Το εμβληματικό «Άξιον εστί» σε μια μοναδική συναυλία στην Τρίπολη (pics,vid)

Το εμβληματικό «Άξιον εστί» σε μια μοναδική συναυλία στην Τρίπολη (pics,vid)

Σεπτέμβριος 24, 2018 - 09:47
3 σχόλια

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Τρίπολης για την 197η επέτειο της άλωσης της Τριπολιτσάς, συγκεντρώνοντας για άλλη μια φορά πλήθος κόσμου.

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Άρεως πραγματοποιήθηκε η  μουσική συναυλία «Άξιον Εστί» με τον Δημήτρη Μπάση και τον ψάλτη Γιώργο Ματθαιακάκη.

 Οι καλλιτέχνες απέδωσαν το έργο του μεγάλου ποιητή Οδυσσέας Ελύτης «Άξιον Εστί» σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

Σε ρόλο αφηγητή ήταν ο Γιάννης Βούρος, ενώ τις φωνές συνόδευε μία μικρή συμφωνική και λαϊκή ορχήστρα. Επίσης συμμετείχε η Χορωδία Ορφέας Τρίπολης, υπό την μουσική διεύθυνση του κ. Λεμπέση.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Το εμβληματικό «Άξιον εστί» σε μια μοναδική συναυλία στην Τρίπολη


3 Σχόλια

Ωραία ήταν τα τραγούδια που απέδωσε ο Δ. Μπάσης και τα πυροτεχνήματα. Τα υπόλοιπα για ...κλάματα! Ο κόσμος κοιτούσε ο ένας τον άλλον και απορούσε με τη σύνθεση του μουσικού προγράμματος. Μερικά ακόμα πιο ευχάριστα τραγούδια θα ήταν ότι καλύτερο. Ποιος άραγε είχε τη φαεινή ιδέα, να ακούσουμε ψαλμωδίες στην πλατεία;

Το "Αξιον Εστι" ακούσαμε αλλα εσύ μάλλον ήθελες να σηκωθείς να χορέψεις στο τραπέζι. Του χρόνου να φέρουν Πάολα να σε ικανοποιήσουν και εσένα που δεν έχεις μυρουδιά τι ακούς.

Δεν έχω τίποτα με τον Οδυσσέα Ελύτη, αλλά με αυτή τη λογική, αγαπητέ μου φίλε "μουσικόφιλε", έπρεπε να έφερναν χορωδία να ψάλλει τον Επιτάφιο Θρήνο!!! ή τίποτα μοιρολόγια του ΄21. Για κάντε ένα γκάλοπ να δεις τι θα απαντήσουν οι πολίτες;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.