Ενημέρωση για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή - Προβλήματα που έχει προκαλέσει στα περιφερειακά ΜΜΕ (video)

Ενημέρωση για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή - Προβλήματα που έχει προκαλέσει στα περιφερειακά ΜΜΕ (video)

Ιούλιος 25, 2014 - 16:31
0 σχόλια

Ο γενικός γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης Ιωάννης Παναγιωτόπουλος και ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Μενέλαος Δασκαλάκης, βρέθηκαν την Παρασκευή 25 Ιουλίου στην Τρίπολη και συγκεκριμένα στο κτίριο της περιφέρειας Πελοποννήσου προκειμένου να συναντήσουν τους εκπροσώπους των περιφερειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και να συζητήσουν μαζί τους για τους στόχους της ψηφιακής εποχής, αλλά και για τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί.

Οι εκπρόσωποι των καναλιών που βρεθήκαν εκεί, κατά κύριο λόγο εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το κόστος που πληρώνουν για την μετάδοση τους, το οποίο όπως υποστήριξαν είναι δυσβάστακτο, και με λίγα λόγια ίσως κάποια κανάλια οδηγηθούν και στο κλείσιμο τόνισαν.

Επίσης αναφέρθηκαν και στα διαφημιστικά τηλεοπτικά σποτ των υπηρεσιών και των φορέων τα οποία τα εκπέμπουν στους σταθμούς τους χωρίς να λαμβάνουν κάποιο αντίτιμο, τη στιγμή που αλλά μέσα πληρώνονται για αυτό.

Ο κ.Παναγιωτόπουλος στις δηλώσεις του μίλησε για τον σημαντικό ρόλο που παίζουν τα τοπικά ΜΜΕ στην γενική ενημέρωση και την πολιτιστική ανάδειξη των περιοχών. Στα πλαίσια της αναβάθμισης αυτών των μέσων αναφέρθηκε ο Παναγιωτόπουλος λέγοντας ότι τα κανάλια γίνονται πάροχοι περιεχομένου μπαίνοντας σε μία νέα ψηφιακή περίοδο και πάνω σε αυτό πρέπει να εργαστούν για την ανάπτυξη και περεταίρω βελτίωση τους.
Άκουσαν τα προβλήματα τα οποία έθεσαν οι ιδιοκτήτες ή εκπρόσωποι τηλεοπτικών σταθμών που είχαν να κάνουν κυρίως με το κόστος.

Προστατεύουμε το δημόσιο συμφέρον και δίνουμε τη δυνατότητα στους πολίτες της Πελοποννήσου να δουν περισσότερα κανάλια τα οποία έχουν πάρα πολλές δυνατότητες τόνισε, ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Δασκαλάκης, μίλησε για την εποικοδομητική συζήτηση που είχαν με τα τοπικά κανάλια της Πελοποννήσου. Συνέβαλαν με το πνεύμα συνεργασίας στο να έχουμε μια επιτυχημένη μετάβαση είπε. Υπάρχουν προβλήματα τα οποία τα ακούσαμε και θα κινηθούμε προς την επίλυση τους. Τα προβλήματα είναι πολύ λιγότερα από αυτά που ίσως αναμένονταν συνέχισε.

Μίλησε επίσης για τις δυνατότητες που θα τους δοθούν στο να αναπτυχτούν και να προσφέρουν σε ολόκληρη την Πελοπόννησο καλύτερες και ποιο εξελιγμένες υπηρεσίες.

Το θέμα των τιμών προσδιορίζεται από την Εθνική επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ως ανώτατο κόστος, ο πάροχος έχει προβεί σε κάποια έκπτωση, ενημέρωσε ο γενικός γραμματέας σε κάθε περίπτωση το κόστος είναι ρυθμιζόμενο από την εθνική επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και εφόσον μεταβάλλονται οι συνθήκες του κόστους θα μεταβάλετε και το ανώτατο ποσό του τιμήματος είπε,  τονίζοντας ότι κόστος είναι εντός των προβλεπόμενων ορίων.

 

Video: 

youtube://v/yxWYxmPmong


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.