Έναρξη Λυκαίων Αγώνων 2017 (pics,vid)

Έναρξη Λυκαίων Αγώνων 2017 (pics,vid)

Αύγουστος 07, 2017 - 09:21
0 σχόλια

Η έναρξη των Λυκαίων Αγώνων 2017 πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Αυγούστου  με μία μουσική εκδήλωση η οποία έγινε με την προσφορά της Περιφέρειας Πελοποννήσου-ΠΕ Αρκαδίας, που είναι μαζί με το Δήμο Μεγαλόπολης και στο Σύλλογο Άνω Καρυωτών "Ο Λύκαιος Δίας", συνδιοργανωτές στις εκδηλώσεις της 12ης Αναβίωσης.

Μία αναβίωση που ξεκίνησε το 1973 και μετρά ήδη 44 χρόνια. Μία αναβίωση που υλοποιήθηκε από το Νίκο Κωστόπουλο και άλλους ανθρώπους με ευρύτητα πνεύματος που θέλησαν να δώσουν πνοή ζωής στον ιστορικό τόπο τους.

Στην περιοχή υπάρχει η Ιερή Κορυφή των Αρκάδων, υπάρχει η Λυκόσουρα, υπάρχει το στάδιο που γίνονταν οι αγώνες που ήταν στεφανίτες και όχι χρηματίτες και είχαν ως σύνθημα το "Αρκάδες εσμέν" καθώς και ο Επικούρειος Απόλλωνας.

Μία περιοχή που τονώνεται αυτές τις μέρες με τις εκδηλώσεις των Λυκαίων Αγώνων και ευελπιστούμε με τις παρεμβάσεις που κάνουμε ως Περιφέρεια να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο και να διαφημιστεί ανά το Πανελλήνιο και όχι μόνο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας βρέθηκε εκεί και μίλησε για την προσπάθεια της περιφέρειας να ενοποιήσει οδικά την κορυφή του Λυκαίου με τον Επικούρειο Απόλλωνα, αλλά και για τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί.

Πιστεύουμε πως θα τα ξεπεράσουμε και το όνειρό μας θα γίνει πραγματικότητα, όσον αφορά την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής.

Καλή επιτυχία στο υπόλοιπο των εκδηλώσεων.

Στην ομιλία του ο κ. Γιαννακούρας έδωσε συγχαρητήρια στο Λάκη Χαλκιά και στην ορχήστρα του για την ιδιαίτερα ποιοτική μουσική εκδήλωση που μας χάρισε με τραγούδια από την εποχή του Ομήρου μέχρι σήμερα.

Με μία ξεχωριστή μουσική εκδήλωση με το Λάκη Χαλκιά να κάνει μία αναδρομή στα 2500 χρόνια Ελληνικής Μουσικής, από τον Όμηρο μέχρι σήμερα, ξεκίνησαν τα Λύκαια 2017.

Αγώνες που αισίως έφθασαν στην 12η αναβίωσή τους . Μία αναβίωση που οφείλεται σε κάποιους ανθρώπους που είχαν συναίσθηση της ιστορίας του τόπου τους και θέλησαν να τον αναδείξουν, διοργανώνοντας τα Λύκαια, που εκτός από τις αθλητικές εκδηλώσεις έχουν ένα πλούσιο πολιτιστικό περιεχόμενο.

Εμείς, ως Περιφέρεια Πελοποννήσου-ΠΕ Αρκαδίας, στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή και η μουσική εκδήλωση χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια αλλά εκτός αυτού συμβάλλουμε και στην ανασκαφική δραστηριότητα που πραγματοποιείται στην κορυφή του Λυκαίου όρους. Ενώ παράλληλα δημιουργούμε οδικές υποδομές και παρά τα εμπόδια, τα οποία θα τα υπερπηδήσουμε, θα κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα και θα ενοποιήσουμε τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής.

Δεν φθάνουν άλλωστε μόνο οι ανασκαφές, αλλά πρέπει να αναδειχθεί και να προβληθεί η περιοχή, ώστε να γίνει επισκέψιμη και να προσφέρει στην τουριστική ανάπτυξη της Αρκαδίας μας.

Καλή συνέχεια στην διοργάνωση των Λυκαίων.

Video: 

Λύκαια 2017: Έναρξη με το Λάκη Χαλκιά και με αναδρομή στα 2500 χρόνια Ελληνικής Μουσικής


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.