Ελάτη: Έργα τέχνης από ξύλο στο πυκνό δάσος του Μαινάλου (pics,vid)

Ελάτη: Έργα τέχνης από ξύλο στο πυκνό δάσος του Μαινάλου (pics,vid)

Δεκέμβριος 22, 2019 - 11:11
0 σχόλια

Ακλουθώντας το παράδειγμα πολλών Αθηναίων ο κ. Χρήστος Σιμόπουλος αποφάσισε να εγκαταλείψει την πρωτεύουσα και να επιστρέψει στη φύση, και συγκεκριμένα στην Ελάτη Γορτυνίας.

Αν και ο ίδιος κατάγεται από ένα χωριό κοντά στην Μεγαλόπολη, η Ελάτη και η ομορφιά του δάσους τον τράβηξαν και τον έκαναν μόνιμο κάτοικο Ελάτης.

Ο κ. Σιμόπουλος όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, μας μιλά για την αγάπη του στην ξυλογλυπτική, αλλά και την ιππασία.

Να αναφέρουμε ότι ο κ. Χρήστος Σιμόπουλος αναπαλαίωσε και αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο το παλιό συνεταιριστικό εργαστήριο επεξεργασίας ξύλου, δημιουργώντας μια ζεστή καλλιτεχνική γωνιά στην καρδιά του Μαινάλου.

Ο κ. Σιμόπουλος και η σύζυγός του βρήκαν την Ελάτη έναν τόπο μαγευτικό και εκεί άρχισαν να ξετυλίγουν το ταλέντο τους, ο καθένας σε διαφορετική τέχνη βέβαια.

Ο κέδρος είναι ένα υλικό που λατρεύει να επεξεργάζεται ο ίδιος, όπως μας αποκάλυψε, δείχνοντάς μας έργα που έχει δμιουργήσει και τα έχει διαθέσει στους πελάτες του.

Κηροπήγια, φωτιστικά, τραπέζια, καρέκλες, καθρέπτες, κρεμάστρες, κρεβάτια, διακοσμητικά, πάγκοι, επιγραφές είναι λίγα από τα έργα του που έχει επιμεληθεί.

Επίσης ως φυσιολάτρης ο κ. Σιμόπουλος και η παρέα του διαθέτουν και έναν μεγάλο στάβλο με πανέμορφα άλογα, έτοιμα να σας ταξιδέψουν στο πλούσιο δάσος του Μαινάλου.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Δημιουργίες ξύλου στην Ελάτη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.