Εν αναμονή της αυτοδυναμίας στον ΣΥΡΙΖΑ

Εν αναμονή της αυτοδυναμίας στον ΣΥΡΙΖΑ

Ιανουάριος 26, 2015 - 01:22
0 σχόλια

Με καταμετρημένο περίπου το 80% των ψήφων, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 149 έδρες μέχρι στιγμής, μια ανάσα πριν από τις 151 έδρες και την αυτοδυναμία, την οποία του δίνουν αρκετοί αναλυτές.

Ωστόσο, ακόμη τίποτε δεν έχει τελειώσει στην Κουμουνδούρου. Λίγο νωρίτερα, κατά την πρώτη ομιλία του για το αποτέλεσμα των εκλογών ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μελλοντικές πιθανές συνεργασίες, με στόχο την εφαρμογή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι και πανηγυρίζουν τη νίκη του κόμματος, έχει στηθεί χορός με ζωντανή μουσική και επικρατεί μια πολύ εύθυμη και αισιόδοξη ατμόσφαιρα. Το ίδιο και στην Κρήτη, η οποία έχει αλλάξει χρώμα στον χάρτη των τηλεοπτικών καναλιών από άκρη σε άκρη και πια χρωματίζεται ροζ από άκρου εις άκρον.

Εδώ στην Τρίπολη, στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στον πεζόδρομο της Δεληγιάννη, οι συγκεντρωμένοι αναμένουν με αγωνία το αποτέλεσμα που θα κρίνει την περαιτέρω πορεία του κόμματός τους, αν δηλαδή θα σχηματίσει κυβέρνηση αυτοδυναμίας, παρακολουθώντας τη ροή των αποτελεσμάτων και συζητώντας. Οι πανηγυρισμοί δεν έχουν ξεκινήσει, αν και είναι χαρούμενοι με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα. Το τελικό έναυσμα θα δοθεί με την πιθανή ανακοίνωση της αυτοδυναμίας του κόμματός τους.

Τα μέχρι στιγμής επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών, στο 85% της Επικράτειας, έχουν ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ: 36,26%, έδρες 149
ΝΔ: 27,91%, έδρες 76
Χρυσή Αυγή: 6,31%, έδρες 17
ΠΟΤΑΜΙ: 6,01%, έδρες 17
ΚΚΕ: 5,47%, έδρες 15
ΠΑΣΟΚ: 4,71%, έδρες 13
ΑΝΕΛ: 4,71%, έδρες 13
ΚΙΝΗΜΑ: 2,44%, έδρες 0

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.