Έλα, υπουργέ μου, στην Τρίπολη, να μας πεις για το επίδομα ενοικίου!

Έλα, υπουργέ μου, στην Τρίπολη, να μας πεις για το επίδομα ενοικίου!

Φεβρουάριος 25, 2018 - 23:10
23 σχόλια

Επίδομα στέγασης, όπως οι μη έχοντες, λαμβάνει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου η εκ του Μανχάταν ορμώμενη, η οποία εκεί στη Νέα Υόρκη στο Άπερ Ιστ Σάιντ διατηρεί ένα μικρό τσαρδάκι για να δεξιώνεται τους άλλους ανθρωπιστές ντοκτοράτους φίλους της και να πίνουν ντέρτι μαρτίνι στη βεράντα συζητώντας πώς θα σώσουν τον λαουτζίκο από τη μιζέρια.

Έχει και ένα εξοχικό στη Σύρο (σπίτι, καλέ, όχι τον μεζέ στη σούβλα!), έχει 3 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις και το 2015 δήλωσε εισόδημα 450.000 ευρώ ομού μετά του συζυγούλη υπουργούλη Δημήτρη Παπαδημητρίου -ξέρετε, είναι ο τυπάκος που δεν ήξερε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ίδιου του του υπουργείου, υπάρχουν περίπου 200.000 εργαζόμενοι που παίρνουν 200 ευρώ τον μήνα!

Αυτό το λαμπρό ζευγάρι, λοιπόν, αυτοί οι φωστήρες που τους έφερε ο καλός μας ο Αλέξης και ο τρίκαλός μας ο Αλέκος να μας σώσουν ως άλλοι Καποδίστριες μετά τη λαίλαπα της Τουρκιάς, αιτήθηκαν και πέτυχαν, όπως ορίζει ο Νόμος, την επιδότηση του ενοικίου του τσαρδιού τους στο Κολωνάκι, με 1.000 ευρώ τον μήνα!

Δηλαδή, στο ζευγάρι των παμπλούτων, πληρώνουμε 12.000 ευρώ τον μήνα νοίκι, για να μας λέει η πρώτη ότι η ανάπτυξη έρχεται και ο δεύτερος για να μην ξέρει ούτε τη δουλειά που κάνει το υπουργείο του!

Αν τους ρωτήσεις, και μια καλή ευκαιρία παρουσιάζεται αύριο που ο υπουργός θα είναι εδώ στην Τρίπολη, θα σου πουν προφανώς ότι είναι καθ' όλα νόμιμη και η αίτησή τους και η κάλυψη του ενοικίου τους από το Δημόσιο. Και πώς να μην είναι, αφού με τον νόμο 4336/15 καλύπτονται τα ποσά ενοικίου όχι μόνο των υπουργών από την επαρχία, αλλά και των εξωκοινοβουλευτικών, όπως είναι η Ράνια μας... και μάλιστα χωρίς όριο στο ποσό!

Στ' αλήθεια, δεν ντρέπονται καθόλου;

Μου έρχεται ξανά η εικόνα εκείνου του αδύνατου, χλωμού ανθρώπου που πήγε τα παιδάκια του στο καρναβάλι στο Κακούρι και δεν είχε μπουφάν να τους φορέσει, εκείνου του άντρα με τα τρύπια παπούτσια και το ξένο πουλόβερ, που θα περιμένει στην ουρά μαζί με άλλους 284.000 πεινασμένους για το επίδομα συσσιτίου και είναι αμφίβολο ότι θα το πάρει.

Δώδεκα χιλιάδες ευρώ τον χρόνο που πληρώνουμε στη Ράνια για να κάθεται στο Κολωνάκι και να εφαρμόζει στις πλάτες μας τις μπούρδες του πανάκριβου διδακτορικού της είναι αρκετά χρήματα για να πάρουν 24 οικογένειες όπως η παραπάνω για έναν χρόνο. Έξι χιλιάρικα μισθό παίρνει η ίδια, έξι χιλιάρικα ο σύζυγος, εισόδημα 12.000 ευρώ τον μήνα. Δεν τους περισσεύει από ένα 500άρικο, δηλαδή, να πληρώνουν το κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους;..

Όχι. Διότι, προφανώς, το ζεύγος που μοσχοταΐζουμε για να λένε κάποτε όταν θα επιστρέψουν στη Νέα Υόρκη ότι ήταν και υπουργοί, έχει την αίσθηση ότι τους τα χρωστάμε!

Η μόνη φράση που ταιριάζει, και ας μου συγχωρεθεί, είναι γ@@ώ τα υπουργεία σας.

Ε, μα πια!

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 

23 Σχόλια

Κυρία Γαλανιάδη αρχίζω να συμπαθώ τον τρόπο που γράφετε.Έτσι μπράβο απλά να καταλαβαίνουν όλοι όχι περί δια γραμμάτων.Τώρα όσον αφορά αυτούς τους αριστερούς του κ...λου θα τους τιμωρήσει ο λαός με την ψήφο του.Εις εξ αυτών είμαι κι εγώ που εμπιστεύτηκα αυτούς τους αγύρτες.Το δι εξαμαρτειν ουκ ανδρός σοφού,οι εκλογές έρχονται.

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΦΑΤΕ ΤΟ ΣΑΝΟ;;;;

Οι άνθρωποι είναι ειλικρινείς όσο και οι ψηφοφόροι τους, έναν στόχο έχουν: να αρμέγουν το δημόσιο

Κα Γαλανιάδη...και πάλι μπράβο σας. Εξσιρετική δουλειά..... (Αν μου επιτρεπετε μία δύσταση.... Μεινετε στην καταγραφή του γεγονότος....τα σχόλια αφήστε τα σε μάς....θα σας καλύψουμε εμείς εκεί...) Και πάλι σας ευχαριστώ για την ενημέρωση.... Όσον αφορά για το ζευγος.....τουλάχιστο ντροπή θα πρεπε να σισθάνονται.... αλλά το θέμα είναι τί αισθάνονται οι ελληνες...

23.21 Δηλαδή θέλεις να μας πεις ότι με την κυβέρνηση Παπανδρέου και τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, καλοπέρναγες και έτρωγες με χρυσά κουτάλια και σε κατέστρεψε ο Τσίπρας; Μάλλον το σανό το δίνουν σε σένα και μάλιστα δυσκολεύεσαι και να το χωνέψεις...

Ήταν δίκαιο έγινε πράξη..Ο Πικραμμένος και ο Παπαδήμος, όταν ανέλαβαν παραίτηθηκαν απο την πρωθυπουργική αποζημίωση. Αλλά, ξέχασα, αυτοί ήταν το παλιό. Αυτοί που με νόμο του 2015 των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εισπράττουν επίδομα ενοικίου είναι το καινούργιο..

Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό. Πέρα από αυτό και αναφερόμενους σε κάποιους σχολιαστές: Μην τρελαθούμε κιόλας. Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για πολλά αλλά μην βγάζουμε λάδι και τους υπόλοιπους. Μην ξεχνάμε τα δικά τους μνημόνια, τα δικά τους ΕΝΦΙΑ, την δικιά τους κακοδιαχείριση, τους δικούς τους καταχραστές δημοσίου χρήματος, τα δικά τους ρουσφέτια κλπ. Η κατάντια της χώρας δεν δημιουργήθηκε από το πουθενά μέσα σε 4 χρόνια.

Μπράβο Εύη βγάλε τώρα τα πράσινο Μπλέ γυαλιά.. Είναι προφανές πως στα μαθηματικά της ΝΔ και των ΜΜΜΕ που τη στηρίζουν τα 23.000 ευρώ της Αντωνοπούλου (που νόμιμα έλαβε, σίγουρα όχι ηθικά, και τώρα επιστρέφει και την διώχνει από την κυβέρνηση) είναι ίσα με τα 3.000.000.000 ευρώ που εκτιμάται η ζημιά του κράτους από τη #Novartis και τις υπερτιμολογήσεις που έκαναν οι άριστοι.

Το πρόβλημα στη χώρα μας είναι οι ξερόλες-σχολιαστές. Διαβάζοντας τα σχόλια για το άρθρο σας αναρωτούμαι: Να μην το γράψει; Συγκρίσεις, αντιπαραθέσεις, εμείς, οι άλλοι κ.λ.π. κα Γαλανιάδη συγχαρητήρια για το άρθρο σας. Αλίμονο στους αμετανόητους Ελληνάρες!

@18:57 δεν είπε κανείς να μην το γράψει η αρθρογράφος το άρθρο. Ηθικά μεμπτή η συμπεριφορά της αναπλ.υπουργού. Αλλά όχι και να έχουμε και σχολιαστές που να βγάζουν λάδι το ένα ή το άλλο κόμμα, λες και ξεχνάμε τι έκαναν όλα τους.

@chagg - Τα αρχικά Π.Κ. σου λέει κάτι; Τα 23Κ της κυρίας υπουργόυ δεν τα έβαλε η ΝΔ στην ζυγαριά. Για υποκρισία πρόκειται και για τσιπιά, για τίποτε άλλο. Την φαρμακευτική δαπάνη την μείωσαν 9/10 από αυτούς που κατηγορούνται. Για τέτοιο κατηγορητήριο μπαρούφα μιλάμε. Όποιος διαβάζει βαξ και βάνη τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες κρατάει την κοιλιά του από τα γέλια. Επίσης πολύ άγχος έχει πέσει μήπως χάσει πάει η δικογραφία σε εφέτη. Μα για ποιο λόγο; Αφού την έχει δέσει το FBI η υπόθεση, τι σημασία έχει ποιος θα την έχει στην Ελλάδα; Χορτάσαμε μπαρούφες από τους Συριζαίους, καιρός για λογική.

Σωστή η παρατήρησή σου 17:34 για την Novartis αλλά και η αρθρογράφος έχει δίκιο να σχολιάζει τα κακώς κείμενα μια τύποις αριστερής υπουργού. Οποίος καεί στο χυλό βλέπε: ΝΔ-ΠΑΣΟΚ φυσάει και το γιαούρτι!

@22:52 - Ψόφησε η σκευωρία Novartis και έπεσε σύρμα από το κόμμα για την επόμενη λάσπη, τα δάνεια των κομμάτων; Έλα σε βοηθάω να γράψεις και άλλα μηνύματα, να αυγατίσεις τα 0,60€. Μπορείς να γράψεις κάτι καλύτερο, προσπάθησε. Πες μας για τον Π.Κ. Πες μας για το FBI, την CIA και την Μοσάντ. Μπορείς δεν είναι δύσκολο. Τα 0,60€ σκέψου και θα τα καταφέρεις.

Ο Παύλος το έκλεισε το θέμα παιδιά. Τα 400 μύρια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι λάσπη. Ελειξε,σχολασαμε. Μλκ μου μιλάει για 0,60 ο Παύλος που αντί να δουλεύει για την αναπτυκση ειναι όλη μέρα σε διατεταγμένη υπηρεσία στα σχολια του αρκαντια πορταλ.ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑ

Ο νόμος που επικαλείται η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου είναι το 3ο μνημόνιο που ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου 2015 με τις ψήφους και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι τότε επίδομα λάμβαναν οι βουλευτές που εκλέγονταν στην περιφέρεια και με τις διατάξεις του 3ου μνημονίου εντάχθηκαν και οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί.Η συγκεκριμένη διάταξη βρίσκεται στο τέταρτο κεφάλαιο του μνημονίου και συγκεκριμένα στο άρθρο 25 με τίτλο «χορήγηση δαπανών διαμονής». Οὐαὶ δὲ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, της ΝΔ & ΠΑΣΟΚ! κ.λ.π. συνεργαζομένων δυνάμεων....

Συριζοτρολάκι, δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα, δεν είμαι αργόμισθος κηφήνας. Τις απόψεις μου γράφω, δεν είμαι σε υπηρεσία. Πήγαινε να πάρεις το σανό σου από τον βαξ και βάνη. Τα ίδια δάνεια θα χρώσταγε και ο Σύριζα αν είχε μεγαλύτερα ποσοστά. Με το που κυβέρνησε είδαμε αμέσως το ανήθικο πρόσωπο του Σύριζα με τα βοσκοτόπια, την διαπλοκή με τα ΜΜΕ, την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία, τις ευνοημένες κατασκευαστικές εταιρείες κτλ. κτλ. Μέχρι και στην δικαιοσύνη πάνε να βάλουν χέρι. Σύριζα, η χειρότερη εκδοχή του ΠΑΣΟΚ. Πήγαινε να πάρεις κανένα επίδομα ενοικίου και εσύ. Μας χορτάσατε ψέματα!

ένα άρθρο που λέει σωστά πράγματα. αυτό σημαίνει κοινοβουλευτισμός. άνθρωποι να τρώνε από τα σκουπίδια και το βράδυ να "χορταίνουν" από εκπομπές με μάγειρες

Παύλο, όπως λες και εσύ τις απόψεις σου λες και δεν είσαι νομικός(φαντάζομαι). Το ότι ακούς "εφέτης" δεν σημαίνει κάτι. Μάλιστα είναι μάλλον παράνομο να φύγει από η δικογραφία από τους ειδικούς ανακριτές που ονομάζονται "ανακριτές διαφθοράς" είναι ειδική κατηγορία και οι πλέον κατάλληλοι. Αλλά αυτά είναι νομικά που δεν μπορεί να αντιληφθεί το μυαλουδάκι σου που τρώει την προπαγάνδα της ΝΔ. Ως προς την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης: Ήταν στα νούμερα μόνο γιατί με άλλα τεχνάσματα κατέληξε να μην είναι μειωμένη και να είναι δωράκι στην κάθε novartis και να μας κλέβουν όλοι.

Αυτή η Αντωνοπούλου έκανε μεγάλη ζημιά στον κόσμο της οικονομίας, κατάστρεψε τη μικρή και μεγάλη εργοδοσία, ευτυχώς ξεκουμπίστηκε με γελοία δικαιολογία.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.