ΕΛΜΕ Αρκαδίας: Κάτω τα χέρια από τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα

ΕΛΜΕ Αρκαδίας: Κάτω τα χέρια από τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα

Σεπτέμβριος 18, 2019 - 09:28
0 σχόλια

Μαζική αντίσταση στα αντισυνδικαλιστικά μέτρα.

Τα εργασιακά δικαιώματα.
Οι συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες είναι αδιαπραγμάτευτες.
Κάτω τα χέρια από τα σωματεία.

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Αρκαδίας καταδικάζει τη συνέχιση της μαύρης αντιδραστικής πολιτικής με στόχο τη μείωση του μισθού και τη συνδικαλιστική φίμωση και κατεδάφιση των θεμελιωδών λαικών ελευθεριών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στον αντισυνδικαλιστικό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να καταργήσει το σύνολο των λαικών δικαιωμάτων, μέσω του Ηλεκτρονικού φακελώματος, του Ηλεκτρονικου αρχείου των συνδικαλιστών, της διάλυσης των Γενικών Συνελεύσεων και της εποπτείας των συλλογικών εργασιών των σωματείων από τους εργοδότες.

Στόχος είναι ο αφοπλισμός της εργατικής τάξης και των εργαζομένων, σε μια ιστορική φάση επίτασης της αντιλαικής πολιτικής.

Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει:

Το οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων.Για την όποια επεκτασή τους προστίθεται και ο όρος να υπάρχει ¨τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου¨.

Τοπικές κλαδικές συμβάσεις που θα υπερισχύουν έναντι κλαδικών συμβάσεων. Δηλαδή ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ήδη συμπιεσμένων άθλιων μισθών, την ώρα που ο μέσος μισθός έχει επίσημα μειωθεί πάνω από 25%.

Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς της Αρκαδίας να δώσουν το παρόν στην Πανελλαδική Απεργία στις 24 Σεπτέμβρη 2019-09-18

Κάτω τα χέρια από τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Ο Πρόεδρος                                                                   Ο Γ. Γραμματέας

Ζαφειρόπουλος Πάνος                                                     Κρατημένος Ιωάννης

Ειδήσεις: 
Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.