Εμπλοκή από τους δανειστές σε αναδρομικά συνταξιούχων και αύξηση του κατώτατου μισθού

Εμπλοκή από τους δανειστές σε αναδρομικά συνταξιούχων και αύξηση του κατώτατου μισθού

Ιανουάριος 23, 2019 - 17:01
0 σχόλια

Πολύωρες διαπραγματεύσεις των θεσμών στο υπουργείο Οικονομικών και Εργασίας με επίκεντρο τα 4 δισ. ευρώ των αναδρομικών που έχουν επιδικάσει τα ανώτατα δικαστήρια και την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Με δύσκολη ατζέντα σε «καυτά» για την κυβέρνηση θέματα που έχουν ήδη δρομολογηθεί οι θεσμοί βρίσκονται στην Αθήνα και θέτουν επιτακτικά ζητήματα αποφυγής εκτροχιασμού από τα συμφωνηθέντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr, σε ό,τι αφορά το μεγάλο θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού οι θεσμοί έχουν θέσει θέμα για το όριο στο οποίο αυτή θα κυμαίνεται και το οποίο δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 7% με 7,5% αλλά σε συνδυασμό με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο δράσεων.

Σε αντίθεση με ό,τι έχει γραφτεί σε ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης κυρίως στο Διαδίκτυο, οι θεσμοί δεν έχουν σοβαρές ενστάσεις γιά τον υποκατώτατο και την κατάργησή του αλλά αντίθετα εξετάζουν, συνδυαστικά πάντα, το κόστος ώστε να καταγραφεί το συμφωνηθέν ποσό αύξησης για τον κατώτατο.

Αλλωστε, για τις διαπραγατεύσεις στο υπουργείο Εργασίας υπάρχει αποκλειστικό και αναλυτικό ρεπορτάζ σχετικά με τις προθέσεις τη υπουργού Έφης Αχτσιόγλου.

Όλες οι διαπραγματεύσεις που γίνονται αυτές τις ώρες στην Αθήνα είναι στη βάση των συμπερασμάτων του Eurogroup γιά το τέλος του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Μεγάλο ζήτημα παραμένει η αντιμετώπιση των αναδρομικών των συνταξιούχων.

Το ποσό είναι τεράστιο, αγγίζει τα 4 δισ. ευρώ και οι θεσμοί ζητούν να μάθουν εκτός από το πότε και πώς θα δοθούν αυτά τα χρήματα, εάν υπάρχουν και άλλες αποφάσεις που αναμένονται από τα ανώτατα δικαστήρια.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.