Εμείς θα πληρώνουμε, εσείς θα μας κοιτάτε...

Εμείς θα πληρώνουμε, εσείς θα μας κοιτάτε...

Μάρτιος 09, 2017 - 11:58
0 σχόλια

«Μη σκανδαλώδη» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τη διάταξη που προβλέπει ελαφρύνσεις-δωράκι έως και 2.000 ευρώ τον μήνα στα πολιτικά πρόσωπα όλων των βαθμίδων. Η αποκάλυψη έγινε από τον «Ελεύθερο Τύπο» και ο Βούτσης αυτό βρήκε να σχολιάσει, ότι, δηλαδή η διάταξη δεν είναι σκανδαλώδης και, φυσικά, δεν πέρασε «στη ζούλα».

Η σκληρή, φιλελεύθερη η «σκύλα», λοιπόν, κυβέρνηση των Σαμαρά - Βενιζέλου, είχε ψηφίσει διάταξη νόμου με την οποία τα πολιτικά πρόσωπα πλήρωναν αυξημένη εισφορά αλληλεγγύης. Και ήρθε τώρα η κυβέρνηση του λαού, αυτή που κόπτεται για το δίκαιο του εργάτη, η αριστερή, να καταργήσει τη διάταξη και να κάνει ένα διόλου ευκαταφρόνητο δωράκι στους πολιτικούς κάθε βαθμίδας, από τον Παυλόπουλο έως τον δήμαρχο της Τρίπολης και ακόμα παρακάτω.

Ο Προκόπης, ασφαλώς, δεν έχει τι να πει, μόνο κάτι μισόλογα πετάει όταν καταθέτει στεφάνια δεξιά και αριστερά, άνευ ουσίας.

Και ουδείς, πλην του Άδωνι, αντέδρασε.

Δήμαρχοι,αντιδήμαρχοι και δεν συμμαζεύεται προϊστάμενοι «δομών» που εδώ στην ταπεινή Αρκαδία είναι πιθανόν να χρεώσουν τους πολίτες με δημοτικά τέλη κάποιων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, -γκουχ! γκουχ!- θα πάρουν και φοροελάφρυνση από πάνω; Ποιος είναι ο λόγος, τέλος πάντων, που επιβραβεύονται όλοι τούτοι με φοροελαφρύνσεις και εμείς πληρώνουμε από χίλιες μεριές την εισφορά αλληλεγγύης;

Είμαστε σοβαροί;

Και το κερασάκι: Το ρουσφέτι που ο Βούτσης δεν βλέπει, ψηφίστηκε στον ίδιο νόμο, ο οποίος καταργούσε το ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων.

Και πού είναι η αντιπολίτευση να αντιδράσει; Πουθενά. Τους καλάρεσε.

Είπαμε, ο Αλέξης δεν θα μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι, παρά τα νταούλια και τις ορχήστρες. Θα μπορούσε, όμως, να διορθώσει δυο-τρία κακώς κείμενα που να τιμήσουν τον κόσμο που τον ψήφισε.

Εμείς θα πληρώνουμε, εκείνοι θα μας κοιτάζουν και αυτό είναι δικαιοσύνη και ίση κατανομή των φορολογικών βαρών;

Κάθε λέξη ποιου Συντάγματος είστε, αγαπητοί;

Ειδήσεις: 
Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.