Έλαμψαν τα κρασιά της Αρκαδίας στο Peloponnese Wine Festival 2019 (pics)

Έλαμψαν τα κρασιά της Αρκαδίας στο Peloponnese Wine Festival 2019 (pics)

Φεβρουάριος 18, 2019 - 11:11
0 σχόλια

Με ιδιαίτερα μεγάλη προσέλευση κοινού και αρτιότητα σε όλα τα επίπεδα της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου το Peloponnese Wine Festival 2019.

Τα μέλη της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου έδωσαν φέτος το καθιερωμένο ραντεβού τους με το οινόφιλο κοινό και τους επαγγελματίες, στο πανέμορφο Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου.

Από την έκθεση δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα «διαμάντια» από γηγενή σταφύλια της Αρκαδίας.

Όπως αναφέρουν «Οι δρόμοι κρασιού της Πελοποννήσου» συνολικά επτά οίνοι ΠΟΠ Πελοποννήσου, τα οποία αποτελούν το 25% περίπου των οίνων ΠΟΠ της Ελλάδας, παράγονται αποκλειστικά από γηγενείς ποικιλίες αμπέλου, σε πλαίσιο αυστηρών δεσμεύσεων και είναι οι εξής: ΠΟΠ Μαντίνεια, ΠΟΠ Νεμέα, ΠΟΠ Μαυροδάφνη Πατρών, ΠΟΠ Πάτρα, ΠΟΠ Μοσχάτος Πατρών, ΠΟΠ Μοσχάτος Ρίου Πατρών και ΠΟΠ Μονεμβασία-Malvasia.

Ο κ. Γιάννης Τρουπής πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και αντιπρόεδρος της Ένωσης Οινοπαραγωγών Πελοποννήσου που δραστηριοποιείται με επιτυχία στον οινικό κλάδο, βρέθηκε στην έκθεση η οποία να επισημάνουμε ότι πλαισιώθηκε από εκπαιδευτικό σεμινάριο με τον Γιάννη Καρακάση MW ο οποίος ανέδειξε τις νέες τάσεις στον πελοποννησιακό αμπελώνα.

Όσοι βρέθηκαν στην έκθεση είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πλειονότητα των εκπροσώπων του μεγαλύτερου και σημαντικότερου αμπελώνα της Ελλάδας, να συζητήσουν μαζί τους και να δοκιμάσουν τα κρασιά τους, τόσο από τη νέα εσοδεία όσο και από παλαιότερες χρονιές.

Μεταξύ των εκατοντάδων επισκεπτών που βρέθηκαν σε αυτή τη μοναδική έκθεση ήταν και ο κ. Χρήστος Στάικος, πρώην πρόεδρος της Enterprise Greece, ο οποίος είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τα τοπικά, εξαιρετικά, προϊόντα που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.