ο διατροφολόγος -διαιτολόγος Mcs, κος Μπερτζελέτος Δημήτριος ο οποίος μίλησε με κάθε λεπτομέρεια για τις διατροφικές μας συνήθειες, την ποσότητα τους, και την αποφυγή κάποιων τροφίμων.

Στη λήξη της συνεδρίασης οι πολίτες συνομίλησαν με τους γιατρούς κάνοντας τους ερωτήσεις που τους απασχολούν και σχετίζονται με την χοληστερίνη.

Η εκπρόσωπος του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας κα Μπάρλα μοίρασε στους παρευρισκόμενους πάνινες τσάντες με το λογότυπο του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Κέντρου Υγείας Άστρους και του Συλλόγου φίλων Κ.Υ. Άστρους.

Από το Astrosnews.gr

Ειδήσεις: 
Video: 

Astrosnews.gr - Ενημέρωση για την «Χοληστερόλη» στο Kέντρο Υγείας Άστρους


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.