Εκτός οι δήμοι της Αρκαδίας από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Εκτός οι δήμοι της Αρκαδίας από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Ιούνιος 01, 2016 - 09:08
0 σχόλια

Εγκρίθηκαν από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου οι 30 δήμοι από τις 13 περιφέρειες της χώρας, στους οποίους εντός του πρώτου δεκαήμερου του Ιουλίου θα εφαρμοστεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» όπως μετονομάστηκε το «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», σχεδιάζεται να εφαρμοστεί σε 30 Δήμους της χώρας βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων, των δεικτών φτώχειας και των ποσοστών ανεργίας και θα περιλαμβάνει παροχές σε είδος, χρήμα και υπηρεσίες καθώς και μέτρα ένταξης στην εργασιακή και κοινωνική ζωή.

Εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσει η δεύτερη, διευρυμένη πιλοτική φάση του προγράμματος.

Βασικός στόχος του υπουργείου είναι το επίδομα να δοθεί σε περιοχές όπου οι πολίτες έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση και ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά και περιοχές που έχουν πληγεί από τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές και για αυτό στη λίστα με τους 30 δήμους περιλαμβάνονται τόσο το Πέραμα όσο και η Λέσβος.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στους Δήμους:

1. Νέας Ιωνίας
2. Ασπροπύργου
3. Ελευσίνας,
4. Φυλής
5. Αγίων Αναργύρων (Καματερό)
6. Αιγάλεω
7. Κερατσινίου-Δραπετσώνα
8. Νίκαιας - Ρέντη
9. Περάματος
10. Λαμίας
11. Βέροιας
12. Παύλου Μελά (Θεσσαλονίκη)
13. Κιλκίς
14. Κατερίνης
15. Ρεθύμνου
16. Γόρτυνος
17. Ορεστιάδας
18. Καβάλας
19. Άρτας
20. Ζακύνθου
21. Λέσβου
22. Καλαμάτας
23. Σκιώνης
24. Καλύμνου
25. Λέρου
26. Τρικκαίων
27. Ελασσόνας
28. Πύργου
29. Αιγιαλείας
30. Καστοριάς.

Στους δήμους που επιλέχθηκαν, θα δοκιμαστούν όλες οι αναγκαίες προσαρμογές και αξιολογήσεις, ώστε να γίνει η πανεθνική εφαρμογή του ΚΕΑ από την 1 Ιανουαρίου 2017. Στους υπόλοιπους 295 δήμους που δεν εντάσσονται στην πρώτη φάση της εφαρμογής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, θα συνεχιστεί να εφαρμόζεται το πρόγραμμα καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης με όλες τις παροχές, του μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016.
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.