Έκθεση στον Πύργο της Λεβένταινας στην Καρύταινα

Έκθεση στον Πύργο της Λεβένταινας στην Καρύταινα

Μάρτιος 01, 2019 - 10:55
0 σχόλια

Ο Σύλλογος των Καρυτινών της Αθήνας και του Πειραιά «ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», ανακοινώνει με μεγάλη ικανοποίηση και υπερηφάνεια, την φιλοξενία στον ιστορικό ΠΥΡΓΟ ΤΗΣ ΛΕΒΕΝΤΑΙΝΑΣ στην Καρύταινα Αρκαδίας, μιας ιδιαίτερα σημαντικής περιοδικής έκθεσης.

Η έκθεση “ΤΗΝΙΑΚΟΙ ΜΑΡΜΑΡΟΓΛΥΠΤΕΣ” κλείνει τον κύκλο των ανά την Ελλάδα εντυπωσιακών της παρουσιάσεων, στο μεταβυζαντινό Πυργόσπιτο της Λεβένταινας, στη σκιά του Φράγκικου Κάστρου της Καρύταινας. Φιλοξενήθηκε ήδη διαδοχικά, εντός του 2018, στο Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου της Τήνου, στην Πινακοθήκη Κυκλάδων του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου, στην Πινακοθήκη του Δήμου Ιωαννιτών, στο Μουσείο του μεγάλου Έλληνα εξπρεσιονιστή ζωγράφου Γ. Μπουζιάνη του Δήμου Δάφνης – Υμηττού και από 2 Μαρτίου στη μικρή μεν αλλά γραφική και ιστορική δική μας Καρύταινα.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα συγκεντρώσεων του Δημοτικού Σχολείου Καρύταινας, το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 και ώρα 11:00. Αμέσως μετά, η έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της για τους φιλότεχνους επισκέπτες, στις φιλόξενες αίθουσες του πρόσφατα αναστηλωμένου μεταβυζαντινού Μνημείου του ΠΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΛΕΒΕΝΤΑΙΝΑΣ. Η περιοδική έκθεση θα λειτουργήσει το διάστημα από 2 Μαρτίου έως 30 Απριλίου 2019. Κατά την διάρκεια του Μαρτίου, θα λειτουργεί τέσσερες μέρες τη βδομάδα (Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) από ώρα 10:00 έως 14:00, Τον Απρίλιο θα είναι ανοικτή όλες τις μέρες της βδομάδας (πλην της Δευτέρας) τις ίδιες ώρες.

Η ΤΗΝΙΑΚΗ ΜΑΡΜΑΡΟΤΕΧΝΙΑ, που το 2015 τιμήθηκε με την εγγραφή της στους καταλόγους της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO, με την έκθεση αυτή, ως συνεχιστής του έργου του, τιμά τον μεγαλύτερο γλύπτη της σύγχρονης Ελλάδας, τον Μεγάλο ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΧΑΛΕΠΑ.

Είκοσι τέσσερες ( 24 ) σύγχρονοι Τήνιοι Καλλιτέχνες - Γλύπτες συμμετέχουν με δημιουργίες τους στην έκθεση, παρουσιάζοντας το καλλιτεχνικό τους έργο, εμπνευσμένο από την ανήσυχη ζωή και την μεγάλη καλλιτεχνική κληρονομιά του μύστη της Γλυπτικής Τέχνης ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΧΑΛΕΠΑ.

Ο Σύλλογος μας, θέλει να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του και την αναγνώριση του, προς όλους τους συντελεστές της επιτυχημένης κατάληξης του δύσκολου εγχειρήματος :

* Την αξιότιμη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Κυρία Μαρία Βλαζάκη. Χωρίς την έγκριση και τις επιτυχείς παρεμβάσεις της δεν θα ήταν δυνατή η υλοποίηση της έκθεσης.

Την ευχαριστούμε θερμά και την καλούμε να τιμήσει με την παρουσία της το ιστορικό χωριό μας, την Καρύταινα του Κολοκοτρώνη.

* Την ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, και ιδιαίτερα την αξιότιμη Διευθύντρια Κυρία Άννα Καραπαναγιώτου, που πάντοτε είναι αρωγός και στηρίζει τις πολιτιστικές δράσεις του Συλλόγου μας, με την ευγενή διάθεση του Μεταβυζαντινού Μνημείου του Πύργου της Λεβένταινας, για τη φιλοξενία της έκθεσης.

* Το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου «ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ» του Δήμου της Τήνου, και ιδιαίτερα τον δραστήριο και άοκνο Πρόεδρο του, Αντιδήμαρχο Τήνου, φίλο της Καρύταινας Κύριο Μανώλη Σώχο, για την απόλυτα επιτυχή επιμελητεία του δύσκολου εγχειρήματος.

* Ιδιαίτερη μνεία και ευχαριστίες οφείλονται στους χορηγούς της έκθεσης, που είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος της Μεγαλόπολης.

Ο Σύλλογος των Καρυτινών «ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» καλεί όλους τους φίλους της Τέχνης και του Πολιτισμού να παραστούν στα εγκαίνια της έκθεσης και στη συνέχεια να γνωρίσουν την αξιόλογη σύγχρονη Γλυπτική Τέχνη της Τήνου, στα χνάρια του ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΧΑΛΕΠΑ, στο δικό μας ΠΥΡΓΟ ΤΗΣ ΛΕΒΕΝΤΑΙΝΑΣ.

Η παρουσία σας θα είναι απόδοση τιμής στην Καρύταινα και στην μεγάλη πολιτιστική της κληρονομιά.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΥΤΙΝΩΝ «Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ»

Ο Πρόεδρος                            Ο Γραμματέας
Γιώργος Αδαμόπουλος           Ηλίας Νικολούλης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.