Ενημέρωση εργαζoμένων Παναρκαδικού Νοσοκομείου από κλιμάκιο της ΠΟΕΔΗΝ (photos&video)

Ενημέρωση εργαζoμένων Παναρκαδικού Νοσοκομείου από κλιμάκιο της ΠΟΕΔΗΝ (photos&video)

Δεκέμβριος 21, 2012 - 15:55

Μισθολογικό, ασφαλιστικό, διαθεσιμότητες τα θέματα για τα οποία ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι οι οποίοι πρέπει να είναι σε εγρήγορση, όπως είπε ο κ. Λαζαρίδης μιλώντας στο www.arcadiaportal.gr

Κλιμάκιο της ΠΟΕΔΗΝ αποτελούμενο από τον οργανωτικό γραμματέα Γιάννη Λαζαρίδη και τον αναπληρωτή Γραμματέα Μιχάλη Γιαννακό επισκέφτηκε την Τρίπολη σήμερα  μετά από πρόσκληση του Σωματείου Εργαζομένων του Παναρκαδικού Νοσοκομείου με σκοπό να ενημερώσει υπεύθυνα για όλα τα ζητήματα που τρέχουν τους εργαζόμενους. Στο τραπέζι της ενημέρωσης: Ασφαλιστικό, μισθολογικά θέματα, διαθεσιμότητες και γενικά ζητήματα που θα προκύψουν για τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία, όπως είναι και το Παναρκαδικό με το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της πόλης.

Μιλώντας αποκλειστικά στο www.arcadiaportal.gr ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ Γιάννης Λαζαρίδης τόνισε πως οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση, αφού με τις τροποποιήσεις που γίνονται στα διάφορα ζητήματα που τους απασχολούν, υπάρχουν σημαντικά προβλήματα που θα γίνουν ακόμα μεγαλύτερα με το καθεστώς των διαθεσιμοτήτων. Όπως σημείωσε προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποιο πρόβλημα με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, αλλά το 2013 με τις 25χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί. Ενώ διευκρίνισε πως θα υπάρξουν και θέματα τόσο στη λειτουργία των νοσοκομείων που συγχωνεύονται όσο και στους ίδιους τους υπαλλήλους που εργάζονται σε αυτά και όπως είπε τέτοια νοσοκομεία είναι και τα δύο νοσοκομεία της Τρίπολης, Παναρκαδικό και Ψυχιατρικό.

Ξεκαθάρισε ακόμα ότι οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να ενημερώνονται από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν καλά τα ζητήματα και για ό,τι τους απασχολεί μπορούν να απευθύνονται στην ΠΟΕΔΗΝ και ήδη έχει εκδοθεί και ένα βιβλιαράκι για το ασφαλιστικό και θα διανεμηθεί δωρεάν σε όλα τα νοσοκομεία σε αρκετό αριθμό αντιτύπων. Επίσης ανέφερε πως οι εργαζόμενοι μπορούν όποτε επιθυμούν να κάνουν αίτηση για αναγνώριση χρόνων σπουδών, στρατιωτικού ή παιδιών και όχι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου όπως κυκλοφορεί.

Να σημειώσουμε πως ο κ. Γιαννακός, αρμόδιος για τα ασφαλιστικά ενημέρωνε εξειδικευμένα τους εργαζόμενους που προσέρχονταν ένας ένας και ανέφερε την περίπτωσή του. 

Ελένη Τράκα

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/r0cfz88bBmU