Εμπαιγμό και ταπείνωση υφίστανται οι γιατροί του πρώην ΕΟΠΥΥ στον «Ευαγγελισμό»

Εμπαιγμό και ταπείνωση υφίστανται οι γιατροί του πρώην ΕΟΠΥΥ στον «Ευαγγελισμό»

Απρίλιος 24, 2014 - 15:29
3 σχόλια

 Τον εμπαιγμό και την ταπείνωση που υφίστανται οι γιατροί του πρώην ΕΟΠΥΥ που υπηρετούν στον «Ευαγγελισμό» από το υπουργείο Υγείας και την Υγειονομική Περιφέρεια καταγγέλλει με δήλωσή του ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον Ηλία Σιώρα, «από τους 57 γιατρούς του πρώην ΕΟΠΥΥ που υπηρετούν στον "Ευαγγελισμό", οι 56 δήλωσαν πλήρη και αποκλειστική απασχόληση. Έκαναν βέβαια δικαστική προσφυγή και δεν είναι γνωστό πόσοι τελικά θα παραμείνουν. Όμως ο εμπαιγμός και η ταπείνωση που υφίστανται επιστήμονες με 20 και πάνω χρόνια υπηρεσίας είναι απερίγραπτος. Ενώ παρουσιάστηκαν στην υπηρεσία σήμερα που έληξε η διαθεσιμότητα, δεν τους δίνεται δικαίωμα εργασίας μέχρι να δημοσιευτεί το όνομά τους στο ΦΕΚ. Το ερώτημα είναι πότε όμως;

Τους είχαν στοιβαγμένους σαν "ζώα" στους διαδρόμους, ενώ ούτε το υπουργείο, ούτε η Υγειονομική Υπηρεσία ήταν σε θέση να τους δώσουν μια οριστική απάντηση. Έγινε άμεση παρέμβαση από το σωματείο και την ΕΙΝΑΠ στη διοίκηση και δόθηκε η υπόσχεση ότι θα επισπευσθούν οι διαδικασίες μέχρι την άλλη εβδομάδα. Ίδωμεν. Όπως ανέφεραν πολλοί γιατροί, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου, όταν χθες σε δικαστική αίθουσα τους αποκάλεσε συλλήβδην τεμπέληδες και γιατρούς β' κατηγορίας.

Επίσης, υπήρχε υπόσχεση από τη διοίκηση ότι οι πρόσθετες εφημερίες των γιατρών από τον Απρίλη του 2013 (υπολογίζονται σε πάνω από 700.000 ευρώ) θα πληρωθούν μέχρι τέλος Μάη. Ωστόσο, η σχετική τροπολογία δεν έχει καν συζητηθεί στη Βουλή. Με όλη τη γραφειοκρατία πάμε για καλοκαίρι και βάλε. Παράλληλα τα μεγάλα προβλήματα παραμένουν.

Μπροστά στην Πρωτομαγιά και στις επερχόμενες εκλογές καλούνται οι αγωνιστές και ο κόσμος που υποφέρει να πάρουν μέρος στη μεγάλη διαδήλωση του ΠΑΜΕ, στο Σύνταγμα και να ενισχύσει αποφασιστικά τις δυνάμεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και του ΚΚΕ».

Από το leonidion.gr


3 Σχόλια

..................πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο της Αθήνας.!!!

Πέμ, 24 Απρ 2014 - 17:28 Τις σαχλαμάρες του Μπουμπούκου επαναλαμβάνεις γελοίε.

Νομικός σύμβουλος υπουργείου του οποίου επικεφαλής είναι ένας σαλτιμπάγκος αποκαλεί γιατρούς του Ευαγγελισμού τεμπέληδες και γιατρούς β' κατηγορίας. Αποθέωση της ξεφτίλας! Έχουν χάσει κάθε μέτρο, τους αξίζει ο δημόσιος χλευασμός. Αναμενόμενη η υποστήριξη μόνο από ανώνυμους αλήτες. Βαγγέλης Κορμπάς