Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης: "Στηρίζουμε την ανάπτυξη της Περιφέρειας"

Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης: "Στηρίζουμε την ανάπτυξη της Περιφέρειας"

Δεκέμβριος 08, 2010 - 17:30

   Μόνο σαν θετικό μπορεί να χαρακτηρισθεί το ενδιαφέρον που δείχνει η νέα αρχή της περιφέρειας για τους παραγωγικούς φορείς.  Ας ευχηθούμε το ίδιο και περισσότερο θετικό να είναι και το δια ταύτα αυτών των ζυμώσεων.

   Όλοι γνωρίζεται πολύ καλά την δύσκολη θέση που βρισκόμαστε καθώς και την κρισιμότητα της οικονομικής συγκυρία. Εμείς στον Εμπορικό Σύλλογο Τρίπολης προσπαθούμε να αποτάξουμε το συντεχνιακό μας χαρακτήρα και να υποτάξουμε το κοντόφθαλμο συμφέρον μας σε ένα σκοπό, «Στην κοινή μας πορεία για τη μέγιστη δυνατή ανάπτυξη και πρόοδο της Περιφέρειας ». Πρέπει από κοινού να εκμεταλλευτούμε και να αξιοποιήσουμε και την τελευταία δυνατότητα που μας δίνεται, με σωστό σχεδιασμό .
Η μικρή Αρμενία που παράγει μόνο ένα αξιόλογο γεωργικό αγαθό, το βερίκοκο, με σχεδιασμό, μεθοδικότητα και σωστή προβολή στήριξε και κατάφερε να πετύχει την ανάπτυξή της, βασιζόμενη , στο προϊόν αυτό.
   Με εξωστρέφεια λοιπόν πρέπει να γίνουμε γνωστή σαν Περιφέρεια Πελοποννήσου, με γεωγραφικό προσδιορισμό όπως για παράδειγμα η Τοσκάνη στην Ιταλία.
   Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε για να συνεισφέρουμε με κάθε τρόπο στη πρόοδο της Περιφέρειας αλλά και ταυτόχρονα να αναλάβουμε το μερίδιο των ευθυνών που μας αναλογεί. Έχουμε προτάσεις που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στη μεταμόρφωση της Περιφέρειας όπως:
l τη Δημιουργία μιας βάσης δεδομένων που θα περιλαμβάνει όλα τα οικονομικά στοιχεία της κάθε περιοχής που θα μπορούν να αξιοποιηθούν στην αναζήτηση επιχειρηματικών ευκαιριών,
l Την από κοινού συνεργασία για την αξιοποίηση όλων των επιδοτούμενων προγραμμάτων με απορρόφηση στο 100% των διαθέσιμων κονδυλίων,
l Τη δημιουργία εμπορευματικού σταθμού καθιστώντας την Περιφέρεια ανταγωνιστική με την αξιοποίηση στο μέγιστο βαθμό την παραγωγική ικανότητα όλων των νομών,
l Προτάσεις για τον περιορισμό του παραεμπορίου με το τζίρο του να φτάνει  τα 20 δις, την αδειοδότηση των πολυκαταστημάτων και εν γένει την ομαλή και εύρυθμη  λειτουργία της αγοράς.
l Αλλά και προτάσεις για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων, την πράσινη ενέργεια, την αξιοποίηση και προβολή των πιστοποιημένων προϊόντων με ονομασία προέλευσης, με κύριο χαρακτηριστικό την υψηλή ποιότητα.
 lΠροτάσεις για το τουρισμό στοχεύοντας στο ποιοτικό τουρισμό, με σωστό σχεδιασμό, με καίρια  έργα  υποδομών,  με αναβάθμιση των οδικών δικτύων, αλλά κυρίως την ανάδειξη της πλούσιας  πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της γαστρονομίας, που μπορεί να αποτελέσει την επιτομή της μεσογειακής κουζίνας, κλπ.
            Όπως βλέπετε οι παραγωγικοί φορείς είναι το κλειδί για την ανάπτυξη της Περιφέρειας και όταν βρίσκεις το κλειδί δεν έχεις παρά να το πάρεις και να ανοίξεις την Πόρτα.
 
        Για τον Εμπορικό Σύλλογο Τρίπολης
 
 

Ειδήσεις: