ΕΜΥ: Έρχεται καλοκαίρι

ΕΜΥ: Έρχεται καλοκαίρι

Μάιος 18, 2019 - 12:03
0 σχόλια

Έρχεται καλοκαίρι σε όλη τη χώρα, λέει η ΕΜΥ. Γενικά σήμερα Σάββατο αίθριος θσ ρίνσι ο καιρός με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά και τα βόρεια. Πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

 Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο 
νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Η πρόβλεψη για την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις που πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά ο καιρός φαίνεται να υιοθετεί καλοκαιρινούς ρυθμούς το Σαββατοκύριακο, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για πολυ υψηλές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να αγγίζει στα πεδινά ηπειρωτικά και την Κρήτη τα μεσημέρια τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου. Στα ορεινά, στις παράκτιες περιοχές και στα νησιά η θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Όπως μαρτυρούν οι χάρτες πρόγνωσης της ΕΜΥ τα 30άρια συνεχίζουν και στο ξεκίνημα της επόμενης εβδομάδας, «σφραγίζοντας» την καλοκαιρία που αναμένεται στη χώρα.

Η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού της επόμενης εβδομάδας. Οδεύοντας προς τις εκλογές της 26ης Μαΐου ο καιρός θα διατηρηθεί καλός και η θερμοκρασία δείχνει να κυμαίνεται κοντά στους 30 βαθμούς.

Η πιο ζεστή ημέρα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να είναι η Πέμπτη 23 Μαΐου, όπου η θερμοκρασία τοπικά δεν αποκλείεται να φτάσει ακόμα και τους 33 βαθμούς.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.