Έλενα Αλεξάνδρου - Αθανασοπούλου: Πρέπει να αποκτήσουν τα παιδιά μας το δικαίωμα στο παιχνίδι σε χώρους ασφαλείς

Έλενα Αλεξάνδρου - Αθανασοπούλου: Πρέπει να αποκτήσουν τα παιδιά μας το δικαίωμα στο παιχνίδι σε χώρους ασφαλείς

Μάιος 14, 2019 - 18:48
0 σχόλια

Συζητώντας με αρκετές μαμάδες αλλά και μπαμπάδες μοιράζονται μαζί μου την θλίψη τους για την κατάσταση που επικρατεί στις παιδικές χαρές της Τρίπολης.

Κατεστραμμένες παιδικές χαρές, φθαρμένα παιχνίδια και παραμελημένοι χώροι. Αυτή είναι η κατάσταση που κυριαρχεί στις παιδικές χαρές της Τρίπολης, στερώντας από τους κατοίκους της έναν σημαντικό πόλο αναψυχής...

Θα πρέπει να βάλουμε ως άμεσο Στόχο να αλλάξουμε την όψη και την αντίληψη της πόλης σε διάφορα θέματα. Να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή στις γειτονιές της πόλης βελτιώνοντας τους κοινόχρηστους χώρους της και μεταμορφώνοντας τις τυπικές παιδικές χαρές σε ένα λειτουργικό προορισμό για όλη την οικογένεια.

Θα πρέπει να γίνει ανακατασκευή και αποκατάσταση των παιδικών χαρών να εφαρμοσθεί η συντήρηση και να προβλεφθεί φύλαξη. Η δημοτική αρχή θα πρέπει να μεριμνήσει και ο εργολάβος που τοποθέτησε τα παιγχνίδια εκεί, να επανεξετάσει αν πληρούν τις προδιαγραφές και είναι ασφαλείς, ώστε να φιλοξενούν μικρά παιδιά.

Η παιδική χαρά είναι από τις πρώτες επαφές των παιδιών με ατομικά αλλά και συλλογικά παιχνίδια σε ανοιχτό χώρο. Στους χώρους αυτούς κοινωνικοποιούνται, αθλούνται, διασκεδάζουν! Πρέπει να αποκτήσουν τα παιδιά μας το δικαίωμα στο παιχνίδι σε χώρους ασφαλείς και αξιοπρεπείς.

Έλενα Αλεξάνδρου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη "Νέα Τρίπολη" του Γιάννη Σμυρνιώτη

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.