Ένα πολύ ωραίο αφιέρωμα στο Δημήτρη Λάγιο από τη Χορωδία Τρίπολης (photos&video)

Ένα πολύ ωραίο αφιέρωμα στο Δημήτρη Λάγιο από τη Χορωδία Τρίπολης (photos&video)

Ιούνιος 27, 2013 - 10:46
11 σχόλια

Μαγευτική η χθεσινή βραδιά στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο Τρίπολης καθώς ο χώρος του γέμισε με υπέροχες μελωδίες αφήνοντας ικανοποιημένους θεατές και συντελεστές. Ενδιαφέρον προξένησε η έντονη συγκίνηση του κ. Γαργαλιώνη στην εισαγωγή της παρουσίασης του έργου του Κώστα Καρυωτάκη σε μελωδίες του Ζακυνθινού συνθέτη Δημήτριου Λάγιου.

Παρευρέθησαν η σύζυγος και η κόρη του πρόωρα χαμένου συνθέτη. Η Χορωδία Τρίπολης κάνοντας για πρώτη φορά την εμφάνιση της στο χώρο του νεοκλασικού θεάτρου ικανοποίησε και τον πιο απαιτητικό θεατή. Οι επίσημοι προσκεκλημένοι εκθείασαν με τα καλύτερα λόγια συντελεστές και κοινό. Την παρουσίαση προλόγισε ο ποιητής και εκδότης του περιοδικού ‘ΛΕΞΗ’  Αντώνης Φωστιέρης καθώς και ο Μουσικοκριτικός Γιώργος Μονεμβασίτης. Στην απαγγελία των στίχων ο ηθοποιός Λάκης Κομνηνός. Απαρατήρητο δεν πέρασε και το υπέροχο χορευτικό κομμάτι των δύο νεαρών ζευγαριών. Ο κόσμος ανταπέδωσε με χειροκροτήματα.

Ευαγγελία Παπαθανασίου

Video: 

youtube://v/lbs61vu-PRA


11 Σχόλια

για άλλη μια φορά κουραστική και παλιομοδίτικη η χορωδία Τρίπολης είναι πλέον καιρός να αναλάβουν νέοι άνθρωποι με νέα μυαλά και να πάνε μπροστά αυτό το σωματείο

καλό είναι να σταματήσει η αυτοϊκανοποίηση ότι είμαστε ωραίοι και οι καλύτεροι. μέτριοι προς το κακό όπως πάντα

ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ. ΧΑΛΑΕΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΟΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΠΛΑΜΠΛΑ ΤΩΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΩΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕ, ΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΕ ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ ΧΩΡΟΔΙΑΚΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ 40 ΛΕΠΤΑ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΑΣΚΟΠΟ ΜΠΛΑΜΠΛΑ.

Ρε παιδιά, αυτός που έπεζε το ΤΣΕΛΟ δεν γνωριζει ότι σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις η εμφάνιση μετράει, άρα και θα έπρεπε να φοράει ενα ζευγάρι μαύρες κάλτσες ???

ΚΥΡΙΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΩΝ? ΔΙΟΤΙ ΕΓΩ ΧΘΕΣ ΕΜΑΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΗΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΔΕΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΙ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ.

Δυστυχώς δεν είχα τη δυνατότητα να παραβρεθώ, απλά δυο σχόλια πάνω στα σχόλια... Σε ότι αφορά τους τύπους (κάλτσες, πρώτο ενικό,κλπ). Μήπως κάποια στιγμή πρέπει να αφήσουμε τους τύπους και να ασχοληθούμε με την ουσία? Σε άλλα μέρη της ευρώπης, ειδικά σε μικρές τοπικές συμφωνικές/χορωδίες ο κόσμος μπορεί να μπαίνει με τη μπύρα του, ο μαέστρος να μιλάει στον κόσμο και να λέει αστεία σα να μιλάει σε παρέα. Έτσι φεύγει όλο το κρύο που περιβάλλει αυτήν την τυπικότητα και μπορούν να το αγκαλιάσουν και νέοι άνθρωποι που δεν είχαν πρότερη σχέση με αυτή τη μουσική. Όσοι πραγματικά έχουν ποιότητα σαν άνθρωποι δεν έχουν καμία ανάγκη από το περιτύλιγμα και αντίστροφα όταν βλέπεις πολύ περιτύλιγμα, πολλές φορές είναι για να κρύψει το εσωτερικό κενό. Για το καλλιτεχνικό κομμάτι δε μπορώ να έχω άποψη γιατί δεν ήμουν εκεί.

Προς Portal: παιδιά το βίντεο αυτο ειναι άθλιο από ποιότητα εικόνας και ήχου.....απο κινητο 15ετίας ειναι τραβηγμένο? ούτε 320X240 ανάλυση βίντεο και 8-bit ανάλυση ήχου.....ειναι και ο χώρος όπως ειναι και δεν ακούγεται τίποτα.....καλό είανι εφ όσον ανεβάζετε βίντεο αυτό να ακούγεται και να ..βλέπεται.... Τώρα ο άλλος γράφει για τη κάλτσα.....δεν μας λεει αν πήγε να τη μυρίσει να δει αν ήτανε πλυμμένη..... Αλλα θα μου πεις αν πηγαινει μόνο στην Παολα εκει αναγκαστικά ασχολείσαι με το τι φοράει (χα!) η τραγουδιάρα!!! Λοιπον ας ασχοληθούμε με το μουσικό περιεχόμενο της κάθε εκδήλωσης...και αν δεν εχουμε την καταλληλη παιδεία μπορούμε σιγά σιγά να την αποκτήσουμε...αν παλι δεν μπαινουμε στο κόπο για κάτι τέτοιο απλα πάμε μονο Παολα και στα Σκυλο-πανηγύρια....

Αγαπητοί σχολιαστές και αναγνώστες, εις το εξής η οπισθοδρομική εμφάνιση της χορωδίας Τρίπολης και το στατικό της ρεπερτόριο (όλο τα ίδια και τα ίδια) θα είναι πλέον γεγονός, διότι βλέπετε έγιναν πλέον Δημόσιοι Υπάλληλοι και μάλιστα διορίσθηκαν με «απευθείας ανάθεση» και ζουν ως οικότροφοι του Δημάρχου στο παλιό δημαρχείο που θα γινόταν μουσείο. Και σεις καλλιτέχνες της ωδικής μάθετε Πως! ότι πάει στο κράτος και ότι πιάσει το χέρι του αυτομάτως κατσιάζεται και ορμαί σταματούνε αμέσως και εξάρσεις παύουνε και κτίρια παλιώνουνε γρήγορα και ερείπια γίνονται. Οι δε άνθρωποι που δουλεύουν σ' αυτό σκουριάζουν και γίνονται άχρηστοι και ανίκανοι παντελώς. Άντε τώρα να ζητήστε και καμιά σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από το δήμαρχο που για χάρη της ωδικής αφήνει το φιλοτεχνικό στο δρόμο. «Εκ κακού κόρακος κακόν ωόν»

Εκείνον τον Λάκη Κομνηνό τι τον θέλατε; παλιά βεντέτα του σινεμά δε λέω, όμως στην εκδήλωση τα σάλια του τρέχαν, τα λόγια του μάσαγε και το μούσι του έξυνε. Ανάθεμα κι αν καταλάβαινε κανείς τι έλεγε. Δεν είχατε κανέναν καλύτερο να διαβάσει αυτά που του γράψατε να κοστίσει και λιγότερα;

Οπισθοδρομικός είσαι εσύ και όλοι οι λοιποί του σιναφιού σας.... Μάλλον πρέπει να ζηλεύεις πολύ πρέπει να σε έχει φάει η μερμάγκα η σκουριά κ η μ... άντε τώρα να πάρεις κάνα χαπάκι ίσως κ ηρεμήσεις αλλιώς τράβα για Μπολέτα μεριά!

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΓΛΩΣΣΟΦΑΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΠΡΑΓΟΙ? ΑΥΤΗ Η ΚΑΚΙΑ ΜΕΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ.. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ..