Ενημέρωση για τo Περιφερειακό Κέντρο Διαμεσολάβησης στην Τρίπολη (vid)

Ενημέρωση για τo Περιφερειακό Κέντρο Διαμεσολάβησης στην Τρίπολη (vid)

Σεπτέμβριος 22, 2017 - 12:44
0 σχόλια

Για τον θεσμό της διαμεσολάβησης που αποτελεί βασικό πυλώνα για την εξωδικαστική επίλυση πολλών διαφορών και την πρακτική εφαρμογή του ενημερώθηκαν επαγγελματίες και πολίτες στην Τρίπολη την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου. Για το θέμα μίλησε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Τρίπολης Δημήτρης Κωστόγιαννης σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο θεσμός της Διαμεσολάβησης είναι ένας εναλλακτικός τρόπος επίλυσης διαφορών, θεσμοθετημένος στην Ελλάδα από το έτος 2010. Έρχεται να συμπληρώσει το παραδοσιακό σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης, καλύπτοντας τα αδύναμα σημεία του.

Πρόκειται για μία ευέλικτη διαδικασία διευθέτησης των διαφορών, η οποία διεξάγεται σε περιβάλλον εμπιστευτικότητας, τα δε εμπλεκόμενα μέρη έχουν τον απόλυτο έλεγχο για την επίτευξη ή μη συμφωνίας.

Η Διαμεσολάβηση δεν θεωρείται μόνο ταχύτερη και πιθανώς αποτελεσματικότερη από τη δικαστική διαδικασία, αλλά τις περισσότερες φορές δεν έχει καν το κόστος μιας συνήθους δικαστικής διαδικασίας.

Ιδρύθηκε και αναμένεται να λειτουργήσει Κέντρο Διαμεσολάβησης στην Τρίπολη τους επόμενους μήνες.

Ο κ. Κωστόγιαννης μίλησε για την ίδρυση του κέντρου αυτού αλλά και για την εκδήλωση που διοργανώνει το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Τρίπολης* «ΛΥΣΗ», την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στις 5.30 μ.μ,  στο πλαίσιο της έκθεσης «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»  στην αίθουσα εκδηλώσεων των εγκαταστάσεων της έκθεσης, κτίριο Φραγκίστα, (4οχιλιόμετρο Άργους – Ναυπλίου).

Στην εκδήλωση ομιλητές - εισηγητές είναι:

1.  Λάμπρος Κοτσίρης, Ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ, Πρόεδρος της Επιτροπής Πιστοποίησης Διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

2. Νικόλας Κανελλόπουλος, Δικηγόρος, Διαμεσολαβητής του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων., Γενικός Γραμματέας ΟΠΕΜΕΔ.

3. Βασιλική Παπαδημητρίου, Δικηγόρος LLM., Διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών, Μέλος των Διαμεσολαβητών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών ΕΒΕΑ. Μέλος του Μητρώου Συντονιστών της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ).

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επικοινωνήστε με το τηλέφωνο του  ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ 2710 227141 (εσωτ.6)

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

 * Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, με την επωνυμία «ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ.» και το διακριτικό τίτλο «ΛΥΣΗ» ιδρυτές της οποίας είναι το Επιμελητήριο Αρκαδίας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Τρίπολης.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ενημέρωση για την ίδρυση Περιφερειακού Κέντρου Διαμεσολάβησης στην Τρίπολη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.