Ενεργοποιούμε τις πολιτιστικές αξίες, αλλάζουμε τα πολιτιστικά δεδομένα του Δήμου Τρίπολης (photos&video)

Ενεργοποιούμε τις πολιτιστικές αξίες, αλλάζουμε τα πολιτιστικά δεδομένα του Δήμου Τρίπολης (photos&video)

Απρίλιος 16, 2014 - 23:48
3 σχόλια

Ο τόπος μας περνά μέσα από μία περίοδο μεγάλων προκλήσεων που οφείλουμε, στο μέτρο των δυνάμεών μας, να τις αντιμετωπίσουμε -αν θέλουμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο. Άλλωστε η ελπίδα δεν βρίσκεται στα λόγια της θεωρίας. Βρίσκεται στο αποτέλεσμα της μεθοδικής δουλειάς, της συλλογικής προσπάθειας.

Στο Δήμο Τρίπολης, έχουμε ζήσει τα αδιέξοδα των κατεστημένων νοοτροπιών και των μικροκομματικών συμφερόντων που κλόνισαν τη σχέση αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Και βεβαίως οι κατεστημένες νοοτροπίες δεν ήταν μόνο μέσα στην εξουσία αλλά και γύρω από αυτή. Αυτός ήταν και ο λόγος που νέες ιδέες και πρωτοπόρες, αντισυμβατικές προτάσεις δεν μπορούσαν να βρουν ζωτικό χώρο για να αναπτυχθούν. Έτσι, αργά αλλά σταθερά, διαμορφώθηκε μία μετριότητα που συντηρείται από αναχρονιστικές αντιλήψεις. Αυτά τα δεδομένα της μετριότητας οφείλουμε να τα αλλάξουμε, αν θέλουμε να πάμε μπροστά. Αν κάτι χρειαζόμαστε στον τόπο μας, είναι να σκεφτούμε και να πράξουμε έξω από τα συνηθισμένα και τα αναμενόμενα. Πέρα από την πρόταση που δημιούργησε αίσθηση, για περιορισμό της θητείας των Δημάρχων και των δημοτικών συμβούλων, σε δύο και τρεις αντίστοιχα, ένα ακόμη παράδειγμα είναι η πρόταση για Συμβουλευτικές Επιτροπές Έργου Πολιτών. Με την πρόταση αυτή διευρύνεται η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για το Δήμο, και αξιοποιείται έμπρακτα η ευρύτερη δυνατή γνώση και εμπειρία.

Με τις Συμβουλευτικές Επιτροπές Έργου Πολιτών φέρνουμε κοντά στο Δήμο όλους εκείνους που ήθελαν να προσφέρουν αλλά μέχρι σήμερα έβρισκαν κλειστές τις πόρτες. Ανανέωση σε ιδέες, ανανέωση σε πρόσωπα.

Αν πράγματι θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα τότε είναι ευθύνη μας να γίνουμε εμείς η αλλαγή που θέλουμε στο Δήμο μας. Στον τόπο μας. Είναι η στιγμή να πιστέψουμε στον εαυτό μας και να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο από αυτό που έχουμε. Είναι η στιγμή να αμφισβητήσουμε όλους αυτούς που μας ζητούν να συμβιβαστούμε με το λιγότερο ενώ μπορούμε και αξίζουμε το περισσότερο. Είναι η στιγμή να βάλουμε τον πήχη ψηλότερα γιατί πολύ απλά αξίζουμε καλύτερα.

Σήμερα παρουσιάζουμε τις δράσεις μας για τον πολιτισμό και μάλιστα θέλουμε να ενεργοποιήσουμε πολιτιστικές αξίες του τόπου μας που μένουν αδρανείς και δεν αξιοποιούνται. Αξίες δρώσες, εφόδια για το παρόν και το μέλλον που, μέσα από σωστό σχεδιασμό, μπορούν να οδηγήσουν στην τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη και αυτής της περιοχής και του συνόλου του δήμου μας.

Σε αυτή τη γη, σε αυτό το χώμα, έχει θεμελιωθεί ένας μοναδικός πολιτισμός. Η ανάδειξή του δεν είναι μόνο μία ευθύνη που κληρονομούμε από την ιστορία. Είναι ταυτόχρονα μία ευθύνη που φωτίζει το μέλλον του τόπου. Στο μέλλον αυτό έχουμε θέση και οφείλουμε και εμείς με τη σειρά μας να παράγουμε πολιτισμό.  Να ανανεώσουμε και να εμπλουτίσουμε αυτό που παραλάβαμε.

Φίλες και φίλοι,

Κλείνοντας, μου δίνεται η ευκαιρία μέσα από το θέμα της σημερινής εκδήλωσης να κάνω μία διάκριση και να ξεκαθαρίσω κάτι. Ο πολιτισμός που έχει ρίζες στο παρελθόν, μεταφέρει αξίες διαχρονικές που είναι ανάγκη να αναδειχθούν και πάνω τους να στηρίξουμε την προσπάθεια για κάτι καλύτερο. Η πολιτική όμως που έχει ρίζες στο παρελθόν, είναι ανάγκη για τον τόπο και καλό για όλους μας, να ξεριζωθεί. Το τι έφερε αυτή η πολιτική στον Δήμο μας , στη Τεγέα , στα χωριά μας , είναι σε όλους γνωστό. Όπως γνωστή είναι και η ανακύκλωση των ίδιων και των ίδιων υλικών που φθείρονται μέσα στο χρόνο. Όμως το μέλλον, όπως πολλές φορές έχω πει, δεν μπορεί να χτισθεί με τα φθαρμένα υλικά του παρελθόντος. Η φρεσκάδα, ο δυναμισμός, η διαφορετική σκέψη, η συνεργασία, η αξιοποίηση της συλλογικής γνώσης και εμπειρίας, αυτές είναι προϋποθέσεις για να τα καταφέρουμε και να κερδίσουμε το στοίχημα της επόμενης μέρας. Και έτσι να αλλάξουμε στην πράξη τα δεδομένα.

Μαζί σας, με τη στήριξή σας, αλλάζουμε τα δεδομένα στο Δήμο Τρίπολης!

Σας ευχαριστώ

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/0IeQCvTvtRU


3 Σχόλια

Με αυτα και αυτα θα το περάσεις το 2% μην μασάς!!!

3 και ο Κουντουράς ήταν ρε Νίκο μου. Μη Σκόρπας αλλά λεφτά δεν αξίζει. Τον κόπο

Νικόλα καλά κρασιά.