ΕΝΦΙΑ: Έρχονται αυξήσεις σε χιλιάδες περιοχές

ΕΝΦΙΑ: Έρχονται αυξήσεις σε χιλιάδες περιοχές

Μάρτιος 25, 2019 - 18:32
0 σχόλια

Την ένταξη στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων περίπου 2.000 περιοχών μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2019 σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2020 όλη η Ελλάδα θα έχει ενταχθεί στο αντικειμενικό σύστημα, κάτι που σημαίνει ότι θα ενταχθούν συνολικά περίπου 7.500 περιοχές.

Όπως αναφέρει παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών στην εφημερίδα, η σχετική προεργασία για τους 2.000 οικισμούς που θα μπουν στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων έχει ξεκινήσει και στα τέλη Ιουνίου θα τεθούν σε ισχύ οι αντικειμενικές αξίες όπως αυτές θα προσδιοριστούν από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, ενδεχομένως και από τους πιστοποιημένους εκτιμητές ακινήτων.

Σύμφωνα με μεγάλα συμβολαιογραφικά και μεσιτικά γραφεία, η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει στην αύξηση των τιμών στο 80% – 90% των περιοχών που θα ενταχθούν, αλλά και στην άνοδο των φόρων που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.