Έναρξη των εργασιών του Παλαιοντολογικού Μουσείου στο Ίσιωμα Μεγαλόπολης

Έναρξη των εργασιών του Παλαιοντολογικού Μουσείου στο Ίσιωμα Μεγαλόπολης

Ιούλιος 17, 2017 - 14:30
0 σχόλια

Με τις εκσκαφές των θεμελίων ξεκινάει την Τετάρτη 19/07/2017 η κατασκευή του Παλαιοντολογικού Μουσείου στο Ίσιωμα Καρυών. Το έργο μετά την υπερπήδηση των πολλών τεχνικών αστοχιών και την επιμονή της Δημοτικής Αρχής για την με κάθε τρόπο υλοποίησή του, θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάδειξη του παλαιοντολογικού πλούτου της περιοχής μας.

Συγχρόνως, η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε συνεργασία με τον καθηγητή κ. Θεοδώρου για τους τρόπους εμπλουτισμού του νέου Μουσείου με πρωτότυπα και αξιόλογα εκθέματα. Γι αυτό  και υπάρχει η βούληση ο Δήμος,  μετά από άδεια από το Υπουργείο Πολιτισμού, να προχωρήσει σε Προγραμματική Σύμβαση συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Αθήνας για εργασίες ανασκαφικές και σωστικές των ευρημάτων.

Για την Δημοτική Αρχή και τον Δήμο Μεγαλόπολης τα παλαιοντολογικά ευρήματα και το Παλαιοντολογικό Μουσείο που θα κατασκευαστεί στους επόμενους μήνες αποτελούν, παράλληλα με τις προσπάθειες αναβάθμισης του ρόλου του Αρχαίου Θεάτρου, οραματικό στόχο μεγάλης πολιτιστικής και αναπτυξιακής σημασίας για την περιοχή μας.

Για τον Δήμο
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών
Δάρρας Αθανάσιος

Πηγή: kafeneio-megalopolis.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.