Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λεωνιδίου (pics)

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λεωνιδίου (pics)

Ιούνιος 09, 2018 - 14:05
0 σχόλια
Το Λιμεναρχείο Ναυπλίου συνεχίζει την ενημέρωση στα σχολεία της Νότιας Κυνουρίας, αφού σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Δ΄ Λιμενικού Τμήματος Λεωνιδίου, ενημέρωση στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λεωνιδίου, στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος  "ΠΡΟΣΕΧΩ-ΜΑΘΑΙΝΩ-ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ" του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
 
Κύριο μέλημά του προγράμματος, αποτέλεσε η ουσιαστική ενημέρωση των παιδιών για τους κινδύνους που εγκυμονεί η θάλασσα, τονίζοντας τη σημασία της πρόληψης, η οποία ως αποτέλεσμα της παιδείας, λειτουργεί σαν προστατευτική ασπίδα και ως εργαλείο γνώσης.
 
Με τη μεθοδολογία του υπόψη προγράμματος, το οποίο έχει εγκριθεί από ειδική επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, παρέχεται στους συμμετέχοντες μαθητές η δυνατότητα να μάθουν παίζοντας, διασκεδάζοντας και συζητώντας τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς στη θάλασσα και στην παραλία, προκειμένου να προληφθούν ατυχήματα τα οποία λαμβάνουν χώρα κάθε καλοκαιρινή περίοδο. 
 
Επίσης, τους δίνεται η ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν και να εμπεδώσουν την επιτακτική ανάγκη για ένα καθαρό περιβάλλον, επισημαίνοντας τους παράλληλα το σεβασμό που πρέπει να έχουν στην περιβαλλοντική αλυσίδα, μέρος της οποίας είναι και οι ίδιοι οι άνθρωποι.
 
Τέλος, άλλος ένας αντικειμενικός σκοπός του προγράμματος είναι η καλλιέργεια θαλάσσιας κυκλοφοριακής αγωγής και γενικά ορθής συμπεριφοράς και τήρησης των κανόνων ασφαλείας κατά τη λήψη θαλάσσιου λουτρού.
Πηγή: leonidion.gr

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.