Έλενα Αλεξάνδρου - Αθανασοπούλου: Στόχος μου, να βελτιωθεί η καθημερινότητα των δημοτών της Τρίπολης (pics,vid)

Έλενα Αλεξάνδρου - Αθανασοπούλου: Στόχος μου, να βελτιωθεί η καθημερινότητα των δημοτών της Τρίπολης (pics,vid)

Απρίλιος 17, 2019 - 11:51
2 σχόλια

Η Έλενα Αλεξάνδρου-Αθανασοπούλου είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος Τρίπολης στο ψηφοδέλτιο «Νέα Τρίπολη» με επικεφαλής τον Γιάννη Σμυρνιώτη. Είναι παντρεμένη με τον φυσικοθεραπευτή Βασίλη Αθανασόπουλο, ο οποίος κατάγεται από τη Νεστάνη και μαζί έχουν δυο γιους.

Η κυρία Αλεξάνδρου-Αθανασοπούλου είναι απόφοιτη του τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά με μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στον τομέα διοίκησης Logistics και μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

Έχει σημαντική προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα τόσο ως επιχειρηματίας όσο και ως στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας πετρελαιοειδών. Το 2017 μετά από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, προσελήφθη στον Δήμο Γορτυνίας όπου και εργάζεται ως οικονομολόγος στη θέση της προϊσταμένης του τμήματος προϋπολογισμού  της Οικονομικής Υπηρεσίας.

«Επέλεξα συνειδητά να ζήσω στην Τρίπολη. Αγαπώ τον τόπο όπου μένω και μεγαλώνω τα παιδιά μου», ανέφερε η κυρία Αλεξάνδρου–Αθανασοπούλου απαντώντας σε ερώτησή μας για τους λόγους που την ώθησαν να ασχοληθεί με τα αυτοδιοικητικά του Δήμου Τρίπολης.

Μπορώ να δω τα πράγματα αντικειμενικά, μιας και έχω ζήσει και στον Βόλο και στην Αθήνα, αλλά ζω και την καθημερινότητα του Δήμου Γορτυνίας. Έτσι, έχοντας δει τη θητεία του κ. Σμυρνιώτη και του κ. Παυλή μπορώ να κάνω μια σύγκριση και να δω τι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο

«Είμαι αρκετά ευαισθητοποιημένη στα θέματα της καθημερινότητας. Υπάρχουν αρκετά ζητήματα που δυσχεραίνουν τη ζωή των ανθρώπων και αυτά ο πρέπει να αλλάξουν. Επειδή εκτιμώ τον κ. Σμυρνιώτη και το έργο του, αποφάσισα να δεχτώ την πρόταση και να είμαι υποψήφια με τον συνδυασμό ''Νέα Τρίπολη''».

 

Η κυρία Αλεξάνδρου–Αθανασοπούλου μίλησε για την οικονομική κρίση και για το πώς την βιώνουν οι πολίτες, προτείνοντας μια τακτική που μπορεί να ακολουθήσει η εκάστοτε δημοτική αρχή, προκειμένου να υπάρξει βελτίωση στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας της Τρίπολης και των χωριών του Δήμου μέσα από στοχευμένες κινήσεις.

Μία από τις προτάσεις είναι να δοθούν τα κατάλληλα ερεθίσματα στους ομογενείς που αγαπούν τον τόπο τους, να επενδύσουν εδώ και να στηρίξουν πρωτοβουλίες προς όφελος του τόπου.

Η Τρίπολη είναι μια αγροτική περιοχή με αγροτικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, τα οποία όμως δεν έχουν λάβει την προβολή που πρέπει. Έτσι θα πρέπει να γίνουν κάποιες ενέργειες, όπως εκθέσεις, ώστε να γίνουν πιο γνωστά στο κοινό

Για να αναπτυχθεί ο δήμος της Τρίπολης οι βασικοί πυλώνες είναι:

  • Παραγωγή και διάθεση των αγροτικών προϊόντων που πρέπει να πιστοποιηθούν με ονομασία προέλευσης.
  • Ποιοτικός εναλλακτικός τουρισμός που να βασιστεί στους φυσικούς, ιστορικούς και θρησκευτικούς προορισμούς που διαθέτει η περιοχή.
  • Αξιοποίηση τα γεωγραφικής θέσης της Τρίπολης και η ανάπτυξη ενός διαμετακομιστικού κέντρου.
  • Αξιοποίηση του ρόλου της Τρίπολης ως διοικητικού κέντρου της Πελοποννήσου  έτσι ώστε να αποκτήσει μια εξωστρέφεια ο τριτογενής ρμέας.
  • Να γίνουν παρεμβάσεις έτσι ώστε η αγροτική και η τουριστική αγορά να καθιερωθούν σε εθνικό επίπεδο, αλλά και να αποκτήσουν εξωστρέφεια στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Η κυρία Αλεξάνδρου-Αθανασοπούλου ως μια νέα μητέρα μετέφερε τις δικές τις ανησυχίες αλλά και αυτές και των άλλων γυναικών που ζουν και βιώνουν την καθημερινότητα στην Τρίπολη.

Τα αδέσποτα, τα κατεστραμμένα πεζοδρόμια, η ελλιπής διαγράμμιση στις διαβάσεις πεζών, ο ελλιπής φωτισμός, οι ακατάλληλες λόγω φθορών παιδικές χαρές είναι μερικά από τα πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν, τόνισε.

Κλείνοντας τη συνέντευξή της, η κυρία Έλενα Αλεξάνδρου–Αθανασοπούλου κάλεσε του ψηφοφόρους να στηρίξουν την παράταξη «Νέα Τρίπολη» και τον Γιάννη Σμυρνιώτη ως δήμαρχο Τρίπολης και την  ίδια ως δημοτική σύμβουλο στις εκλογές του Μαΐου.

Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, πρώτη φορά ασχολούμαι με τα κοινά. Είμαι μια νέα γυναίκα, ευαισθητοποιημένη  σε θέματα της καθημερινότητας και στόχος μου είναι βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής μας

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Έλενα Αλεξάνδρου-Αθανασοπούλου υποψήφια δημοτική σύμβουλος Τρίπολης


2 Σχόλια

Αγαπητή μου κυρία, έχετε διαβάσει αυτά που γράφετε εδώ; Αυτοί οι «βασικοί πυλώνες» που λέτε, είναι δυστυχώς ασυναρτησίες. Τι σχέση έχει, για παράδειγμα, το διοικητικό κέντρο με την εξωστρέφεια του πρωτογενή τομέα; Ξαναδιαβάστε τις προτάσεις σας, διορθώστε τες, και μετά μιλάμε

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.