Ένας εγκαταλειμμένος κήπος στην Τρίπολη (pics)

Ένας εγκαταλειμμένος κήπος στην Τρίπολη (pics)

Οκτώβριος 11, 2018 - 21:01
1 σχόλια

Πριν από μερικές ημέρες, ο Δήμος Τρίπολης ξεκίνησε τον καθαρισμό οικοπέδων αγνώστων ιδιοκτητών, οι οποίοι έχουν παραμελήσει σε τέτοιο βαθμό τους κήπους και τα οικόπεδά τους που τελικά καθίστανται εστίες μολύνσεων, αλλά και στα οποία είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να εκδηλωθεί πυρκαγιά, εφόσον πολλά ξερά χόρτα και διάφορα εύφλεκτα υλικά με τα χρόνια συγκεντρώνονται σε αυτά.

Περνώντας από την οδό Αγίου Κωνσταντίνου στη συμβολή της με την οδό Παπαρρηγοπούλου είναι αδύνατον να μην προσέξει κάποιος ένα πανέμορφο σπίτι, με όλα τα νεοκλασικά στοιχεία που προσαρμόστηκαν στην ντόπια αρχιτεκτονική στο τέλος του 19ου αιώνα, αν και είναι χτισμένο μεταγενέστερα. Η αφαίρεση κάποιων λαμαρίνων και διαχωριστικών που υπήρχαν στο πλάι, μας επέτρεψε να ρίξουμε μια ματιά στον εσωτερικό του κήπο -χαρακτηριστικό της ντόπιας αρχιτεκτονικής οι εσωτερικοί κήποι, που δεν «έβλεπαν» σε δρόμο. Μια καρυδιά φυλλορροεί, καθώς είναι ο καιρός της, και αυτή είναι η μόνη ομορφιά ενός κήπου που κάποτε πρέπει να ήταν ζηλευτός.

Σήμερα, στίβες τα ξερά φύλλα, επικίνδυνο υλικό για πρόκληση πυρκαγιάς, ένα βαρέλι που σαπίζει, σκουπίδια και πεταμένο ένα... «αξεσουάρ» της δημόσιας περιουσίας της Τρίπολης: μια σιδερένια κατασκευή που χρησιμοποιείται για την οριοθέτηση των κάδων απορριμμάτων.

Πώς βρέθηκε εκεί μέσα, αλήθεια;

Σημειωτέον ότι στο συγκεκριμένο ακίνητο είχε φυτρώσει ένα πεύκο στο μικρό μπαλκόνι. Οι ιδιοκτήτες, πάντως, έχουν φροντίσει να τοποθετήσουν προστατευτικά, προκειμένου να προστατεύσουν τους πεζούς από την πτώση υλικών.

Δεν μπορούμε παρά να σκεφτούμε πόσα σπίτια σαν κι αυτό θα μπορούσαν να στολίζουν σήμερα την πόλη μας, αλλά και να ευχηθούμε οι κήποι τους να ξανανθήσουν.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.