Ελεημοσύνη από τον Τάφο

Ελεημοσύνη από τον Τάφο

Δεκέμβριος 09, 2016 - 11:14
8 σχόλια

Το ξέρουμε ότι ζούμε έναν ιδιότυπο και «δημοκρατικό» μεσαίωνα, αλλά να που ο Αλέξης έρχεται να το επιβεβαιώσει για άλλη μία φορά, σε επίπεδο συμβολισμών, μάλιστα, μέσω του διαγγέλματός του χθες τη νύχτα: ξεσηκώνοντας τις κάμερες βραδιάτικα, ανακοίνωσε μέτρα ανακούφισης της φτώχειας αμέσως μόλις πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα μετά το προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο.

Θα μπορούσε να περιμένει έως το Σάββατο στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή για να ανακοινώσει το μοίρασμα των 617 εκατ. ευρώ σε 1,6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους. Αλλά δεν θα ήταν το ίδιο!

Διότι στους σκοτεινούς μας καιρούς, δεν θα είχε το ίδιο επικοινωνιακό βάρος αν ανακοίνωνε τις παροχές από το βήμα της Βουλής αύριο βράδυ. Είναι το ίδιο να ανακοινώνεις τα φιλανθρωπικά σου μέτρα αμέσως μόλις γυρνάς πνευματικά φωτισμένος από τον τόπο ταφής του Ιησού και το ίδιο λέγοντάς τα «ξερά» στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό;

Πήγε στην κηδεία του άπιστου, λέει ο λαός, αλλά πήγε και στον Πανάγιο Τάφο ο... μηχανικός του ΕΜΠ να προσκυνήσει και γυρνώντας ανακοίνωσε στους φτωχούς ότι θα πάρουν και το κάτι τι τους.

Από την άλλη, ξάφνιασε τους δανειστές. Επικοινωνιακά, τουλάχιστον, έτσι φαίνεται. Αλλά και ο ίδιος γνωρίζει ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει αν δεν βγει η χοντρή να τραγουδήσει -και δεν ξέρουμε τι θα πουν οι προϊστάμενοί του για το φιλοδώρημα που μοίρασε χθες το βράδυ. Ο ελεήμων είναι υπό επιτροπεία, μην το ξεχνάμε. Ήδη το Βερολίνο έχει αρχίσει να τσατίζεται με τις εξαγγελίες.

Από την άλλη, αν ο Πρωθυπουργός ανακοίνωνε το δώρο της 13ης σύνταξης το βράδυ του Σαββάτου, θα ακουγόταν ως αυτό που πραγματικά είναι: μια σταγόνα στον ωκεανό. Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό θα ακούσουμε για τα μέτρα των 4 δισ. ευρώ που θα πάρουν οι δανειστές σε φόρους και τα μόλις 400 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν στην κοινωνία για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο Ευκλείδης στα σπαστά ελληνικά του θα μας αποκαλύψει επιτέλους έως πότε θα έχουμε υποχρεωτικό πλεόνασμα 3,5%, και αν τελικώς θα τα βρει το Βερολίνο με το ΔΝΤ. Θα ζαλιστούμε από τον διπλάσιο ΕΝΦΙΑ του 2017, από τους απανωτούς φόρους σε όλα, από τα νέα χαράτσια στους ελεύθερους επαγγελματίες και στις επιχειρήσεις.

Και η αλήθεια είναι η εξής: Πλεόνασμα 3,5% σημαίνει θάνατοι έξω από τις κλειστές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς, κοινωνικές δομές που δεν χρηματοδοτούνται. Η Κοινωνική Πρόνοια έχει αντικατασταθεί με τη φιλανθρωπία, η εργασία με την υπο-απασχόληση, στα εργασιακά έρχονται ο υπο-κατώτατος μισθός, οι ομαδικές απολύσεις και όλα τα μη λειτουργικά για τα ελληνικά δεδομένα μέτρα της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ που είμαστε υποχρεωμένοι να υιοθετήσουμε.

Ζούμε στα χρόνια του μεσαίωνα όπου ο πεφωτισμένος δεσπότης μετά το ταξίδι του στους Αγίους Τόπους και την επίσκεψή του στα άγια των αγίων ως άλλος Pontifex Maximus ανακοινώνει με το που ξεπεζεύει από το αεροπλάνο μέτρα για να τον αγαπήσουν οι φτωχοί. Οι φτωχοί που τα έχουν όλα πληρωμένα -μήπως οι συνταξιούχοι δεν είχαν πληρώσει το ακέραιο τις υποχρεώσεις τους;- και που ακόμα χρωστάνε και οι ίδιοι και θα χρωστάνε και τα εγγόνια τους. Την ώρα που ο ίδιος επανδρώνει με κόστος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ακόμα ένα γραφείο στη συμπρωτεύουσα για να δουλεύει και από εκεί και να αλλάζει τον αέρα του.

Πέρα από όλα τα παραπάνω, για ένα πράγμα είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες και αυτό είναι το ασυγχώρητο αμάρτημά τους: δεν περιορίζουν την κρατική σπατάλη. Ρουφάνε από παντού, πετσοκόβουν ό,τι βρουν αλλά οι διορισμοί καλά κρατούν, οι κρατικές δομές δεν μετακομίζουν σε ακίνητα ιδιοκτησίας Δημοσίου και καταβάλλουν τεράστια ενοίκια και την ίδια ώρα ο Παπαδημητρίου -σε σπαστά ελληνικά και αυτός- κάνει την εξής δήλωση για να την πάρει πίσω λίγο αργότερα: «Να σημειωθεί πως η πρόσφατη αύξηση της φορολογίας στην Ελλάδα δεν την καθιστά λιγότερο ανταγωνιστική από τις χώρες-μέλη αντίστοιχου επιπέδου ανάπτυξης», αφήνοντας σύξυλους ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες.

Φορολογήστε κι άλλο, φιλοδωρήστε λίγο. Η ελπίδα έρχεται από τον Τάφο.

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 
Tags: 

8 Σχόλια

Ο Αλέξης για το κοινωνικό μέρισμα των 570 εκατ. ευρώ του Σαμαρά το 2014: Θεωρούμε πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας: Από τη μια να αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι εκατομμυρίων ανθρώπων. Και από την άλλη να τους πετούν κάποια ψίχουλα, για να εξαγοράσουν όπως φαντάζονται τη στήριξή τους στην ίδια πολιτική που τους έκλεψε το ψωμί κι έχει σκοπό να τους κλέψει και το τραπέζι και τις καρέκλες και το σπίτι.

...ή όταν τα επικοινωνιακά τρικ έχουν περισσότερη σημασία από το μήνυμα

Ρε παιδιά όποιος δεν τα θέλει να μην τα πάρει....οι υπόλοιποι συνταξιούχοι και φιλοδώρημα να είναι τα έχουν ανάγκη και θα τα πάρουν, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΑΙ !

@20:15 Μην ανησυχείς...Εσύ περίμενε να έρθει ο Μητσοτάκης και η ΝΔ (πάλι) και να σου τα δώσουν όλα πίσω...Δεν έχετε πάρει χαμπάρι πρόβατα ότι ό,τι και να λέει όποιος και να το λέει, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει κανείς τίποτα, αφού όλοι τα έχουν υπογράψει και συμφωνήσει όλα...Καθήστε εσείς και χάψτε σαν τους χάνους τις π@π@ριές του Κούλη...Όποιος και να έρθει ρε στην εξουσία, θα χορεύει στο σκοπό που θα του σφυράνε οι δανειστές. Ξυπνάτεεεε! Μόνο αν αλλάξουμε νόμισμα θα σωθούμε, είναι η μόνη λύση...Όλα τα υπόλοιπα είναι για τους άσχετους και τους ευκολόπιστους!

Οι συνταξιούχοι λένε <<καλλίτερα τον Αλεξάκη παρά τον Μητσοτάκη>>, κατά το <<καλλίτερα παπάκι παρά τον Μητσοτάκη>> Θυμόσαστε; Τι ζημιά έκανε αυτό στην οικογένεια του Κούλη σας; Σαν συνταξιούχοι τα χρειαζόμαστε και ας τα ονομάζετε φιλοδώρημα ή όπως αλλιώς θέλετε. Κλάμα στο στρατόπεδο του Κούλη, που βλέποντας ότι γίνετε αποδεκτό αυτό το επίδομα χάνει τα πάντα. Σκέψου ότι και οι Βρυξέλλες το δέχτηκαν, που σημαίνει ότι και αυτές τον θέλουν τον Αλέξης παρά την οικογένεια.........

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.