Εν τούτω... Νίκα;..

Εν τούτω... Νίκα;..

Οκτώβριος 15, 2018 - 14:13
4 σχόλια

Ώδυνεν όρος και έτεκεν μυν. Τα σπλάχνα της Νέας Δημοκρατίας πόνεσαν πολύ κατά τη διαδικασία του «τοκετού» του «γαλάζιου» υποψηφίου για τις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές που θα σταθεί απέναντι στον νυν περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, με αξιώσεις να κερδίσει για λογαριασμό του κόμματος την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Και, δυστυχώς για τα μέλη του κόμματος, ο πόνος συνεχίζεται. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί, μέσα από ένα παλιό, στην κυριολεξία του προηγούμενου αιώνα, αυστηρά κομματικό αφήγημα να ενδυναμώσει μια υποψηφιότητα που μόνο.... νέα και φρέσκια δεν είναι, αφού ο Παναγιώτης Νίκας, δήμαρχος Καλαμάτας, μετράει 30 χρόνια στην αυτοδιοίκηση.

Ωστόσο, σύμφωνα με την α λα παλαιά και «εμπρός... πίσω» πολιτική που εφαρμόζει η Νέα Δημοκρατία, η οποία κατά τα άλλα ανανέωσε το λογότυπό της, πρόκρινε να δώσει το χρίσμα σε ένα στέλεχος που αμιγώς προέρχεται από τα σπλάχνα της, από το να στηρίξει τον Πέτρο Τατούλη, όπως είχε κάνει στις προηγούμενες εκλογές, διά στόματος, μάλιστα, Αντώνη Σαμαρά.

Και πιέζει, αφόρητα, τα «γαλάζια» στελέχη της «Νέας Πελοποννήσου» να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από το πρόσωπο του νυν περιφερειάρχη και να στηρίξουν τον κ. Νίκα, μόνο και μόνο λόγω κομματικής πειθαρχίας, κάτι που ακούγεται στα αφτιά των πολιτών τουλάχιστον άτοπο.

Η «Νέα Πελοπόννησος» περιλαμβάνει στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τα οποία έχουν προσφέρει τα μέγιστα στον τόπο τους από την αυτοδιοικητική θέση στην οποία αναδείχθηκαν, και αυτή τη στιγμή επιχειρείται ένας υπόγειος αγώνας να αποσπαστούν βίαια όχι μόνο από το έργο τους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και από την πολιτική θέση την οποία υπηρετούν σε συνεργασία με τον Πέτρο Τατούλη, η οποία δεν είναι τίποτε άλλο από μια περιφερειακή διακυβέρνηση ανεξάρτητη, ένας περιφερειακός θεσμός μακριά από στενά κομματικά όρια.

Η ενεργοποίηση όλων των παλαιών κομματικών μηχανισμών της Νέας Δημοκρατίας, που φθάνουν ως και στον εκβιασμό, στο στόχαστρο του οποίου βρίσκεται η κόρη του περιφερειάρχη Εύη Τατούλη, η οποία βέβαια έχει δική της αυτόνομη πορεία από τον Πέτρο Τατούλη, είναι πρακτική του παρελθόντος στην οποία οι πολίτες έχουν γυρίσει την πλάτη.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι ουδέποτε ο Πέτρος Τατούλης στάθηκε απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και κυρίως στους ψηφοφόρους της, ακόμα και το 2010, όταν το κόμμα επέλεξε να ρίξει στον στίβο τον κ. Δράκο. Και, επιπροσθέτως, ως προς τον εκβιασμό της κόρης του περιφερειάρχη, ας θυμίσουμε ότι η Ντόρα Μπακογιάννη βρέθηκε ξεκάθαρα απέναντι στο κόμμα της, δημιουργώντας δικό της.

Δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία βάζει στο στόχαστρο την ίδια τη... δημοκρατία εν έτει 2018;

Μέσα και πίσω από όλα αυτά, οι ίδιοι οι Μεσσήνιοι πολίτες απορούν τι παραπάνω θα κάνει ο κ. Νίκας για τη Μεσσηνία, εφόσον εκλεγεί, από ό,τι έκανε ο Πέτρος Τατούλης, ο οποίος, μέσα σε δέκα χρόνια, την κατέστησε κυρίαρχη στον τουριστικό κλάδο, στην οποία απορροφήθηκαν εκατομμύρια ευρώ για έργα υποδομών.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου σήμερα στις 16:00 αναμένονται, όπως ακούγεται, διαφοροποιήσεις στελεχών και ανεξαρτητοποιήσεις. Σε κάθε περίπτωση, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά: εκκρεμούν ο «Κλεισθένης», ο ακριβής χρόνος των εκλογών και πολλά άλλα.

Το βέβαιον είναι ότι ο αγώνας ξεκίνησε και είναι μακρός.


4 Σχόλια

Γιατι ρε φιλε , οι ΜΗΤΣΟΤΑΚΑΙΟΙ ειναι πορφυρογεννητοι , γεννημενοι ηγετες ......¨!! Σημερα η μητερα ΝΤΟΡΑ , ο γιος ΚΩΣΤΑΣ και Ο αδελφος ΚΥΡΙΑΚΟΣ....Υποτιματε πολυ την αξια σας οσοι σκεφτεστε ετσι.....Σε τι υστερει το παιδι του ΤΑΤΟΥΛΗ απο αυτους. Σε τι υστερει το παιδι του καθενος απο μας ...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.