Ένας αθέατος, αρχαίος δρόμος στη διαδρομή Ασέα - Τρίπολη (pics)

Ένας αθέατος, αρχαίος δρόμος στη διαδρομή Ασέα - Τρίπολη (pics)

Απρίλιος 22, 2018 - 11:02
0 σχόλια

Τα απομεινάρια των αρχαίων δρόμων στα μέρη μας δεν είναι λίγα. Ωστόσο, απαιτείται έμπειρο μάτι για να τα εντοπίσει. Αλλού μεγαλύτερα, αλλού μικρότερα τμήματα αρχαίων οδών έχουν επιβιώσει σε διαδρομές που δεν ακολουθούν οι άνθρωποι σήμερα.

Η αρχιτέκτων κυρία Φωτεινή Δαλιάνη έκανε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάρτηση στο Facebook σχετικά με την ύπαρξη ενός ανεξερεύνητου αρχαίου δρόμου στη διαδρομή Ασέα - Τρίπολη, με τη σημείωση ότι όλη αυτή η διαδρομή θα πρέπει να αναδειχθεί και να προστατευθεί. Γι' αυτό και εμείς αναδημοσιεύουμε την ανάρτηση, ευτυχείς μπροστά στην αποκάλυψη που έκανε καθηγητής της Αρχιτεκτονικής και ένας από τους ελάχιστους «σοφούς» του τόπου μας Αργύρης Πετρονώτης, από τη μία, και κάνοντας έκκληση από την άλλη για την προστασία της πρώτα και την ανάδειξή της έπειτα.

Η κυρία Δαλιάνη σημειώνει τα εξής:

Ο καθηγητής Αρχιτεκτονικής κ. Πετρονώτης Αργύρης, 94 ετών, στην διαδρομή Ασέα - Τρίπολη μας έδειξε ένα ανεξερεύνητο αρχαίο δρόμο περίπου τριών μέτρων πλάτος με σημάδια από τους τροχούς κάρων. Ο δρόμος αυτός περνούσε από Ασέα - Τεγέα και από την Αρχαία πόλη Παλάντιο. Πραγματικά μια διαδρομή που πρέπει να αναδειχτεί ίσως και με εθελοντές, να γίνει ιστορικό μονοπάτι και να προστατευθεί κυρίως από τους αρμόδιους φορείς.

Γαλανιάδη Εύα
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.