Τατούλης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ακύρωσε αποφάσεις της Περιφέρειας για την ΚΑΣΤΑΤ - Τι απαντά η Περιφέρεια

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ακύρωσε αποφάσεις της Περιφέρειας για την ΚΑΣΤΑΤ - Τι απαντά η Περιφέρεια

Ιούνιος 13, 2019 - 19:20
3 σχόλια

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ακύρωσε αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το έργο «Κόμβος Ισθμού - Επιδαύρου ασφαλτοστρώσεις», ύψους 900.000 ευρώ, ανάδοχος του οποίου ύστερα από ηλεκτρονικό διαγωνισμό είχε αναδειχθεί η εταιρία «ΚΑΣΤΑΤ Τεχνική». Η Περιφέρεια Πελοποννήσου απαντά μέσω Δελτίο Τύπου:

Οι διάφοροι εκπρόσωποι των κομμάτων, που έθεσαν υποψηφιότητα για περιφερειάρχες συνεχίζουν να περιφέρουν δεξιά και αριστερά, ακόμα και μετεκλογικά, την παντελή άγνοιά τους για τα θέματα της Πελοποννήσου, καθώς και την έλλειψη προγραμματικού λόγου και έχουν αναγάγει ως μοναδικό προσωπικό και πολιτικό τους διακύβευμα τον εξοβελισμό (!) της οικογένειας του Πέτρου Τατούλη, δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν.

Η επικείμενη ανοίκεια συνεργασία Νίκα – Δέδε, η οποία είναι προφανές ότι δεν ταυτίζεται σε καμία προγραμματική συμφωνία ή ιδεολογική θέση παρά μόνο στη μοιρασιά θέσεων εξουσίας, θυμίζει τη συνεργασία Σύριζα – Ανελ, όπου στη βάση δήθεν «πολιτικής κάθαρσης» ευτέλισε το δημόσιο διάλογο και την πολιτική ζωή του τόπου.

Τα γνωστά «τρωκτικά» της εξουσίας προσπαθούν να παρουσιάσουν ως θησαυρό για την «καταστροφή» του Πέτρου Τατούλη αντίγραφο της πράξης του 5ου Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που αφορά προσυμβατικό έλεγχο έργου στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, που έχει σύμφωνα με τα πρακτικά της επιτροπής διαγωνισμού αναδειχθεί μειοδότης του έργου «Συντήρηση – αποκατάσταση βλαβών οδικού δικτύου της περιοχής του Ισθμού». Για το διαγωνισμό έχει τηρηθεί απαρέγκλιτα η διαδικασία του άρθρου 98 του Νόμου 4412/2016 και η δημοπρασία έχει γίνει σύμφωνα με την ανοιχτή διαδικασία του ΕΣΗΔΗΣ (ηλεκτρονικός διαγωνισμός). Η επιτροπή διαγωνισμού, σύμφωνα με την προβλεπόμενη εκ του νόμου διαδικασία, εισηγήθηκε στην οικονομική επιτροπή την ανάθεση του έργου στον οικονομικό φορέα με την επωνυμία «Β. Τατούλης & ΣΙΑ Ο.Ε. και Δ.Τ. ΚΑΣΤΑΤ Τεχνική», ο οποίος υπέβαλε τη συμφερότερη οικονομικά προσφορά.

Η οικονομική επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό του διαγωνισμού ως όφειλε, σύμφωνα με τη νομοθεσία, και η απόφασή της νομιμοποιήθηκε από τον ελεγκτή νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Όπως προβλέπεται από τη διαδικασία υπογραφής της σύμβασης κάθε δημόσιου έργου, πριν την υπογραφή της οποιαδήποτε σύμβασης υποβάλλεται φάκελος στο αρμόδιο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου προς έγκριση.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια, που ακολουθείται πιστά η ίδια διαδικασία για τις αποφάσεις που αφορούν τη συγκεκριμένη και όλες τις εταιρείες, διατυπώθηκε διαφορετική γνώμη από τα μέλη του τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ η πρόεδρος εξέφρασε άλλη άποψη.

Με δεδομένο ότι πολλές αντίστοιχες συμβάσεις έχουν ομόφωνα εγκριθεί από το ίδιο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έχει ήδη ανατεθεί σε νομικό γραφείο η εφαρμογή των διατάξεων του νόμου για άσκηση αίτησης ανάκλησης της συγκεκριμένης απόφασης.

Σε ό,τι αφορά τη συκοφαντική για την περιφερειακή αρχή και ψευδή επί της ουσίας άποψη που διατυπώνεται δημόσια για δήθεν μεγάλο ποσοστό έκπτωσης, προς αποκατάσταση της αλήθειας γνωρίζεται ότι στο σύνολο των εταιρειών που συμμετέχουν στις διαγωνιστικές διαδικασίες είναι σύνηθες τα ποσοστά έκπτωσης να ξεπερνούν το 60%, χωρίς ποτέ οι αρμόδιες υπηρεσίες να έχουν εκφράσει όποια αντίρρηση ή να έχουν διατυπώσει αντίθετη άποψη.

Ένα ζήτημα λοιπόν καθαρά διοικητικής φύσεως και πάγια διαδικασία κατακύρωσης δημοσίων έργων και συνοδεύει απαραιτήτως το σύνολο των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί, προσπαθούν να το παραποιήσουν μόνο και μόνο για να συνεχίσουν το σχέδιο «πολιτικής εκτέλεσης» της προσωπικότητας του Πέτρου Τατούλη.

Ο Πέτρος Τατούλης έχει δηλώσει παρών και έχει δεσμευτεί στους Πελοποννησίους ότι θα δώσει αγώνα στο πλαίσιο των συλλογικών οργάνων και στην κοινωνία των πολιτών προκειμένου η πορεία της Πελοποννήσου να μην ανακοπεί και να προστατευτεί η δημοκρατία.
Αναφορικά με το «θησαυρό» που περιφέρουν διάφοροι τους ενημερώνουμε ότι είναι «άνθρακας».

Η πολιτική ανηθικότητα με την οποία συνεχίζουν να πορεύονται εναντίον του Πέτρου Τατούλη, των συνεργατών του και των οικογενειών τους, με την ακατάσχετη ψευδολογία και συκοφαντία τους, στοιχεία ενός σύγχρονου γκεμπελισμού, θα βρουν την απάντησή τους από το ίδιο το αποτέλεσμα της κάλπης της 26ης Μαΐου. Εκεί όπου διατυπώθηκε η άποψη των Πελοποννησίων.


3 Σχόλια

KAI META THN ΑΝΑΘΕΣΗ .....15 ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 15 ΤΡΟΠΟΠΟΙΉΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Καλό είναι οι ΟΤΑ να συμμορφωνονται με τις αποφάσεις του ΣτΕ και όχι να προσπαθουν να τις ακυρωσουν και μάλιστα με σημαντικό νομικό κόστος. Το λόγο ακύρωσης από το ΣτΕ δεν μας λέτε. Με 60%++++ έκπτωση τι έργο εκτελείται και παραδίδεται για χρήση;

Ας περιμένουμε μέχρι να αναλάβει η νέα αρχή κ ύστερα θα δούμε τι θα απαντά στο Ελεγκτικό συνέδριο η περιφέρεια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.