Το ελαστικό πολιτικό ήθος της κυβέρνησης

Το ελαστικό πολιτικό ήθος της κυβέρνησης

Φεβρουάριος 01, 2019 - 12:42
3 σχόλια

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην Κύπρο, όπου συμμετέχει στις εργασίες της συνόδου των χωρών του Νότου. Ελπίζουμε, μόνο, οι κατ' ιδίαν συνομιλίες του και οι δημόσιες δηλώσεις του να είναι αξιοπρεπείς, για να το πούμε ευγενικά, αντάξιες ενός πρωθυπουργού. Διότι τα όσα τον έπιασε η κάμερα να λέει στον πρόεδρο της Γαλλίας Μακρόν δεν τιμούν ούτε τον ίδιο ούτε πολύ περισσότερο τη χώρα του.

Πίσω στο «σπίτι», αυτά που λαμβάνουν χώρα στη Βουλή, πέρα από τραγελαφικά, δημιουργούν σοβαρότατα ερωτηματικά για το κατά πόσον η δημοκρατία στη χώρα μας εξακολουθεί να δουλεύει. Και τούτο διότι, αφενός η κυβέρνηση κινδυνεύει να μην μπορεί να νομοθετήσει, αφού ο πρώην αγαπημένος Καμμένος την εκβιάζει με γκαζόζες, τις οποίες θα πίνουν οι εναπομείναντες των Ανεξάρτητων Ελλήνων κάθε φορά που θα έρχεται νομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή, και αφετέρου επεξεργάζεται, όπως φαίνεται, σχέδιο διατήρησης της ΚΟ των ΑΝΕΛ ώστε να μπορέσει να κάνει τη δουλειά της.

Έχουμε κυβέρνηση που τελεί υπό εκβιασμό από τον πρώην συνεργάτη της. Με δραματικά περιορισμένη πλειοψηφία. Που πρέπει να μετατρέπει σε ονομαστική κάθε ψηφοφορία για να «περάσει».

Κοντολογίς, έχουμε κυβέρνηση που δεν μπορεί να νομοθετήσει.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος χθες δήλωσε: «Σύμφωνα με την πολιτική θέση της κυβέρνησης, δεν είναι ούτε ηθικά ούτε πολιτικά ορθό να διαλύονται κοινοβουλευτικές ομάδες κομμάτων τα οποία, μέσα από τη διαδικασία των εκλογών, εξασφάλισαν την είσοδό τους στη Βουλή».

Να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω μέλι!

Αν η κυβέρνηση καιγόταν για το πολιτικό και ηθικά ορθό, δεν θα είχε διαλύσει τρία κόμματα ως τώρα. Δεν θα είχε κάνει «χειρουργικές επεμβάσεις» για να πάρει την πολυπόθητη πλειοψηφία. Θα είχε αφήσει τα πράγματα να κυλήσουν, σεβόμενη την ανεξαρτησία των κομμάτων και τον κόσμο που τα ψήφισε.

Τώρα, επειδή ο Καμμένος απειλεί και «αποκαλύπτει» (σ.σ. πριν από λίγο έγραψε στο Twitter: «Οι  ΑΝΕΛ δεν θέλουμε χάρη από κανένα, θέλουμε εφαρμογή της κοινοβουλευτικής νομιμότητας. Δεν δέχομαι δε ιδιαίτερα απειλές κατά της οικογένειάς μου. Πάρε και τα προνόμια, κράτα τους αστυνομικούς. Εκτός από τους Ρουβίκωνες υπάρχουν και Έλληνες, Αλέξη»), σύμφωνα με τα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χθες, ετοιμάζεται παρέμβαση μέσω νομοθετικής ρύθμισης στον Κανονισμό της Βουλής ώστε τα κόμματα -μαζί και το Ποτάμι- να διατηρήσουν την κοινοβουλευτική τους ομάδα.

Επειδή αυτό είναι το πολιτικά και ηθικά ορθό. Και, ως γνωστόν, η φράση αυτή είναι το σήμα κατατεθέν του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Σύνταγμα αντέχει, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Αλλά η κυβέρνηση αυτή δημιουργεί διαρκώς πολλά και κακά προηγούμενα. Έχει ελαστικοποιήσει τα πάντα: θεσμούς, κανονισμούς, νόμους.

Εν τω μεταξύ, ο Παπαχριστόπουλος θα παραιτηθεί σήμερα, όπως έχει δηλώσει. Απλώς θα καθυστερήσει λίγο επειδή, όπως είπε, χάλασε το αυτοκίνητό του.

Ευτυχώς που δεν έχει χαλάσει το τηλέφωνό του. Διότι πώς αλλιώς θα κάνει το deal της τελευταίας στιγμής;..

ΥΓ.: Λίγα λεπτά μετά τη δημοσίευση του παρόντος, ο Παπαχριστόπουλος ανακοίνωσε ότι τελικώς δεν παραιτείται, επειδή ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τον παρακάλεσε να μην παραιτηθεί ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, όταν θα ψηφιστεί το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Πρακτικά, μέσα σε μία εβδομάδα θα έχει «σωθεί», με κάποιο τρόπο, η ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Και όλα καλά.

(Φωτογραφία αρχείου της Τατιάνας Μπόλαρη, EUROKINISSI. Τα καλυμμένα μικρόφωνα στην αίθουσα της Ολομέλειας όταν πέρυσι τον Φεβρουάριο έμπαζε νερά η Βουλή)

Γαλανιάδη Εύα

Tags: 

3 Σχόλια

Είναι απολύτως βέβαιο πως αυτά τα αίσχη που καταγράφονται αυτές τις μέρες θα μείνουν ανεξίτηλα σημάδια στην ιστορία της χώρας που κατήντησε να κυβερνάται από... "Τσίπρες" και "Καμμένους".ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!

Στην Γερμανοκρατούμενη Ευρώπη που συμμετέχει και η Ελλάδα συμβαίνουν πολλά και παράξενα! Κοινωνική ελευθερία για κάποιον είναι να μπορεί, πέραν του εαυτού του, να δρα κοινωνικά χωρίς να περιορίζεται σε εξαναγκασμούς.

23:58 Δεν ξεβρωμίζεις εσύ καλύτερα άπλυτο ρατσιστοφασιστάκι; Κι όσο για τη Χρυσή Αυγή, μην σου πω που να τη βάλεις, Πιστεύω ότι ξέρεις, γιατί εκεί σου έχει μπει και μάλλον σ' αρέσει

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.