ΕΛΜΕ Αρκαδίας: Σχολική Τάξη δεν είναι τηλεοπτικό studio

ΕΛΜΕ Αρκαδίας: Σχολική Τάξη δεν είναι τηλεοπτικό studio

Μάιος 11, 2020 - 07:42
0 σχόλια

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, με τα σχολεία ακόμα κλειστά, ψήφισε τροπολογία που προβλέπει την ταυτόχρονη δια ζώσης διδασκαλία και τη ζωντανή αναμετάδοση της από την τάξη. Ενώ γνωρίζουν την καθολική αντίθεση των εκπαιδευτικών σε μια τέτοια λογική, ψήφισαν αυτή την απαράδεκτη ρύθμιση που έχει αντιπαιδαγωγικό και αντιεπιστημονικό χαρακτήρα.

Αυτή η ρύθμιση ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν πατάει σε κανένα παιδαγωγικό κριτήριο και παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών. Το μέτρο αυτό δεν έχει καμία σχέση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (ασύγχρονη και σύγχρονη). Δεν υπάρχει καμία δικλείδα ασφαλείας ότι το μάθημα δεν καταγράφεται, δε μαγνητοσκοπείται, αφού δεν μπορεί να ελεγχθεί από τον ίδιο τον εκπαιδευτικό. Την ίδια στιγμή αφήνει ανήλικα παιδιά ανυπεράσπιστα μπροστά σε οποιονδήποτε "καλοθελητή"!

Η εκπαιδευτική διαδικασία είναι μία σύνθετη υπόθεση που δεν είναι ούτε για livestreaming, ούτε για παρακολούθηση από την οθόνη του υπολογιστή από οποιονδήποτε έχει πρόσβαση. Το υπουργείο Παιδείας χωρίς να λογαριάζει τίποτα μετατρέπει τα σχολικά μαθήματα σε «big brother» και την παιδεία σε reality. Οι εκπαιδευτικοί δεν εκθέτουμε ούτε τους μαθητές μας, ούτε εμάς τους ίδιους σε αυτόν τον κίνδυνο. Θα προστατεύσουμε τη διαδικασία της διδασκαλίας και δε θα την αφήσουμε να γίνει τηλεοπτικό show.

Η στάση του υπουργείου Παιδείας είναι εξαιρετικά επικίνδυνη! Η τροπολογία που ψηφίστηκε υπερβαίνει κάθε όριο, αφού κλείνει το μάτι σε όποιον μαθητή δεν θέλει να έρθει στο σχολείο, να παρακολουθεί το μάθημα από το σπίτι του! Δηλαδή, η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία να μην είναι υποχρεωτική για όλους!

 Ακόμα και αν ψηφίστηκε η τροπολογία, τονίζουμε ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ και με συλλογικές αποφάσεις των σωματείων μας και των Ομοσπονδιών, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην εφαρμοστεί!

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να μη συμμετέχουν στην απαράδεκτη αυτή κίνηση του Υπουργείου! Καλούμε, τέλος,  την ΟΛΜΕ να παράσχει συνδικαλιστική και νομική κάλυψη σε όλους τους εκπαιδευτικούς που αντιτίθενται στην τροπολογία αυτή.

                                     Ακυρώνουμε την τροπολογία στην πράξη!

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

 

Ο Πρόεδρος             Η Γ. Γραμματέας

 

 

Πάνος Ζαφειρόπουλος     Καλλιόπη Κωστοπούλου

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.