Ένας μήνας δημοτικής αρχής Τζιούμη: Απολογισμός παρεμβάσεων στην καθημερινότητα του Δήμου Τρίπολης

Ένας μήνας δημοτικής αρχής Τζιούμη: Απολογισμός παρεμβάσεων στην καθημερινότητα του Δήμου Τρίπολης

Οκτώβριος 07, 2019 - 13:10
21 σχόλια

Συνέντευξη Τύπου - απολογισμό των δράσεων που έχουν αναληφθεί αλλά και των παρεμβάσεων που έχουν γίνει στον Δήμο Τρίπολης παραχώρησε ο δήμαρχος Κώστας Τζιούμης το μεσημέρι της Δευτέρας 7 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο, επ' ευκαιρία της ολοκλήρωσης ενός μήνα ανάληψης της δημαρχίας.

Ο κ. Τζιούμης ξεκίνησε με την παρατήρηση ότι, δυστυχώς, στον Δήμο Τρίπολης αυτά που θεωρούνται αυτονόητα σε άλλους δήμους είναι ζητούμενα. Αμέσως μετά, δήλωσε υπερήφανος που οι Υπηρεσίες μέσα σε μόλις έναν μήνα απέδειξαν την αποτελεσματικότητά τους, ανταποκρίθηκαν επάξια στον ρόλο τους. Ακόμα, σημείωσε ότι οι παρεμβάσεις έχουν ξεκινήσει στην πόλη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μένουν πίσω τα χωριά του Δήμου.

Όπως επεσήμανε, πρώτη προτεραιότητα ήταν οι παρεμβάσεις στα σχολικά συγκροτήματα της πόλης. Από τις 2 Σεπτεμβρίου ως τις 11 του ίδιου μήνα που άνοιξαν τα σχολεία, τα συνεργεία έκαναν σοβαρή δουλειά, αφού έβαψαν, επιδιόρθωσαν υδραυλικές βλάβες και σπασμένα κάγκελα, ώστε οι μαθητές να βρουν τα σχολεία σε καλή κατάσταση.

Ακόμα, έγιναν παρεμβάσεις στις πλατείες της πόλης, αλλά και στους συνοικισμούς Κολοκοτρώνη, Μπασιάκου και στην πλατεία Φιλικών. Στόχος της δημοτικής αρχής, η δημιουργία σημείων όπου οι πολίτες θα μπορούν να απολαμβάνουν τη βόλτα τους. Μάλιστα, αναφερόμενος ειδικά στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, είπε ότι πλέον έχει δημιουργηθεί ένας χώρος πρασίνου όπου μπορούν οι συμπολίτες μας και τα μικρά παιδιά να βγουν.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι οι παρεμβάσεις θα γίνουν από το κέντρο προς τα έξω. Αναφερόμενος στα κολονάκια τα οποία τοποθέτησε η δημοτική αρχή και στις διαβάσεις των πεζών, είπε ότι όλοι πρέπει να σεβόμαστε: «Είναι κρίμα να πατούν τα κολονάκια».

Στο σημείο αυτό, και τελειώνοντας με τα προβλήματα της καθημερινότητας, ο κ. Τζιούμης ευχαρίστησε θερμά τους αντιδημάρχους κκ. Κανελλόπουλο και Λαγό, υπογραμμίζοντας ότι η ιεραρχία θα γίνεται πάντοτε σεβαστή και ότι έτσι θα δουλεύουν οι Υπηρεσίες.

Ως προς τα αδέσποτα, είπε ότι έχει συσταθεί πενταμελής επιτροπή για τη διαχείρισή τους και ότι στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα συζητηθεί μια εθελοντική δράση που στόχο έχει να αποσυμφορηθεί η κατάσταση, ενώ θα ληφθούν και αποφάσεις για τη λειτουργία του ενδιαιτήματος.

Τέλος, ο κ. δήμαρχος είπε ότι η κακοκαιρία της Παρασκευής ήταν ένα ακραίο φαινόμενο και υπογράμμισε ότι τα συνεργεία του Δήμου Τρίπολης βρέθηκαν στον δρόμο από την αρχή. Μάλιστα, έδειξε στον χάρτη τα φρεάτια που ήδη έχουν καθαριστεί και παρακάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να καθαρίζουν τα φρεάτια έξω από τα σπίτια τους από τα πεσμένα φύλλα: Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι αυτή είναι δουλειά του Δήμου, όμως κάνω θερμή παράκληση να παίρνουμε μια σκούπα και να διώχνουμε τα φύλλα από το φρεάτιο έξω από το σπίτι μας. Όλο το Σαββατοκύριακο τα συνεργεία του Δήμου καθάριζαν και θα συνεχίσουν να καθαρίζουν. Η πρόληψη έχει ξεκινήσει».


21 Σχόλια

Για τα σχολεια και αυτα που μας ειπες τα εχεις κανει εσυ ενω για την πλημμυρα ευθυνεται η προυγουμενη δημοτικη αρχη.Ποιος σου τα εγραψε για να ερθεις να μας τας πεις ρε Κωστακη?

ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ ΒΡΕ ΠΑΝΕΞΥΠΝΗ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΒΛΑΚΙΕΣ

Το φαινομενο μια χαρα ηταν και καθολου ακραιο η διοιηκηση του δημου και της ΔΕΥΑΤ ειναι φαινιμενα ακραια

Για ένα μήνα που είναι ο άρχων της πόλης ,θεωρώ ότι έχει κάνει αρκετά.Αν συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμο θα έχει κ μέλλον.Μελλον καλύτερο από τους προηγουμενους.

Το κατόρθωσε γιατί πήγε κι έκλεισε όλα τα αντιπλημμυρικά έργα του Παυλή και του Σμυρνιωτη σε 20 μέρες, ρε νούμερο

Τα δεδομενα θελει να μας τα παρουσιασει ως εργο του.Θα εναι χειροτεροι απο την προηγουμενη δημοτικη αρχη Παυλη.Μονο επικοινωνια και καθολου ουσια.

14:36 Γιατί, ο ίδιος την πλημμύρισε ρε κάφρε ή κάποιοι τεμπελχανάδες σαν και σένα που είτε βαριούνται να σκύψουν τη λυγερή μεσούλα τους να καθαρίσουν τα σκουπίδια που μαζεύουν πάνω τα φρεάτια, είτε σιχαίνονται και τα περιμένουν όλα από την εκάστοτε δημοτική αρχή; Πολλά φρεάτια βρίσκονται και σε διάφορες γειτονιές, αλλά κανένας-με ελάχιστες εξαιρέσεις-δεν τα έχει καθαρίσει ποτέ αν δεν τα καθαρίσουν υπάλληλοι του δήμου. Όλοι όμως ξέρετε και φωνάζετε τεμπελόσκυλα. Το ίδιο γίνεται και το χειμώνα με τα χιόνια που δεν καθαρίζετε τα πεζοδρόμιά σας, το ίδιο και το καλοκαίρι με τα ξερόχορτα στα χωράφια

Μια παρατήρηση θα κανω ο Τζιούμης σήμερα ευχαρίστησε ο ονομαστικά τους δυο συνεργάτες του αντιδημάρχους. Εκεινος ο αρχιψευταράς- εγωιστής 5 χρόνια δεν είπε ευχαριστώ σε κανέναν τα είχε κάνει ολα μόνος του γιατί στο τέλος τον άδειασαν και οι δικοί του.

15.47 Σαν τι ακριβώς ήθελες ρε πανύβλακα να σου κάνει ο οποιοσδήποτε δήμαρχος μέσα σε ένα μήνα; Και πολλά έχει κάνει σε τόσο λίγο καιρό. Για πες μας παπαγάλε τι είχαν κάνει το αντίστοιχο διάστημα ο Γιάγκος και ο Παυλής. Ουστ βλαχαδερά μιλάτε κιόλας

Δεν κυκλοφόρησα την ώρα της πλημμύρας και δεν μπορώ να εκτιμήσω την αιτία . Κυκλοφόρησα στην πόλη σχεδόν μια ώρα μετά την νεροποντή και εκείνο που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι η όψη των δρόμων δεν θύμιζε καθόλου ότι πριν από μια ώρα πλημμύρισε η πόλη.

Δεν είναι έργο να πιάνουμε τη βούρτσα και να βάφουμε τα πάντα για να δημιουργούμε εντυπώσεις. Προχωρήστε σε σοβαρά έργα γιατί στο τέλος θα αποδειχθείτε χειρότεροι όλων των εποχών. Και προπάντων σταματήστε τις συνεντεύξεις και τα επικοινωνιακά παιχνίδια γιατί αυτά τα βαρέθηκε πλέον ο κόσμος.

Απολογισμός θητείας στον ...ένα μήνα;;; Σοβαρευτείτε. Αφήστε τις συνεντεύξεις τύπου και δουλέψτε. Τόσο απλό είναι. Ο Παυλής έβαλε τον πήχη όσο χαμηλά μπορούσε να πάει αλλά δεν σημαίνει αυτό ότι αρκεί η μετριότητα για την πόλη.

Η Τρίπολη δεν είναι μόνο πλατεία Αγίου Βασιλείου κάντε κάτι για τα χωριά μας...είστε εξαφανισμένοι...

Εκεί στην φωτογραφία τι χάλια είναι αυτά. Να βάλει ο δήμαρχος να βάψουν τον τοίχο πίσω του να μην φαίνονται οι λεκέδες........

8.48 Είναι τα έργα της δημοτικής αρχής Παυλή. Μια τεράστια μουτζούρα

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.