Ενεργειακό Κέντρο Μεγαλόπολης: Ένα ακόμα σοβαρό εργατικό ατύχημα

Ενεργειακό Κέντρο Μεγαλόπολης: Ένα ακόμα σοβαρό εργατικό ατύχημα

Απρίλιος 17, 2018 - 11:00
0 σχόλια

Άλλο ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα στο Ενεργειακό Κέντρο Μεγαλόπολης έρχεται να προστεθεί στα πολλά που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της απελευθέρωσης της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας, της μείωσης προσωπικού, της έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας στους χώρους δουλειάς, της εντατικοποίησης της εργασίας.

Πάνε εργάτες μόνοι τους σε επικίνδυνες δουλειές, γίνονται εργασίες χωρίς να έχει γίνει διακοπή ρεύματος και η διακοπή κίνησης του ταινιόδρομου, κλπ.

Αυτά τα προβλήματα θα οξυνθούν με την πώληση των λιγνιτικών μονάδων και των ορυχείων, την πλήρη ιδιωτικοποίηση της αγοράς ενέργειας. Γιατί κριτήριο δεν είναι η ζωή και η ασφάλεια των εργατών, η προστασία του κοινωνικού συνόλου και του περιβάλλοντος, αλλά το κέρδος του καπιταλιστή. Τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, οι ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς είναι για το κεφάλαιο κόστος.

Συνένοχες σ’ αυτά τα εργατικά ατυχήματα είναι όλες εκείνες οι πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις, τοπικά και κεντρικά, που πίνουν νερό στο όνομα της ακολουθούμενης πολιτικής και χύνουν κροκοδείλια δάκρυα όταν έρχονται τα αποτελέσματα και τα αποκαΐδια (εργατικά ατυχήματα – πώληση μονάδων και ορυχείων, κλπ).

Είναι ανάγκη οι εργάτες να πάρουν στα δικά τους χέρια τη ζωή και την ασφάλεια τη δική τους και των παιδιών τους.

Να εγκαταλείψουν μαζικά τα κόμματα του κεφαλαίου και τα ποδάρια τους σε τοπικό και συνδικαλιστικό επίπεδο.

Να απαιτήσουν να σταματήσει κάθε διαδικασία πώλησης μονάδων και ορυχείων.

Να προσληφθεί άμεσα το απαραίτητο προσωπικό.

Να παρθούν και να τηρούνται μέτρα υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας στο Ενεργειακό Κέντρο Μεγαλόπολης.

Δελτίο Τύπου ΚΚΕ Αρκαδίας


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.