Εν αναμονή οι δικαιούχοι για τις 12 κατοικίες του ΟΑΕΔ στην Τρίπολη

Εν αναμονή οι δικαιούχοι για τις 12 κατοικίες του ΟΑΕΔ στην Τρίπολη

Σεπτέμβριος 03, 2015 - 10:08
0 σχόλια

Με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, οικογένειες από 13 περιοχές της χώρας οι οποίες πληρούν τα κριτήρια θα αποκτήσουν μια κατοικία με τη χορήγηση δωρεάν κατοικιών του πρώην ΟΕΚ.

Όπως είχε αναφέρει το Arcadia Portal σε προηγούμενη δημοσίευσή του, 87 οικογένειες της Αρκαδίας αναμένουν να γίνει η κλήρωση προκειμένου να αποκτήσουν μία από τις 12 κατοικίες  στην Τρίπολη, όπως είχε ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ.

Να αναφέρουμε ότι οι οικίες αυτές ανήκουν σε οικισμούς που έχουν κατασκευασ­τεί από τον ΟΕΚ και ορισμένοι από αυτούς έχουν ολοκληρωθεί από τον ΟΑΕΔ, καθώς και κατοικίες που έχουν αγοραστεί βάσει του «Προγράμματος Αγοράς Διαμερισμάτων» (ΠΑΚΑΔΙ).

Αυτή τη στιγμή, αφού έχει γίνει η απογραφή την αιτήσεων και η διενέργεια απογραφής δελτίου αστέγων και κατηγοριοποίηση των δικαιούχων, αναμένεται να γίνει η επιλογή αυτών οι οποίοι θα μπουν στην κλήρωση.

Οι οικογένειες έχουν καταταχθεί σε κατηγορίες και αναμένεται η επικύρωση από του ΔΣ του ΟΑΕΔ.

Μετά την επικύρωση η οποία δεν έχει ανακοινωθεί για το πότε θα γίνει, αναμένεται να οριστεί ημερομηνία κλήρωσης από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ.

Σε επικοινωνία που είχε το ΑrcadiaPortal με τον ΟΑΕΔ στην Τρίπολη, πληροφορήθηκε ότι οι δικαιούχοι οι οποίοι θα κληρωθούν, μπαίνοντας στο σπίτι θα έχουν ένα προσύμφωνο χρήσης κατοικίας και με αυτό θα καθορίζεται το ποσό που θα δίνουν.

Οι δόσεις τις οποίες θα πρέπει να καταβάλλουν, θα ορίζονται περίπου στις 300 και το ποσό θα καθορίζεται από το κόστος της κατοικίας.

Τα διαμερίσματα αυτά έχουν αγοραστεί από το ελεύθερο εμπόριο και το ποσό με το οποίο θα κοστολογηθούν, θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Εργασίας.

Περίπου έξι μήνες μετά τη λήξη υποβολής των αιτήσεων, οι δικαιούχοι ανυπομονούν να οριστεί η ημερομηνία της κλήρωσης. Ωστόσο, λόγω των πολιτικών εξελίξεων και την εκ νέου προκήρυξη εκλογών, φαίνεται ότι η διαδικασία κωλυσιεργεί, με αποτέλεσμα την αγανάκτηση των δικαιούχων, καθώς διαπιστώνουν ότι οι διαδικασίες έρπονται.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.