Ένα υπέροχο ταξίδι στη Λίμνη Λάδωνα! (vid)

Ένα υπέροχο ταξίδι στη Λίμνη Λάδωνα! (vid)

Ιούνιος 22, 2017 - 12:18
0 σχόλια

Ένα όμορφο ντοκιμαντέρ – οδοιπορικό στη μαγευτική Λίμνη Λάδωνα στη Γορτυνία. Πρόκειται για μια εκπληκτική δουλειά που πραγματοποίησε πριν αρκετά χρόνια ο Σύλλογος των Απανταχού Μουριωτών*.

Το βίντεο σε μεταφέρει νοερά στην Τεχνητή Λίμνη και σε προσκαλεί να την επισκεφτείς και νιώσεις το μεγαλείο της. Σε αυτό βέβαια συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό και η εξαιρετική αφήγηση του σκηνοθέτη Στάθη Ρέππα από Βαλτεσινίκο, που σε κάνει να ταξιδεύεις με την απαλή και γοητευτική φωνή του.

Ξεκινώντας από το ελατοσκέπαστο Βαλτεσινίκο, περνά από το χωριό Μυγδαλιά ή Γλανιτσιά για να φτάσει στης Κυράς το Γεφύρι, εκεί που ο Λάδωνας ποταμός ρίχνει τα νερά του στην όμορφη Λίμνη. Στη συνέχεια περνώντας από το χωριό Πουρναριά, φτάνει στον όμορφο παραλίμνιο οικισμό της Μουριάς.

«Όλα φαίνονται να είναι μαγικά, γαλήνια.

Όμορφος κόσμος μαγικός, αγγελικά πλασμένος.

Σε τούτο το ελκυστικό μέρος μπορεί να αποδράσει κανείς από την καθημερινότητα, τη σωματική και ψυχική κούραση, το άγχος και το στρες.

Εδώ ανακαλύπτεις τι σημαίνει ηρεμία, γαλήνη, μαγεία.

Αφήνεις τη ψυχή σου να ακούει τα νερά της Λίμνης, αγναντεύεις το Ηλιοβασίλεμα, βλέπεις τα βουνά να αντικαθρεφτίζονται μέσα στο νερό, λατρεύεις τη φύση.

Περπατώντας δίπλα σε αυτά τα γαλήνια νερά, εδώ που τα βουνά είναι σαν να θέλουν να κολυμπήσουν και αυτά.

Εδώ μπορεί κανείς να γνωρίσει το περιβάλλον, να περπατήσει, να ξεκουραστεί, να ψαρέψει, να κάνει βαρκάδα, να κολυμπήσει».

* Το χωριό Μουριά, που μέχρι το 1927 ονομαζόταν Συριάμου, είναι ένας πολύ όμορφος παραλίμνιος οικισμός, που ανήκει στην Τοπική Κοινότητα Πουρναριάς του Δήμου Γορτυνίας (πρώην δήμος Κλείτορος).

* Τα πλάνα «τραβήχτηκαν» το Φεβρουάριο του 2006.

Κείμενο-Επιμέλεια: Θεόδωρος Ν. Κυριακόπουλος

Στην παραγωγή του video, στη λήψη των πλάνων, στη σκηνοθεσία και το μοντάζ βοήθησε ο σκηνοθέτης Στάθης Ρέππας.

Ο δημοτικός σκοπός που ακούγεται στο τέλος είναι του Γιώργου Δαλιάνη, από τα Τριπόταμα.

Πηγή: e-gortynia.gr

Video: 

ΛΙΜΝΗ ΛΑΔΩΝΑ - ΓΟΡΤΥΝΙΑ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.