Ελένη Κουτσούγερα – Τσιώλη: Είμαι εδώ για τη δημιουργία ενός αξιοπρεπούς μέλλοντος, καλύτερο για κάθε πολίτη (pics)

Ελένη Κουτσούγερα – Τσιώλη: Είμαι εδώ για τη δημιουργία ενός αξιοπρεπούς μέλλοντος, καλύτερο για κάθε πολίτη (pics)

Μάιος 22, 2019 - 18:00
0 σχόλια

Υποψήφια με τον Κώστα Τζιούμη

Η κυρία Ελένη Κουτσούγερα – Τσιώλη υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Κώστα Τζιούμη και την παράταξη «Τρίπολη Αύριο» παραχώρησε συνέντευξη στο Arcadia Portal όπου και ανέπτυξε τις ιδέες και της προτάσεις της για έναν Δήμο καλύτερο για κάθε νέο, για κάθε παιδί που θα μείνει εδώ.

Για πρώτη φορά διεκδικείτε μια θέση στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίπολης μέσω της Δημοτικής Παράταξης «Τρίπολη Αύριο». Πείτε μας για την απόφαση σας να συμμετέχετε στα κοινά, και για τους λόγους που εμπιστευτήκατε τον κ. Τζιούμη Κώστα.

 Καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω εσάς και το φιλόξενο site σας για την ευκαιρία που μου δίνετε να έρθω σε επαφή με τους συμπολίτες μας!
Η απόφασή μου να συμμετάσχω στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 ως Δημοτική Σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Λεβιδίου με την παράταξη «Τρίπολη Αύριο» του κ. Κώστα Τζιούμη οφείλεται στην ισχυρή μου πεποίθηση ότι οι  νέοι πρέπει να συμμετέχουν στα κοινά και να μην μένουν αμέτοχοι.

Στις προηγούμενες εκλογές είχα ασχοληθεί με το Τοπικό Συμβούλιο Βλαχέρνας και ταυτόχρονα ήμουν ενεργό μέλος της Μορφωτικής Κίνησης Βλαχέρνας συμμετέχοντας σε πολλές δράσεις. Η ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι κάτι τόσο πρωτόγνωρο για εμένα, μόνο που αυτή τη φορά η υποψηφιότητά μου έχει μεγαλύτερη εμβέλεια καθώς καλύπτει όλη τη Δημοτική Ενότητα Λεβιδίου.

Εμείς οι νέοι, οφείλουμε να δημιουργήσουμε το μέλλον, στο οποίο θέλουμε να ζήσουμε. Θα πρέπει η υποψηφιότητά μας να αποτελεί καθήκον απέναντι στην κοινωνία, καθώς η νέα αύρα προσφέρει τον δυναμισμό που χρειάζεται, ώστε το όραμα να γίνει πράξη και η αναβάθμιση της πόλης και των χωριών να μην μείνει μόνο στα λόγια.

Με κέρδισε η προσέγγιση του κ. Κώστα Τζιούμη και ο σεβασμός απέναντι στο πρόσωπό μου ήταν ο κύριος λόγος για τον οποίο θέλησα να συμπορευτούμε. Ο κ. Τζιούμης βλέπει κάθε υποψήφιο όπως του αρμόζει, σαν μια προσωπικότητα, σαν έναν άνθρωπο και όχι σαν κάποιον θηρευτή ψήφων για την παράταξη. Έχει συγκροτήσει μια πολύ δυνατή ομάδα με υποψήφιους από κάθε κλάδο και θαρρώ ότι ο συνδυασμός μας προσφέρει πρόγραμμα με σοβαρές προτάσεις, ικανές να κάνουν την καθημερινότητα και την ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη. Οι αρχές και οι αξίες μου ταιριάζουν με τις αρχές του κ. Κώστα Τζιούμη και είναι τιμή μου να είμαι υποψήφια μαζί του και με τους υπόλοιπους υποψήφιους του συνδυασμού. Τον ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σας στόχοι εφόσον εκλεγείτε ;

Εφόσον εκλεγώ, θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου, ώστε να δώσουμε ξανά πνοή στα χωριά του Δήμου μας. Να στηρίξουμε όπως μπορούμε την ζωή των τοπικών κοινωνιών όλων των χωριών του Δήμου.

Να ανακατασκευάσουμε παιδικές χαρές και χώρους άθλησης, στους οποίους παρευρίσκονται καθημερινά πολλά μικρά παιδιά

. Επίσης, ο τόπος μας χρειάζεται τουριστική ανάπτυξη και υπάρχουν πολλά μέρη που κρύβουν τουριστικούς θησαυρούς, που αξίζει να αξιοποιηθούν. Από τα μοναστήρια της Βλαχέρνας, το μοναστήρι της Κανδύλας ,το Μουσείο Παπαναστασίου στο Λεβίδι, το μουσείο λαϊκού πολιτισμού στο Δάρα,το αρχαίο θέατρο στον Ορχομενό, τα σπήλαια Κάψια και άλλα πολλά, που δεν έχουν πάρει την προσοχή και την δημοσιότητα που τους αρμόζει. Με την ανάπτυξη του τουρισμού, αναπτύσσονται οι επιχειρήσεις και είναι πιο πιθανό να διατηρηθεί κάποιο κομμάτι νεολαίας στα χωριά αντί να διαλέξουν τον δρόμο των μεγαλουπόλεων. Πρέπει να δοθούν ευκαιρίες και εργασία σε νέα παιδιά. Επίσης, θα είμαστε κοντά στους συλλόγους και θα στηρίζουμε με κάθε μέσο τις δράσεις τους.

Έχετε κάνει λόγο για  ανικανότητα των προηγούμενων διοικήσεων του δήμου και για ουσιαστική διάλυση Δομών (ΚΕΔΗΤ-Βοήθεια στο σπίτι-Κοινωνικό Παντοπωλείο κ.λ.π.) ποιος ο σχεδιασμός της παράταξης σας για την ενίσχυση αυτών των δόμων;

Υπάρχει μέσα στο πρόγραμμα της παράταξης μας και το λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας. Ενισχύουμε τους υπάρχοντες και δημιουργούμε νέους παιδικούς σταθμούς. Θα στηρίξουμε την ΚΕΔΗΤ, θα διερευνήσουμε πλήρως και το οικονομικό σκάνδαλο, που την ταλανίζει, και θα στηρίξουμε την λειτουργία των παιδικών της σταθμών.
Σχετικά με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, στο κατάστημα πρόκειται να διανέμονται -σε τακτική βάση- τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης, βιβλία, παιχνίδια, κλπ. Σκοπός είναι να διασφαλίζεται η σταθερή τροφοδοσία των πολιτών που έχουν ανάγκη προκειμένου να εξασφαλίζεται η ισονομία και η αξιοπρέπειά τους.

Κοιτάζοντας τους δημότες στα μάτια, τι θα τους λέγατε εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να σας στηρίξουν με την ψήφο τους;

Δοκιμάσαμε το παλιό, καιρός να πορευτούμε με το καινούργιο. Είμαι η Ελένη, είμαι νέος άνθρωπος, έχω δύο παιδιά και θέλω σίγουρα να φτιάξουμε έναν καλύτερο Δήμο για εμάς, για κάθε νέο, για κάθε παιδί που θα μείνει εδώ. Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις.

Είμαι εδώ για να βοηθήσω στην δημιουργία ενός αξιοπρεπούς μέλλοντος, καλύτερο για κάθε πολίτη.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.